Начало / Статии / Статии - Аржентина

Патагония - поле и мечта за любителите на потоци

Автор

/

Макар естансия „Кемкемтреу“, частно работещо скотовъдно ранчо на площ 1 милион декара, да е само точица в необятните простори на Патагония, тя е мечтата на всеки въдичар. Риболовът в противоположния сезон в затънтено  кътче на света при едни от най-добрите условия за улов на пъстърва в полукълбото, привлича спортисти от всички  части на планетата. През естансията тече поток, но именно близостта на ранчото до три от най-богатите на риба реки подслажда нещата.

Със само пет стаи за гости в ранчото вие действително ще бъдете сам, газейки през тези потоци, като се има предвид огромното небе и огромните пространства, които извикват спомена за случвалото се по границите някога в американския Запад. Обеди край потока, традиционни барбекюта и наблюдаване на дивите животни протичат в рамката на страховитите гранитни върхове на Андите, които отделят Аржентина от Чили на запад.

В допълнение към отглежданите 25 000 глави добитък, „Кемкемтреу“ е действащо поло ранчо, а гостите са добре дошли като зрители на играта на едни от най-добрите играчи в страната, като могат и сами да потренират  с четирийсетте понита за поло на ранчото.

За едно реално каубойско опознаване на Патагония отседнете в естансия „Уечауе“, едно по-„интимно“ 60 000-декарово англо-аржентинско скотовъдно ранчо в подножието на Андите, където конюшните с хубави коне криольо могат да превърнат в гаучо дори най-неубедителния новак гринго.

Панагония, Сан Мартин де лос Андес, Неукен, Аржентина

Просторите на Северна Патагония са най-добре оценявани от гърба на кон, а ездачите могат да изследват рядко населения и удивително разнообразен терен, включително голи, вълнообразни хълмове, живописни езера и гъсти гори, високи хребети, където гнездят кондори и долини и тесни скални клисури под тях. Гостите могат да запретнат ръкави и да участват в подбирането, пасенето и жигосването на говедата или пък да не правят нищо по-трудно, отколкото да ходят за вкусния асадо обяд.

По желание има походи до летните пасища на ранчото, по-високо в планините оттатък Атлантическо-Тихоокеанския вододел. Или сменете коня с джип и тръгнете към очарователния крайзерен град Сан Мартин де лос Андес, отрязък от швейцарските Алпи, присаден в Патагония. Областта става популярна дестинация за ски спускане и ски бягане през зимните месеци юли и август.

Къде: Сан Мартин де лос Андес, Неукен, Аржентина
Най-добро време: пиковите летни месеци, декември-януари

Виж:

Екскурзия в Аржентина

Екскурзия в Бразилия

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Перу

>
19 юли 2011 г.

Тагове

алпи

алтернативен туризъм

Анди

зимен туризъм

конен туризъм

риболовен туризъм

ски дестинации

Забележителности наоколо

Избрани оферти