Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Виетнам и Камбоджа - в търсене на изгубените империи

Номер на оферта

/

104213

Дати & цени

26 ноември 2024 - 15 март 2025 г. - Цена от 4998 лв.

Цената включва

Цената включва:
Самолетен билет София – Сайгон;
Самолетен билет Ханой – София;
Самолетни билети за вътрешни полети:
- Сайгон – Сием Рийп
- Сием Рийп – Да Нанг
- Хюе - Ханой;
Летищни такси за вътрешни и международни полети;
1 брой чекиран багаж на човек до 20 кг.;
1 брой ръчен багаж на човек до 7 кг.;
Трансфери летище-хотел-летище с климатизиран автобус;
9 нощувки със закуски в хотели 4*;
8 обяда,
2 вечери;
Екскурзии по маршрута на програмата с климатизиран автобус;
Местни екскурзоводи на английски, немски или руски език;
Еднодневен круиз в залива Халонг;
Екскурзия с корабче по Реката на парфюмите;
Спектакъл на марионетки върху вода;
Танцов спектакъл Аспара;
Входни такси за всички посещавани обекти;
Водач-преводач от България по време на цялото пътуване;
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Евроинс“.

Цената не включва

Виза за Виетнам / многократна / – 220 лева - заплаща се и се издава в София;
Виза за Камбоджа – заплаща се и се издава на място, около 35 долара;
Такса обработка на визи за Виетнам – 80 лева;
Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори и екипажа на корабите – 50 долара - заплащат се задължително на място на представителя на агенцията;
Разходи от личен характер;
Застраховка „ Отказ от пътуване”;
Всичко, което не е обозначени в „ цената включва”;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – 20 лева;

Програма на пътуването

Виетнам и Камбоджа - В търсене на изгубените империи

Древни цивилизации са построили своите островърхи храмове в джунглите на Виетнам и Камбоджа. Местните все още пазят легендите и обичате им. И не спират да вярват в Бог, който тук дори държи един мост със златните си ръце. Виетнам и Камбоджа са като нищо друго на света и ви очакват!

Маршрут: София - Сайгон – делтата на река Меконг – тунелите Ку Чи - Сием Рийп – Ангкор Том - Ангкор Ват - Та Пром – езерото Тонле Сап – Дананг – Ба На Хилс – мостът „Ръцете на Бог“ - Хой Ан – Хюе - Ханой – залива Халонг - София

Продължителност: 12 дни/ 9 нощувки

ДАТИ - потвърдени: 26.10.2024, 26.11.2024, 22.02.2025, 15.03.2025

ЦЕНА на човек -
Ранни записвания до 15.04.2024г: 4998 лв.
Редовна цена: 5198 лв

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден: София - Истанбул
Сборно време на Аерогара София, терминал 2. Отпътуване от летището посока Сайгон през Истанбул. Полет до Истанбул 21.10ч. Пристигане в Истанбул 22.40ч.

2-ри ден : Истанбул - Сайгон (вечеря)
Полет за Сайгон в 02.10ч. Пристигане в Сайгон в 16.25ч. Посрещане от екскурзовода и трансфер до центъра на града. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: делтата на река Меконг (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване за Бен Тре. Река Меконг се разделя на девет реки, създавайки плодородната делта, каквото се наблюдава днес. Ежедневният живот в делтата е съобразен с постоянно променящите се води, оризовите полета се обработват, когато водите се оттеглят, а риболовът процъфтява по време на приливите. Ще видите оризища, овощни градини и плаващи пазари, будистки храмове и семейни къщи, прилепнали до бреговете на реката. Ще посетите работилница за тъкане на рогозки в Нон Тан, следва обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: тунелите Ку Чи (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване за Мрежата от тунели Ку Чи - дълъг лабиринт от подземни тунели, простиращ се чак до границата с Камбоджа. Когато посещавате тунелите, ще ви бъде дадена уникална представа за тъмните времена на войната във Виетнам и ще станете свидетели на уникалната архитектура и структура на съоражението, както и ще разберете защо то играе важна роля в историята на Виетнам. Тунелите са били използвани като скривалища, болници, жилищни помещения и маршрути за снабдяване от войниците на Виет Конг по време на войната във Виетнам. Обяд в местен ресторант. Трансфер до летището за полет до Сием Рийп. Настаняване в хотел. Нощувка.

5-ти ден: Ангкор Том - Ангкор Ват – Та Пром (закуска, вечеря):
Закуска. Предстои ни посещение на паметници на Световното и културно историческо наследство по малко познати пътища. Пътят минава през джунглата и през местния магазин на селото. Ще посетите Западната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том, в това число и Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид.
Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е този. Посещение на храма Та Пром, представляващ своеобразна смесица от архитектура и тропическа природа. Старият манастир Та Пром, построен през 1186 г., “предтечата Брама”, е една от най-важните постройки в Ангкор. Завръщане в Сием Рийп. Вечеря и танцов спектакъл Аспара. Нощувка.

