Начало / Екскурзии / Екскурзии - Антананариво

Мадагаскар и Мавриций - Едно вълнуващо пътешествие до екзотичните острови

Номер на оферта

/

240450

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Антананариво// Мавриций – София
Летищни такси
5 нощувки със закуски и вечери в Мадагаскар както следва :
- 2 нощувки в Антананариво - хотел Novotel Convention & Spa Madagascar 5*
- 2 нощувки в национален парк Андасибе - хотел Mantadia Lodge 4*
- 1 нощувка в Анцирабе – хотел Plumeria Hotel Antsirabe 4* или подобен
Входни такси на националните паркове
Англоговорящ местен гид по време на туровете
Самолетен билет Антананариво – Мавриций
5 нощувки със закуски и вечери в La Pirogue Mauritius 4* или подобен в Deluxe room
Трансфери летище – хотел – летище на остров Мадагаскар и Мавриций
Транспорт с климатизиран микробус/малък автобус;
Туристическа обиколка на Антананариво;
Посещение на Кралския хълм на Амбохиманга, включен в списъка на Юнеско
Посещение на частния резерват „Перейра“.
Вечерна разходка в Национален парк Андасибе – Мантадия
Посещение на парка Аналамазаотра
Посещение на частния парк Вакона
Туристическа обиколка на Анцирабе
Разглеждане на вулканичните езера Тритрива и Андрейкиба
Входни такси за посещаваните национални и частни паркове, вкл. местни екскурзоводи:
Екскурзовод на английски език по време на цялото пътуване;
Съдействие на място от местните партньори
Водач/преводач при група над 16 туриста
Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро

Цената не включва

Виза за Мадагаскар - 65 € (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане, полага се на летището при пристигане, цената подлежи на препотвърждение)
Разходи от личен характер, бакшиши,
Допълнителни екскурзии в Мавриций
Доплащане за Единична стая
Застраховка тип "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Едно вълнуващо пътешествие до екзотичните острови Мадагаскар и Мавриций

София - Истанбул - Мадагаскар, Антананариво - Андасибе - Анцирабе - Антананариво - Мавриций, Порт Луи - Истанбул - София

ПОЛЕТИ ОТ СОФИЯ С АК "TURKISH AIRLINES"

13 дни/ 10 нощи

ГАРАНТИРАНИ ДАТА НА ПЪТУВАНЕ:
05.04.2024 - 17.04.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Стандартна цена - 3988 €

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1‘ви ден: СофияИстанбул
Среща на летище София, Терминал 2 в 19:10 ч. за полет София-Истанбул с редовен полет на Turkish Airlines в 21:10 ч. Кацане на летището в Истанбул в 22:35 ч.

2‘ри ден: Истанбул- Антананариво, Мадагаскар
Кратък престой и полет за Мадагаскар с редовен полет на Turkish Airlines в 01:55ч. Пристигане същия ден в 14:35 ч местно време. TONGASOA или добре дошли в Мадагаскар ! Посрещане от фирмата партньор и настаняване в хотел Novotel Convention & Spa Madagascar 5* или подобен. Кратка почивка и начало на панорамна обиколка на Антананариво, основан 1629 г.. Днес това е най – големият и най - развит град на този толкова красив, тайнствен и благоуханен остров. Обиколката започва с езерото Аноси под формата на сърце, булеварда на Независимостта, Двореца на кралицата, сградата на Кметството и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3‘ти ден: Антананариво – Андасибе
Закуска. Отпътуване за Андасибе. Пътят минава през красиви и живописни места. Вечно зелени хълмове и високопланински терасирани оризища обгръщат пътя към природния резерват. Посещение на Национален парк Андасибе, един от най – големите и красиви паркове в Мадагаскар. Това е защитена местност с площ 155 кв.км., разположена на около 150 км източно от Антананариво. Един от най - големите и красиви паркове в Мадагаскар. Надморската височина варира от 800 до 1260 метра. Тук могат да се видят 11 вида полумаймуни, десетки видове птици, редки насекоми, огромни гекони, както и десетки видове орхидеи (на острова има над 1000 вида от това красиво растение). Ще спрем в Марозево за посещение на частния резерват „Перейра“. По време на посещението ще можем да видим ендемични островни животни като хамелеони, жаби, игуани, крокодили и др. Най-голям интерес предизвикват червеноликият, кафявият и качулатият лемур, различни видове гекони, хамелеони, игуани, пеперуди и крокодили. Вечерта разходка в парка Андасибе. Настаняване в хотел Mantadia Lodge 4*. Вечеря. Нощувка.

