Начало / Статии / Статии - Бразилия

Фестивалите на Салвадор - oсобеното културно наследство на Баия

Автор

/

Без да пренебрегват чувствената, кипяща, пулсираща феерия, каквато представлява карнавалът в Рио, в наши дни мнозина пътешественици се отправят на север към Салвадор ди Баия за едно по-автентично, неуморно, включващо те като участник празненство преди постите.

Заразителният ритъм на самбата от Рио е заместен тук от музиката аше с африкански корени, която поглъща 12-километровия карнавален маршрут, извиващ се като змия от Ондина до Пелоуриню. През изпадналите в еуфория тълпи моторизирани платформи trio eletritos превозват оркестри и едни от най-големите музикални звезди на Бразилия (много от тях родени в Баия и околностите).

Подготовката за карнавала започва месеци преди това, така че посетителите извън сезона могат дa попият част от митовете и магията на града в ежеседмичните репетиянуари) означават африкански химни и местни жени, миещи стъпалата на църквата на Бонфим. После, на 2 февруари, Иеманжа, африканско-бразилската закрилница и майка на морето (и съответстваща на католическата Дева Мария), е почитана с Феста де Иеманжа. Изучавайки духовността и религиозния характер на церемониите condomble, с африкански корени, но чисто бразилски, е възможно също почти всяка нощ в кварталните terreiros: питайте, но дискретно и с уважение.

Къде: Салвадор ди Баия, Бразилия

Кога: февруари - септември
 

>
28 май 2012 г.

Тагове

карнавали

културен туризъм

музикални събития

Забележителности наоколо

Избрани оферти