Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

АРЖЕНТИНА с ПАТАГОНИЯ, водопади ИГУАСУ и Рио де Жанейро

Номер на оферта

/

238137

Дати & цени

10 ноември 2024 г. - Цена от 9190 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Рим – Рио де Жанейро и Буенос Айрес – Рим – София с ИТА Еъруейс с включен 1 брой чекиран багаж и летищни такси;
• Самолетни билети Рио де Жанейро – Игуасу – Буенос Айрес – Ушуая – Ел Калафате – Буенос Айрес с включен 1 брой чекиран багаж и летищни такси;
• 16 нощувки със закуски в проверени и специално подбрани хотели 3* и 4*;
• Ранно настаняване с включена закуска при пристигане в Рио де Жанейро;
• 1 обяд в местен ресторанти в Рио де Жанейро;
• 1 вечеря с напитки и Танго Шоу в клуб La Ventana в Буенос Айрес;
• Всички трансфери и турове с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи във всеки град;
• Професионален водач с многогодишен опит в тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ. д.

Цената не включва

• Доплащане за единична стая: 1170 щ.д.;
• Вечеря в чураскария и посещение на клуб Rio Scenarium: 110 щ.д. при 10 туристи;
• Екскурзия до Нитерой с включен обяд: 125 щ.д. при 10 туристи;
• Вечеря с фолклорно шоу в Рафаин Катаратас в Игуасу: 95 щ.д. при 10 туристи;
• Екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто с обяд: 195 щ.д. при 10 туристи;
• Целодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с обяд: 395 щ.д. при 10 туристи;
• 4-часов Круиз в канала Бийгъл: 165 щ.д. при 10 туристи;
• Eкскурзия до долината Карбахал и езерата Ескондидо и Фаняно с обяд: 165 щ.д. при 10 туристи;
• Разходка с корабче пред ледника Перито Морено: 55 щ.д. при 10 туристи;
• Минитрекинг на Перито Морено: 350 щ.д. при 10 туристи;
• Еднодневна екскурзия с катамаран по езерото Аржентино и ледниците Онели, Спегацини и Упсала с обяд: 395 щ.д. при 10 туристи;
• Еднодневна екскурзия до Ел Шалтен с обяд: 175 щ.д. при 10 туристи;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 6 щ.д. на турист на ден);
• Резервиране на определени седалки по време на полетите.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• При ранно записване до 31.03.2024 г. специална отстъпка от 300 лева!
• Водач от България с многогодишен опит в Бразилия и Аржентина, познаващ в детайли културата и особеностите на страните от Латинска Америка;
• Най-добрият сезон за посещение – пролетта с цъфтящите лилави джакаранди на Буенос Айрес;
• Включено ранно настаняване със закуска при пристигане в Рио де Жанейро;
• Включено посещение на Санта Тереза и разглеждане на цветния квартал с емблематичния трамвай, който минава по Акведукта на Лапа в Рио де Жанейро;
• Включено посещение на водопадите Игуасу и среща с великолепните папагали и тукани в Птичия Парк;
• Посещение на Национален парк Огнена Земя и пътуване с Влака до Края на света;
• Посещение на ледника Перито Морено – най-впечатляващият в цяла Патагония;
• Включено Шоу с вечеря в престижния танго клуб La Ventana в Буенос Айрес.


18 дни/ 16 нощувки
Дата: 10.11 - 27.11.2024

Цена на човек в двойна стая при записване до 31.03.2024: 9 190 лв.
Цена на човек в двойна стая при записване след 31.03.2024: 9 490 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1 /10.11.2024, неделя / СофияРим
Излитане от летище София в 17:50 ч. за Рим. Кацане в Рим в 18:45 ч. Продължение за Рио де Жанейро в 21:50 ч. Продължителност на дългия полет 12 часа и 25 минути.

Ден 2 /11.11.2024, понеделник / Рио де Жанейро
Кацане в Рио де Жанейро в 06:40 ч. Посрещане и трансфер до хотел Novotel Leme 4*. Ранно настаняване, време за освежаване и закуска.
Днес ще се изкачим лифт до върха на природния феномен Захарната глава – поредното насищане на сетивата с незабравими гледки.
Следобеда ще посетим цветния квартал Санта Тереза с емблематичния трамвай, който ще ни качи на Акведукта на Лапа. По улиците на Санта Тереза и малкото площадче Ларго до Гимараеш времето бавно тече… На върха на хълма на Санта Тереза са две от забележителностите в Санта Тереза: Паркът на Руините с фантастична гледка на 360о и Чакара до Сеу – Музеят на Кастро Мая, потънал в зеленината на поддържаната тропична градина. За последно този ден си оставяме за разглеждане емблематичните Стълби на Селарон с многобройните цветни мозайки. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 3 /12.11.2024, вторник / Рио де Жанейро
Целодневна екскурзия, разкриваща историята и съвремието на „Града на чудесата“.
Денят ни започва с изкачване до 705 м на най-известната планина в Рио де Жанейро – Корковадо с емблематичната статуя на Исус Христос Изкупителя, която от октомври 1931 г., с разперени ръце посреща и благославя хората в многомилионния град.
Включен обяд в местен ресторант. Продължаваме обиколката с разглеждане на историческата част на града с модерната Катедрала, известното Кафене Коломбо, Кралската библиотека за Португалска литература, Площад XV, Двореца Тирадентес (отвън), сградата на бившия Кралски дворец, Арката Телес, Старата Катедрала, Музеят на Бъдещето (отвън), Стенописите на Кобра и др. Връщане в хотела. Нощувка.
Вечерта по желание организирано посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium, където ще се насладите на еклектичната атмосфера, ще пиете кайпириня и ще може да потанцувате под горещите латино ритми. Нощувка.

