Начало / Статии / Статии - Австралия

Маргарет Ривър - диви цветя и лозя

Автор

/

През последните двайсет години модернизираната винарска индустрия на Австралия придаде космополитен външен блясък на това затънтено и красиво кътче на света, с неговия удивителен пейзаж от чудесни плажове за сърф, подрязани лозя и внушителни гори.

Престижните вина, произведени от „Васе Феликс“ (Vasse Felix), „Кейп Мантел“ (Cape Mentelle), „Кълън“ (Cullen) и уважаваната „Леуин Истейт“ (Leewin Estate) са със световно реноме. В „Леуин Истейт“ се провеждат концерти на открито, лятно събитие през януари, привличащо изпълнители от световна класа и все по-увеличаващи се тълпи.

Благословена със средиземноморски климат, долината Маргарет е удостоена и с ежегодния пролетен сезон на цъфтене на дивите цветя през септември и октомври, когато калейдоскоп от цветове изпълва пространството до хоризонта. Над 1000 вида диворастящи цветя са били идентифицирани, включително близо 70 вида орхидеи.

За щастие, „Кейп Лодж“, един от изградените с най-голям вкус и предлагащи най-добри възможности за спокойна и отпускаща почивка провинциални курортни хотели, е разположен точно в средата на областта. Главната сграда, заобиколена от хълмисти морави и великолепни градини, е с изглед към прекрасно езеро, в което гостите могат да плуват или да карат кану.

Сигналът за сутрешното събуждане се подава от хор кукабури – така че няма опасност да пропуснете закуската за чревоугодници в обляната от слънчевите лъчи остъклена градина. Наблизо е Маргарет Ривър, прелестен град, пълен с антикварни и занаятчийски магазинчета. Местни ресторанти с млади главни готвачи новатори са привлекли вниманието към този кулинарен кът на Австралия.

Къде: на 402 км от Перт, Западна Австралия

Кога: септември - октомври

>
06 август 2012 г.

Тагове

винен туризъм

кулинарен туризъм

ресторанти

романтични места

сърфинг

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти