Начало / Статии / Статии - Намибия

Скелетният бряг в Намибия

Автор

/

Когато животът в този свят ви идва малко нанагорно, значи е време да помислите за сафари – не да гледате диви животни (което е бонус), а да преживеете странната самота на една от най-необикновените и живописни области в света.

Скелетният бряг в Намибия е малко изследван пустинен рай с широки открити пространства, неразработени, незаселени и далеч от цивилизацията. Неговото име отпраща към коварната, гола брегова линия, където корабокрушения и кости от китове са пръснати из мъгливите плажове. Резерватът за тюлени „Кейп Крос“ е мястото за размножаване на десетки хиляди тюлени; те се излягат по скалите и плажовете, а техните синеоки рожби се появяват в края на ноември или началото на декември.

Скелетният бряг - Намибия

Лек самолет е идеалният начин да посетите голяма част от тази безлюдна земя, която понякога наподобява суров лунен пейзаж, а друг път безбрежно море от движещи се пясъци и дюни като планини, за които се твърди, че са най-високите на планетата. Това е областта Сосувлей от Намибийската пустиня, една от най-старите и най-сухите в света, чиито 300 метра високи дюни в кайсиев цвят са оформени и раздвижвани като вълни от морските ветрове. Особено величествени са при изгрев или залез, когато цветовете на дюните се менят калейдоскопично.

Необятността на областта се усеща най-добре чрез изкачване върху някоя дюна и вслушване в шума на пясъчните зрънца, разпиляващи се по нейната повърхност. Можете дори да зърнете някой рядък пустинен слон.

Къде: сафаритата тръгват от и се връщат във Виндхук (Skeleton Coast Safaris).
Най-добро време: април-ноември.

>
16 юни 2011 г.

Тагове

екзотика

пустини

резервати

сафари

Забележителности наоколо

Избрани оферти