Ден 4 /13.11.2024, сряда/ Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град.
По желание – посещение на съседния град Нитерой, откъдето ще се насладите на фантастичните гледки към планинските върхове на Рио.
Връщане в хотела. Свободно време за вечерна разходка по Копакабана за последен коктейл „кайпириня“ на брега на океана. Нощувка.

Ден 5 /14.11.2024, четвъртък/ Рио де Жайнеро – Игуасу
Закуска. Трансфер до летище и полет за Игуасу в 15:35 ч. Кацане в Игуасу в 17:50 ч. Посрещане, трансфер и настаняване Viale Cataratas 4*.
Вечерта по желание вечеря и фолклорно шоу с участници от цяла Латинска Америка в огромния ресторант Рафаин Катаратас. Нощувка.

Ден 6/15.11.2024, петък/ Игуасу
Закуска в хотела. Днешният ден е посветен на разглеждане на природния феномен водопадите Игуасу. По желание и при ясно време ще направим полет с хеликоптер над водопадите. Следва посещение на Птичия парк на Игуасу. Продължаваме с разглеждане на водопадната редица от бразилска страна. По желание за най-големите авантюристи се предлага на място Макуко Сафари с лодка – едно преживяване с много адреналин, което буквално ще Ви вкара под струите на водопадите. Банските и доброто настроение са задължителни! Връщане в хотела, нощувка.

Ден 7 /16.11.2023, събота/ Игуасу – Буенос Айрес
Закуска. Освобождаване на стаите. Денят ни започва с посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай и продължаваме към аржентинската страна на водопадите Игуасу. Точно през средата на река Игуасу минава държавната граница между Аржентина и Бразилия и този ден ще посетим каскадата Дяволското гърло.
Полет до Буенос Айрес в 20:20 ч. Кацане в Буенос Айрес в 22:20 ч. Трансфер до хотел 725 Continental 4*+. Настаняване и нощувка.

Ден 8 /17.11.2024, неделя/ Буенос Айрес
Закуска. Днес се отправяме да опознаваме великолепния Буенос Айрес – започваме с пешеходна разходка в цветния квартал Ла Бока, родното място на тангото и фото стоп пред стадиона Ла Бонбониера. Продължаваме към Пуерто Мадеро, старото пристанище, днес превърнало се в най-скъпия квартал на града с отлични ресторанти и гледка към канала. Ще спрем на площад Пласа де Майо с прочутата Каса Росада и сградите на Катедралата, Кметството и Националната банка. Оттук се отправяме по Северния диагонал към най-широкият в света булевард „Девети юли“. Ще видим и красивия площад Конгресос, където се намира Парламентът на Аржентина. Следват елегантните квартали Реколета и Палермо, ще спрем за снимки при паметника на Сан Мартин и при Ла Флор – съвременна метална инсталация, наподобяваща цвете, което отваря и затваря листата си, обърнато към слънчевата светлина. Връщане в хотела.
Вечерта посещение на фантастично танго шоу в клуб La Ventana – задължително мероприятие, което ще ви разкрие тайната на виртуозното танго. Включени са вечеря, напитки и трансфери. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 9 /18.11.2024, понеделник/ Буенос Айрес - Ушуая
Закуска. Трансфер до летището за полет до Ушуая в 08:45 ч. и кацане в 12:25 ч. Ушуая е любимо градче, сякаш излязло от цветна пощенска картичка, примамващо посетителите си с „белите“ нощи, с приказните залези, ранните изгреви и зашеметяващото нощно небе. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Del Bosque 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 10 /19.11.2024, вторник/ Ушуая
Закуска. Посещение на Национален парк Огнена Земя с историческия Влак до края на света. Ще видим езерата Асигами и Рока, както и Зелената лагуна със залива Лапатая.
По желание опознаването на тази далечна земя може да продължи и по море с круиз в канала Бийгъл. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 11 /20.11.2024, сряда/ Ушуая
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до долината Карбахал и езерата Ескондидо и Фагнано. Този ден отново ще се потопите в необятната природа на юга.
Следобед връщане в Ушуая и свободно време за разходка. Няма нищо по-приятно от това да си изберете уютно ресторантче и да се насладите на вечерта с чаша аржентински малбек или торонтес и порция кралски рак – прекрасен завършек на наситения с емоции ден. Нощувка.