4‘ти ден: Андасибе
Закуска. Сутрешна разходка сред тропическата гора и парка Аналамазаотра с възможност за наблюдение на интересни ендемични животни и растения, сред които и най- големите лемури на Мадагаскар Индри. Тези симпатични създания имат черно бял цвят на козината, а дължината им достига до 80 см. За съжаление това симпатично животинче, чието поведение в някои отношения наподобява това на хората, е сред изчезващите видове на острова. Сутрин рано, обитателите на тропическите гори са най - активни и затова тогава шансовете групата да се срещне с редки видове са най - големи. Паркът се намира във влажна зона и тук се срещат много ендемична флора и фауна. Следобед ще посетим резервата „Вакона“, където ще имаме възможност за разглеждане на още видове лемури и много други животни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5‘ти ден: Андасибе – Анцирабе
Закуска. Отпътуване на юг към Анцирабе, третият по големина град на острова с население от около 265 хил. жители. Разположен на плато, той е известен със сградите в колониален стил и изобилието на термални води в района. Анцирабе се счита за бивш спа център от времето на френската колония, все още сравнително проспериращ град и е важен център на търговията със скъпоценни камъни и полускъпоценни камъни. Ще направим обиколка на града за да видим католическата катедрала, построена от норвежки мисионери, ще се спрем и пред прочутата пивоварна, където се произвежда най известната и популярна бира в Мадагаскар - THB, ще се повозим на местните рикши, известни с наименованието „пус -пус“ наслаждавайки се на прекрасните исторически сгради, наследство от френското колониално наследство.
Настаняване в хотел Plumeria Hotel Antsirabe 4* или подобен. Вечеря. Нощувка

6‘ти ден: Анцирабе – Антананариво
Закуска. Отпътуване за Антананариво с кратка спирка на красивите вулканични езера Тритрива и Андрейкиба, намиращи се недалеч от Анцирабе. По пътя ще ни се открие панорамна гледка към оризовите полета и гробниците в планините на Мадагаскар. Ще се насладим на впечатляваща панорама и неподражаема атмосфера, ще чуем истории за Рабениомби и Раволаханта, двама влюбени, за които се твърди, че са се самоубили в езерото Тритрива заради забранената си любов. Пристигане в Антананариво и настаняване в хотел Novotel Convention & Spa Madagascar 5* или подобен. Вечеря. Нощувка.

7‘ми ден: АнтананаривоМавриций
Закуска. Ще започнем деня с посещение на най-важният паметник на мадагаскарската култура - Кралския хълм на Амбохиманга, включен в списъка на Юнеско.
Кралският хълм на Амбохиманга се състои от кралски град и погребално място. Комплексът е свързан със силното чувство за национална идентичност на малгашите през последните 500 години, запазвайки своя духовен и свещен характер. Днес кралския хълм на Амбохиманга привлича поклонници от цял свят като най големия и най важен религиозен център в Мадагаскар.
Следобяд трансфер до международното летище Ивато в Антананариво за полет до Мавриций в 17.00ч. Кацане в 19.45ч и посрещане от фирмата партньор. Настаняване в хотел La Pirogue Mauritius 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

8‘ми ден: Мавриций
Закуска. Свободно време за почивка или допълнителни екскурзии по желание.
Следобеден тур с катамаран около залез слънце (срещу доп. доплащане)
Следобяд ще потеглим за един ден изпълнен океански емоции, напитки, забавления и релаксация на круиз с катамаран! По време на круиза ще имате свободно време за гмуркане с шнорхел, почивки за плуване и ще можете да се насладите на безалкохолните напитки и вкусна местна бира заобиколени от красивите островни пейзажи. Вечеря. Нощувка.

9‘ти ден: Мавриций
Закуска. Свободно време за почивка или допълнителни екскурзии по желание.
В този ден ви предлагаме целодневна обиколка на столицата Порт Луис (срещу доп. заплащане). Обиколка на столицата на остров Мавриций - прекрасният Порт Луис, ще ви преведе през страниците на пъстрата история и културното многообразие на острова.
Религиозното разнообразие е част от културната традиция на острова. Храмовете са отворени за всеки един любопитен турист - мюсюлмански джамии, китайски пагоди, индуски храмове и християнски църкви. Крепостта се намира на хълм над Порт Луис и е известна още като Цитаделата. Замислена да защитава пристанището от нахлуване от морето и да усмирява евентуални въстания на населението. Въпреки това, след завършването на строителството през 1840 г., той никога не е бил използван за военни цели. Крепостта получи името си в чест на Аделаида, съпругата на английския крал Уилям IV. От крепостта се открива прекрасна гледка към столицата на Мавриций. Порт Луис е най-големият град на Мавриций, както и икономически и административен център на острова. Точно до главния площад можете да се разходите по най-внушителния булевард - Place d"Armes, ограден от двете страни с кралски палми. Можете да се насладите на няколко чудесни френски колониални сгради, особено на сградата на правителството и на общинския театър.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

