Начало / Статии / Статии - Намибия

Национален парк Етоша - Намибия

Автор

/

Въпреки своя суров климат, Намибия има едни от най-завладяващите и неопознати природни красоти в света, с разнообразна и изобилна фауна, която се е приспособила към трудностите на почти пустинните условия.

Национален парк Етоша - Намибия

Националният парк „Етоша“ в северната полуизсъхнала савана, на площ, десет пъти по-голяма от Люксембург, е третият по големина природен резерват в света. С 144 вида бозайници и много над 300 вида птици, чийто живот зависи от местните водоеми, наблюдаването на животните е сравнително лесно тук.

В котловината Етоша, плоската падина в центъра на парка, многообразието на видовете, срещани във водоемите наведнъж, извиква представата за Ноевия ковчег. Можете да видите смайващ брой слонове, зебри, жирафи, сини антилопи гну, дребни южноафрикански газели и застрашения черен носорог. За няколко дни всяка година след дъжда, когато падината се изпълва с вода, тук пристигат десетки хиляди фламинго и пеликани.

Има три лагер-хотела на територията на парка, но ако изминете още разстояние извън парковите огради до 79 200-декаровия „Хуаб Лодж“, частен резерват на река Хуаб с възможности за наблюдаване на диви животни, подобни на тези в Етоша, ще срещнете най-гореща дружелюбност, най-добрите водачи и най-стилния комфорт в страната. Плувен басейн и естествени термални извори стават ваши собствени частни водоеми. Има превъзходни ястия, а лаещи гекони ще ви приспиват – или пък свободно леещото се южноафриканско вино?

Къде: „Хуаб Лодж“, на 6 часа път с кола северно от Виндхук, на 3 часа път с кола от Етоша. Може да бъде уреден въздушен превоз.

>>> Виж актуалните оферти за Намибия! >>>

Виж още:

Почивка в Занзибар

Екскурзия в Камбоджа

Почивка в Тайланд

 

 

>
25 януари 2023 г.

Тагове

екзотика

национални паркове

сафари

Забележителности наоколо

Избрани оферти