Ден 12 /21.11.2024, четвъртък/ Ушуая – Ел Калафате
Закуска. Свободно време, за да си вземете сбогом с „Кралицата на Юга“. Трансфер до летището и полет за Ел Калафате в 15:15 ч. Кацане в 16:35 ч., посрещане, трансфер и настаняване в хотел Quijote 3*. Ел Калафате е градче, разположен на брега на езерото Аржентино в южната част на аржентинска Патагония. Свободно време за вечеря в някое от местните ресторантчета и разходка по главната улица. Нощувка.

Ден 13 /22.11.2024, петък/ Ел Калафате – Лос Гласиарес – Перито Морено
Закуска. Отпътуване за Национален парк Лос Гласиарес, който е на 75 км от хотела. Ще спрем на две места – при езерото Аржентино и на „Завоя на въздишките“, за да може да направите своите най-хубави снимки – при ясно време пред очите ви се откриват главозамайващи гледки, така характерни за планинската снага на Андите.
Днешният ден ще го посветим изцяло на „Краля на ледниците“ в Патагония – фантастичния Перито Морено. Той е част от списък на ЮНЕСКО като едно от чудесата на Земята – това е единственият ледник в света, който не се отдръпва, а напротив увеличава размерите си с всеки изминал ден.
Връщане в Ел Калафате, свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 14 /23.11.2024, събота/ Ел Калафате
Закуска и свободно време. По желание лежерна еднодневна екскурзия с катамаран по езерото Аржентино, за да видите плаващите айсберги и ледниците Онели, Спегацини и Упсала.
За по-активните предлагаме и еднодневна екскурзия до Ел Шалтен с възможност за минитрекинг и наблюдение на великолепния масив на върховете Фиц Рой (3405 м) и Маунт Торре (3102 м). Денят започва с отпътуване на север първо по панорамния път край езерото Аржентино, а после край река Леона и историческата страноприемница Ла Леона, построена от датските имигранти семейство Дженсън през 1894 г. Ще посетите 20-метровия водопад Чорило дел Салто и ще имате възможност да се изкачите до панорамната площадка на Лос Кондорес. Имате включен обяд в местен ресторант в планинското градче Ел Шалтен. Връщане в Ел Калафате. Нощувка.

Ден 15 /24.11.2024, неделя/ Ел КалафатеБуенос Айрес
Закуска в хотела. Свободно време. Трансфер до летище и полет до Буенос Айрес в 17:25 ч. Кацане в Буенос Айрес в 20:25 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 725 Continental 4*+. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

Ден 16 /25.11.2024, понеделник/ Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Буенос Айрес.
По желание, еднодневна екскурзия с ферибот до столицата на Уругвай Монтевидео или екскурзия с ферибот до Колония де Сакраменто, част от културното наследство ЮНЕСКО. Еднодневната екскурзия включва обяд и туристическа обиколка на столицата на Уругвай: Площада на Независимостта, Парламента, театър Солис, елитния квартал Карраско, крайбрежния булевард с красивата плажна ивица и шопинг център „Пунта Каретас“.
Бившата португалска територия Колония де Сакраменто е най-старият град в Уругвай и столица на област Колония с население от около 130 000 души.Ще направим пешеходна обиколка по китните калдъръмени улички с бели средиземноморски къщи и цъфнали дървета и ще спрем за обяд в местен ресторант. След това продължаваме панорамната обиколка на града с автобус. Екскурзията ни завършва в ранния следобед на пристанището в Колония, откъдето се прибираме обратно с ферибота до Буенос Айрес. Нощувка.

Ден 17 /26.11.2024, вторник/ Буенос АйресРим
Закуска. Трансфер до международното летище Министро Пистарини за полет до Рим в 13:45 ч. Продължителност на полета: 13 часа и 15 минути. Нощувка в самолета.

Ден 18 /27.11.2024, сряда/ РимСофия
Кацане в 06:40 ч. на летище Фиумичино. Продължение за София в 14:10 ч. Връщане в България в 17:00 ч.


=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 18 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 3000 лева на човек;
• Краен срок за събиране на групата: 30.08.2024.
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 60 дни преди отпътуване;
• Настаняването в хотелите е между 14:00 и 16:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,80 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Цените са базирани на бразилски и аржентински данъци към 01.02.2024 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Ранни записвания 2024 - Бразилия |  Ранни записвания 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти