Начало / Статии / Статии - Индия

Лагуните на Керала

Автор

/

Изолиран, спокоен и смайващо красив, южният крайбрежен щат Керала е едно от непопуляризираните съкровища на Индия, мека флорална алтернатива на по-суровите Хималаи или на пустинния Раджастхан на север.

Лагуните на Керала - Индия

Усукващите се каяли, обкръжените от джунглата канали и лагуни, които навлизат във вътрешността, свързват закътани селца и често са широки точно колкото да мине вашето кану. Те са единственият начин да се стигне до изолираното вилно селище „Кокосовата лагуна“, анклав от трийсет изящни таравади (традиционни резбовани дървени бунгала, построени без гвоздеи, някои от тях на по 400 години), които били старателно демонтирани и преместени тук покрай прохладните брегове на лагуните.

Това е място за ленива почивка и възстановяване на силите в сянката на някое мускатно дърво. Малко културни забележителности изискват вашето внимание, а аюрведичната лечебна клиника предлага възстановителни процедури и масажи, включващи билкови масла, приготвени от екзотични подправки, които първи привличат Вашку да Гама край бреговете на Керала през 1498 г.

Спирането в Кочин е задължително. Пленителната столица е била търговско пристанище повече от 1000 години и се състои от острови, заобиколени от мрежа от реки, езера и естуари. Тук се е развила една уникална култура от любезни хора. Осигурете си вечеря в ресторант „Форт Кочин“ в хотел „Казино“, смятан за едно от най-хубавите заведения за хранене в Южна Индия.

Къде: Кочин, Керала, редовни полети от Мумбай (преди Бомбай); превозът с кола до езерото Вембанад и след това с лодка до селището. 
Най-добро време: ноември-февруари. Най-големият и най-колоритен културен празник, Големият марш на слоновете, се провежда в Триссур и Ковалам в продължение на четири дни в началото на януари.

>
02 декември 2010 г.

Тагове

любопитно

пристанища

Забележителности наоколо

Избрани оферти