Оферта номер: 231662

САНКТ ПЕТЕРБУРГ

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Санкт Петербург и Екскурзии в Русия.

Дати и цена
Цената включва
- Самолетен билет София – Санкт Петербург - София
- Летищни такси, 1 чекиран багаж до 23 кг и 1 ръчен до 10 кг;
- 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Санкт Петербург;
- Трансфери летище – хотел - летище;
- Разходка с корабче по р. Нева;
- Пътуване с корабче тип „Комета“;
- Екскурзоводско обслужване по описаната програма;
- Входни такси за посещаваните туристически обекти – Исакиевския събор, църквата „Възкресение Христово“, Ермитажа, Eкатерининския дворец с парка и парка на Петерхоф;
- Такса за оформяне на документи за електронна виза;
- Водач – придружител от туроператора.
Цената не включва
- Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
- Упоменатите с доплащане екскурзии;
- Медицинска застраховка с общо покритие 30 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
- Застраховка „Отмяна на пътуване”;
- Разходи от личен характер.
Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, самолетен билет с (с включени летищни такси, 1 чекиран багаж до 23 кг и 1 ръчен до 10 кг), трансфери летище – хотел – летище, богата екскурзоводска програма на български език, таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Лети се с авиокомпания „България Ер“.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – Полет СофияСанкт Петербург. Трансфер до хотела. Настаняване. По желание - нощна обиколка на града (с доплащане 95 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване; продължителност от 00:00 ч. до 02:20 ч; организира се при минимум 10 участника). По време на нощната обиколка ще имате възможност да се насладите на красиво осветените сгради и на вдигането на мостовете над р. Нева. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод - Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевския остров, Невски проспект, крепостта „Петър и Павел“. Свободно време за обяд. Посещение на Ермитажа, чиято колекция съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Завръщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Екатерининския дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук ще имате възможността да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Посещение на парка на Петерхоф, привличащ хиляди туристи със своите красиви градини и фонтани, заради които често бива стравняван с Версай. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Трансфер до хотела. Вечерта – възможност за посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър (с доплащане 150 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва билет за представлението и не включва трансфери). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма в Санкт Петербург - посещение на Исакиевския събор – най-големият православен храм в Санкт Петербург, църквата „Възкресение Христово“, впечатляваща със своята архитектура и богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по каналите на р. Нева. Завръщане в хотела. Вечерта - възможност за посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли (с доплащане 95 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България; цената включва билет за представлението, коктейл за добре дошли и не включва трансфери; провежда се в Дом на офицерите). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и 1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на Кронщат (с доплащане 65 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване; организира се при минимум 15 участника). Градът e необичайно предградие на Санкт Петербург, разположен върху остров във Финския залив. Бил е крепостен град, с уникална фортификационна система. За дълъг период от време Кронщат е бил „затворен град“ за чужденци и руснаци. Едва през 1996 г. градът е отворен за посещения. Посещение на Военноморската катедрала на Св. Николай. Панорамна и пешеходна обиколка на Кронщат – старата крепостна стена, търговското пристанище, Италианския дворец на Меншиков, Петровския док, паметника на Петър Велики. Трансфер до летище Пулково в Санкт Петербург за полет до София.


ДАТИ И ЦЕНИ:

18.04.2020 - 22.04.2020 - 1655 лв.

Цена за трети възрастен - 1611 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр. - 1530 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възр. - 1581 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 1 860 лв.

05.09.2020 - 09.09.2020 – 1769 лв.

Цена за трети възрастен - 1725 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр. - 1644 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възр.- 1695 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 1994 лв.
Хотел, използван по програмата (или подобен):

Москва 4*
Хотелът се намира в непосредствена близост до един от основните булеварди на града – „Невски проспект”. Метростанцията е в непосредствена близост до хотела. Хотелът разполага със 777 стаи, 5 ресторанта, един от които панорамен. Всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, хладилник и сейф.

Допълнителни услуги:

Нощна обиколка на Санкт Петербург - 95 лв. на човек. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване; продължителност от 00:00 ч. до 02:20 ч. По време на нощната обиколка ще имате възможност да се насладите на красиво осветените сгради и на вдигането на мостовете над р. Нева.

Посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър - 150 лв. на човек. Цената включва билет за представлението и не включва трансфери.

Традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли - 95 лв. на човек (цената включва билет за представлението, коктейл за добре дошли и не включва трансфери; провежда се в Дом на офицерите). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и 1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили.

Посещение на Кронщат - 65 лв. на човек. Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване. Градът e необичайно предградие на Санкт Петербург, разположен върху остров във Финския залив. Посещение на Военноморската катедрала на Св. Николай. Панорамна и пешеходна обиколка на Кронщат – старата крепостна стена, търговското пристанище, Италианския дворец на Меншиков, Петровския док, паметника на Петър Велики.

Допълнителна информация: За това пътуване е необходима електронна виза за влизане и пребиваване на територията на Санкт Петербург и Ленинградска област.

Необходими документи за издаване на електронна руска виза (важи за Санкт Петербург и Ленинградска област за престой до 8 дни):
• Задграничен паспорт, в който има не по–малко от 2 чисти (празни) страници за полагане на печати и валидност минимум 6 месеца от датата на подаването му за електронна виза;
• Цветна дигитална снимка в JPEG- формат. Изисквания за снимката:
- Снимката трябва да бъде актуална (не по-стара от 6 месеца).
- Ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла, шапки, забрадки и т.н. Хора с определени религии, непозволяващи им да откриват цялата си глава, може да носят забрадка, но лицето от началото на брадичката до върха на челото, трябва да бъде видимо.
- Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат на снимката.
- Размерът на лицето трябва да заема 70 – 80% от цялата снимка.
- Снимката трябва да бъде на светъл фон без сенки, отразени светкавици или червени зеници.
- Снимката не трябва да има рамки.
- Снимката трябва да бъде правоъгълна с размери 3.5х4.5см.

Продължителност на полетите:
София - Санкт Петербург – около 2 ч. и 55 мин.
Санкт ПетербургСофия – около 2 ч. и 55 мин.
Санкт Петербург
Транспорт - Санкт Петербург Заведения - Санкт Петербург Хотели - Санкт Петербург Пазаруване - Санкт Петербург Събития - Санкт Петербург Забележителности - Санкт Петербург
Най-важното предизвикателство на път (и не само): Откажи се от нещо
Масленица в Русия - празникът на палачинките и огъня
Празникът на Санкт Петербург - градът, построен върху блато