Начало / Статии / Статии - Мадагаскар

Рафтинг по река Мангуки

Автор

/


С малко на брой и примитивни пътища и почти без туристически съоръжения, най-добрият начин да опознаете Мадагаскар е чрез спускане с кану по спокойните води на река Мангуки (Mangoky) към островния изолиран и рядко посещаван югозападен край – красив, неопитомен кът опитна дивата страна.

Миниконтинентът Мадагаскар е изолирана територия, която става лаборатория за еволюцията. Странни създания и растения има навсякъде по 160-километровата ивица на реката от Беророха до Бевуаи: над 30 вида лемури и 8000 вида растения, които не се срещат никъде другаде на планетата, 3000 вида пеперуди, 7 вида баобаби и половината от хамелеоните в света. Ентусиазираните, информирани и страстни водачи са незаменими. Можете да правите походи през дъждовни гори и природни резервати, да пазарувате по местните колоритни пазари, да се срещате с грациозните малгаши в техните крайречни селища и поселения, и да имате срещи отблизо с миещи мечки, лемури индри и сифака (за да споменем само няколко от животните, които правят този странен резерват мечтата на еколога).

В края на всеки от пълните с чудеса осем дни на рафтинг по реката се устройват лагери върху пясъчните наноси под вечерното небе. Да бъдеш толкова близо до Тропика на Козирога осигурява смайващите залези да траят колкото вашия първи коктейл от ром със сок от лимети.

Къде: тръгване от и връщане в столицата на МадагаскарАнтананариво. Мадагаскар е на 402 км от югоизточния бряг на Африка.
Кога: само май.

>
13 май 2010 г.

Тагове

алтернативен туризъм

рафтинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти