Начало / Статии / Статии - Венецуела

Къде да опитаме различни сладоледи?

Автор

/

Продуктите, от които може да се направи сладолед са безброй много. Човек дори не предполага колко изумителни идеи има по света. Ще ви представим някои от тях.


Сладолед Виагра - Венецуела

Тази вариация на сладолед може бъде опитана в магазина за сладолед - Heladería Coromoto,  Мерида, Венецуела. Това място не се слави с опашките от мъже пред него, а с видовете сладолед, които предлага - 900. Вписано е в книгата на Гинес. Всеки ден обаче в магазина се излагат около 70-80 вида. Там може да се опита сладолед с вкус на диетична или обикновена кола, на люти чушки или риба тон.

Сладолед с вкус на саздърма - Великобритания

Сладолед с вкус на саздърма – изумителен продукт, който може да се опита в магазина Morelli’s в Лондон. Саздърмата е шотландско ястие, което се приготвя от агнешки дреболии. Обикновено във вид на наденица.

Лавандулов сладолед - Франция

Лавандулов сладолед – може да се опита в Ница, Франция. В магазина за сладолед Fenocchio, освен лавандула може да опитате още вкусове като роза, жасмин или мак. От по – странните вкусове, като изключим флоралните вкусове има сладолед с вкус на черна маслина, розмарин, мащерка, домат и босилек.

Сладолед Дондурма - Турция

Сладолед Дондурматурски сладолед, направен от козе мляко и съставка, наречена салеп. Буквално преведена думата означава „лисичи тестис“. Всъщност това представлява брашно от грудка на дива орхидея, която има прилика с лисичите семейни бижута. Този вид е деликатес, тъй като дивите орхидеи не могат да бъдат изнасяни от страната. Консистенцията му е различна от тази на обикновения сладолед. Дондурмата понякога се налага да се реже с нож и вилица, тъй като е малко по - твърд.

Бирен сладолед - Германия и САЩ

Бирен сладолед – Звучи чудесно нали? И на вкус е така. Подобно произведение на кулинарното изкуство може да се опита на две места в света, но в различни разновидности. Едното е Sarcletti в Мюнхен, където предлагат баварски пшеничен бирен сладолед предимно през септември по време на Октоберфест. Другото място е Rustico Restaurant в Александрия,  САЩ, където през лятото може да  вкусите от невероятните белгийски плодови сладоледи. Собственикът на  Sarcletti съветва: колкото повече стои бирения сладолед във фризера, толкова по – горчив става. Максимумът му за престой е един ден.

Сладолед със суровo конско месо - Япония

Сладолед със сурово конско месо – този сладолед е доста различен и ужасяващ, честно казано. Може да бъде опитан в мола Sunshine City, Токио. Там може да се опита още сладолед с октопод или змия. Доста екзотично.

Чеснов сладолед - САЩ

Чеснов сладолед – предлага се в чесновата столица на света – Гилрой, САЩ. Там през юли се организира Чесновия фестивал, където любителите на чесъна се чувстват на върха на света. Избира се дори и кралица на чесъна. Освен на този фестивал чесновия сладолед може да бъде намерен в чесновия магазин в мола Gilroy Outlet.

Виж актуални оферти за пътуване до Каракас!

>
30 април 2010 г.

Тагове

кулинарен туризъм

сладоледи

Забележителности наоколо

Избрани оферти