10‘ти ден: Мавриций
Закуска. Свободно време за почивка или допълнителни екскурзии по желание.
Предлагаме Ви полудневна екскурзия до Шамарел - Долината на цветовете, водопада Шамарел, посещение на най-известната фабрика за ром „La Rhumerie de Chamarel“ с дегустация и вкусен обяд в местен панорамен ресторант. (срещу доп. заплащане)
Малкото селце Шамарел е прегърнато от гори, чиито хълмове са изпъстрени в седем различни цвята е най-популярната туристическа атракция на острова. Цветната земя представлява дюни, в които се откриват седем различни цвята - червено, кафяво, виолетово, зелено, синьо, лилаво и жълто.
Уникално свойство на цветния пясък е, че дори да вземете няколко различни цвята и да ги смесите, те отново се разделят. Как се случва това остава мистерия за учените. Смята се, че цветните пясъци на Шамарел са се образували по време на разлагането на вулканични скали, които са се охлаждали при различни температури и при различни условия, поради което са получили различни цветове. Тук се намират и гигантските сухоземни костенурки, символ на Шамарел донесени преди много години от Сейшелските острови.
Друга природна забележителност на района е най-високият водопад в Мавриций. Официално кръстен на известния френски офицер Шарл Антоан на острова, но много по-известен като водопада Шамарел. Височината на основната каскада на този водопад, според различни източници, варира от 88 до 125 метра.
Ще направим спирка в известната фабрика за най-добрият ром на острова - Rhumerie de Chamarel. Екскурзията ни ще завърши с вкусен обяд в местен ресторант в красивата природа на района Шамарел. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

11‘ти ден: Мавриций
Закуска. Свободно време за почивка в хотела. Освен прекрасните плажове, белия пясък и топлите галещи води, остров Мавриций предлага множество възможности за допълнителни активности, като гмуркане, сърф, кайт. Опитайте и вие! Вечеря. Нощувка.

12‘ти ден: МаврицийИстанбул
Закуска. Напускане на стаите в 12ч. на обяд. Свободно време до следобед за плаж и почивка. Трансфер до летището в 16.30ч за полет до Истанбул в 20:05ч.

13‘ти ден: ИстанбулСофия
Кацане на летище Истанбул в 05:40ч. Кратък престой и полет за София в 08:45ч. Пристигане на летище София в 09:05ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележка: Възможна е промяна на някои от хотелите, предвидени за настаняване, като се запазва категорията и местоположението.

Начин на плащане:
Депозит в размер на 1500 € при ранни записвания до 30.09.2023г.
По стандартни цени депозит – 35 % от пакетната цена при сключване на договор;
Доплащане – 45 дни преди датата на отпътуване

Информация относно визови изисквания:
Няма изисквания за виза при пътуване до о-в Мавриций, има визови изисквания за о-в Мадагаскар.

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за
напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на
пакета
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения
депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му,
всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Парична единица за Мадагаскар: малгашко ариари (1 € ~ 4930 MGA)
Парична единица за Мавриций: маврицианска рупия (1 € ~ 49.67 MUR).

Минимален брой туристи: 14

Пътуване на лица с ограничена подвижност:
Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================

Допълнителни екскурзии на Мавриций :

1. Целодневна екскурзия до северната част на остров Мавриций с посещение на столицата Порт Луис, Музея на захарта и Ботаническата градина.
Цени: Възрастен - 100 евро; дете до 11.99 г - 50 евро. (Цена при мин. 6 човека)
Цената не включва: обяд, разходи от личен характер, бакшиши.

2. Полудневна екскурзия до Шамарел и посещение на най-известната фабрика за ром „La Rhumerie de Chamarel“
Цени: Възрастен - 95 евро; дете до 11.99 г - 48 евро. (Цена при мин. 6 човека)
Цената не включва: обяд, разходи от личен характер, бакшиши.

3. Полудневен тур с катамаран:
Цени: Възрастен - 65 евро; дете до 11.99 г - 35 евро. (Цена при мин. 6 човека)
Цената не включва: разходи от личен характер и бакшиши.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Мадагаскар |  Оферти - Антананариво |  Екскурзии - Мадагаскар |  Екскурзии - Антананариво |  Екзотична почивка 2024 - Мадагаскар |  Екзотична почивка 2024 - Антананариво

Избрани оферти