6-ти ден: Сием Рийп – Тонле Сап – Да Нанг – Хой Ан (закуска, обяд):
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване към бреговете на езерото Тонле Сап „Великото езеро“, едно от най-големите в Азия. Посещение на плаващо селище и разходка с традиционна дървена лодка. Ранен обяд и трансфер до летището за полет до Да Нанг. Трансфер до Хой Ан. Настаняване в хотел. Нощувка.

7-ми ден: Ба На Хилс – Хой Ан (закуска, обяд):
Закуска. Отпътуване за станцията на лифта, откъдето ще се стигне до върха Ба На. Посещение на парка Ба На Хилс, където се намира и златният мост „ръцете на Бога“. Посетете Le Jardin, стари винарни – напомнящи на френски вили и Linh Ung Pagoda с 27 м висока статуя на Буда. Напуснете Le Jardin за втората станция на кабинковия лифт, за да отидете до върха на Ba Na. Обяд на блок маса в ресторант в комплекса. Продължете да разглеждате във Fantasy Park Ba Na Hills, третият по големина закрит увеселителен парк в света. Насладете се на панорамната гледка към Da Nang от върха на Ba Na Hills. И накрая посетете Златния мост. Следобяд Обиколка на Хой Ан: Японския мост, Китайския квартал, къщата на Пунг Хунг, пазара и пристанището, в което още през 15 век са акостирали кораби и джонки от различни страни: китайски, холандски, японски, португалски. Разглеждане на пагодата Чук Тан - най- старата пагода в Хой Ан – 1454г. издигната от китайски монах. Нощувка.

8-ми ден: Да Нанг – Хюе (закуска, обяд):
Закуска. Отпътуване за Да Нанг. Посещение на музея Шам в Дананг - най-голямата колекция от скулптури и произведения на изкуството от Шам в света. Обяд в Да Нанг. Отпътуване за Хюе. Настаняване в хотел. Нощувка.

9-ти ден: Хюе – Ханой (закуска, обяд):
Закуска. Посещение на Забранената цитадела. Обиколка на забранения град, единствен образец на имперски град във Виетнам съхранил се до наши дни. Качване на корабче за разходка по Реката на парфюмите. Корабчето спира за посещение на красивата пагода Тиен Му. Връщане в Хюе. Трансфер до летището за полет до Ханой. Настаняване в хотел. Нощувка.

10-ти ден: залива Халонг ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за залива Халонг - признат за обект на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г. и е сред природните чудеса на света. С повече от 1600 острова, безброй варовикови разкрития и скрити пещери в джунглата, виетнамският „Залив на изчезващите дракони“ е задължителна дестинация за всеки пътуващ до Югоизточна Азия. Качване на борда на нашата джонга за круиз из залива Халонг. Обяд с морски дарове на борда. Посещение на пещерите Дау Го и Тиен Кунг - формирани са преди повече от 2 млн години и свързани по между си с тесни тунели. Връщане в Ханой. Вечеря. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода до езерото на Върнатата сабя. Нощувка.

11-ти ден: ХанойИстанбул
Закуска. Разглеждане на Ханой – музея на Хо Ши Мин, площада Ба Дин, където той обявява независимостта на Виетнам, Пагодата на разширените благословии. Посещение на Храма на литературата, който е „Първия университет на Виетнам” и храма Куан Тан, известно религиозно средище в Ханой. Разходка из Квартала на трийсет и шесте гилдии. Обяд в местен ресторант. Трансфер до летището. Полет за Истанбул от летище Ханой в 22.30ч.

12-ти ден: ИстанбулСофия
Пристигане в Истанбул в 05.30ч. Полет за София в 14.45. Пристигане на летище София в 15.05ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Резервация
Депозит в размер на 2000 лева;
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.
Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане.

Необходими документи за виза:
Задграничен паспорт валиден поне 6 месеца след пристигане – сканирано, цветно копие;
1 дигитална (електронна) снимка паспортен формат с размери 4 х 6 см;
Попълнен формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам.

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет.

Информация:
Офертата важи при минимум 21 туриста;
Ваксинации не са необходими;
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги;
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата;
Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 14 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване;
При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те! ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!

Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване.

Примерни хотели по програмата:
Hanoi, La Casa Hotel 4*
Hue, Eldora Hotel 4*
Hoi An, Belle Maison Hadana Hoi An Resort & Spa 4*
Siem Reap, Mekong Angkor Palace hotel 4*
Saigon, Liberty Central Saigon Centre Hotel 4*

Примерни полетни детайли:
1 TK1030E SOFIST 2110 2240
2 TK 162E ISTSGN 0210 1625
3 TK 165Q HANIST 2230 0530 +1
4 TK1031Q ISTSOF 1445 150

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти