Начало / Статии / Статии - Уругвай

Пунта дел Есте - бляскавата лятна сцена на Уругвай

Автор

/

„Пунта“ е бивш колониален град, чиито първокласни ресторанти и клубове съперничат на най-хубавите на континента и неслучайно е любимото място за тази част от южноамериканския елит, която цяла година се мести от курорт на курорт.

Пунта дел Есте, Монтевидео, Уругвай

Тачена заради своите дълги ивици белопясъчни плажове и елегантни дизайнерски бутици, това е модна виж- и-бъди-видян лятна дестинация, където почитането на слънцето е основното занимание. За да избягат от израстващите като гъби многоетажни жилищни кооперации и звездните цени, някои пътешественици днес предпочитат съседните области Пунта Балена и Бара де Малдоналдо.

Еднодневните екскурзии до крайбрежните острови Исла Горити и Исла де Лобос предлагат друго временно убежище от тълпите. „Ла Поста дел Кангрехо“, един от най- великолепните хотели в Уругвай, в по-малко претъпкания Бара де Малдоналдо, предлага непринуден лукс в средиземноморски стил.

Въпреки приокеанското си местоположение,  тук се усеща някаква изискана чифликчийска атмосфера в белите измазани стени, теракотните подове и ръчно украсени с шарки стаи за гости с легла с балдахин. Босоногото разпускане се насърчава от един персонал, наистина предан на своя специален хотел.

Къде: 2 часа път с кола източно от Монтевидео, Уругвай
Кога: ноември-април

Виж актуални оферти за пътуване в Монтевидео!

Виж още:

Екскурзия в Буенос Айрес

Екскурзия в Рио де Жанейро

Екскурзия в Перу

 

>
15 февруари 2012 г.

Тагове

любопитно

плажове

романтични градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти