Начало / Статии / Статии - Бразилия

Пантанал и екологичният резерват Кайман - мочурлива страна на чудесата

Автор

/

Най-голямата заблатена низина в света, Пантанал е оазис на водата и дивите животни, чийто брой и разнообразие са слисващи. Това е средищно място на реки, последният непокътнат екологичен рай с невероятно богатство на диви животни, които на други места са ловувани до изчезването им – а повечето южно-американци дори не знаят за него.

Пантанал и екологичният резерват „Кайман“, Бразилия

Птици лопатарки, чако чачалака, коати, джабиру, нанду – голяма е вероятността никога да не сте чували имената на много от тези екзотични същества, камо ли пък да сте ги виждали. Други (вълци, мравояди, тапири, ягуари, елени, броненосци) може и да сте ги виждали преди, но не и с тази големина: тук те достигат най-големите в континента размери за вида си.

По-голямата част от областта с размерите на щата Южна Дакота е частна собственост на огромни fazendas (скотовъдни ранчо). Крави и каймани живеят редом в странен съюз, макар да властва духът на пантанейрос, каубоите на Пантанал. Екологичният резерват „Кайман“ – съчетание от скотовъдно ранчо и дестинация за екотуризъм – е идеалната база за изследване на гъмжащия от живот Пантанал.

Макар 525 000-те декара на резервата да са само парченце от тортата Пантанал, възможностите за 24-часови полеви екскурзии са почти безгранични. Професионални опитни водачи ще ви преведат пеша, с лодка, пикап или на кон през и из сложната плетеница от реки, канали и лагуни. Спектакълът на природата продължава и нощем, когато милиони светулки създават нещо като коледна атмосфера, а страховитите звуци на лова са навсякъде.

Гледките на дивата природа под открито небе са споделяни от 20 000-те глави добитък и други посетители в резервата. Животът кипи в тези работещи fazenda центрове около главната поузада, красиво, дори елегантно здание в средиземноморски стил, което първоначално е било господарска къща на семейството на собствениците. Заедно с други три сгради, пръснати из необятните земи, тя приютява гостите, които идват заради пълното потапяне в света на този уникален дивечов резерват, като им предоставя климатици, басейн и прекрасна домашна кухня.

Къде: Мату Гросу ду Сул, Югозападна Бразилия.
Най-добро време: април-септември (сух сезон).

Виж най-добрите оферти за пътуване в Бразилия!

Виж още:

Екскурзия в Рио де Жанейро

Екскурзия в Буенос Айрес

Екскурзия в Перу

>
27 септември 2011 г.

Тагове

диви животни

екзотика

екологични резервати

екотуризъм

любопитно

национални паркове

резервати

реки

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти