Начало / Статии / Статии -

Техника на прошката - любов в действие

Автор

/

Прошката, която давате на другите, е много важна за вашето душевно спокойствие и сияйно здраве. Трябва да простите на всички, които някога са ви наранили, ако искате съвършено здраве и щастие. Простете на себе си, като настроите мислите си в хармония с Божествените закони и ред. Не можете да си простите истински, докато не сте простили първо на другите. Да си отказвате прошка не е нищо повече и по-малко от душевна надменност и невежество. 

В съвременната медицина, занимаваща се с психосоматика, непрекъснато се изтъква, че гневът, осъждането на другите, угризенията и враждебността са причина за много болести, като започнем от артрит и стигнем до сърдечни заболявания. Специалистите подчертават, че тези болни хора, които са били наранени, тероризирани, мамени или оскърбявани, са били изпълнени с омраза и негодувание към онези, които са ги наранили. Това е причинило дълбоки, незарастващи рани. Има само едно лекарство – те трябва да се освободят и да отрежат от себе си тези рани, а единственият и сигурен път за това е прошката. 

Прошката е любов в действие 

Изкуството на прошката е желанието да простиш. Ако искрено желаеш да простиш на другия, ти си петдесет и един процента отвъд препятствието. Сигурен съм, че знаете, че да простиш на другия не означава, че ще започнеш да го приемаш, харесваш или ще искаш да се свържеш с него. Никой не може да ви принуди да харесвате някого, нито закон може да установи добрата воля, любовта, мира или толерантността. Все пак, възможно е да обичаме хората, без да ги харесваме. Да обичаш, значи да желаеш на другия щастие, здраве, мир, радост и всички хубави неща в живота. Има само едно изискване – бъдете искрени. Когато прощавате, всъщност не сте великодушни, а проявявате егоизъм, защото това, което желаете на другия, вие всъщност желаете на себе си. Причината е, че го мислите и го чувствате. Каквото мислите и чувствате, това сте вие. Може ли да се каже по-просто?

Техника на прошката 

Методът, който ще ви изложа, е съвсем прост и ще направи чудеса в живота ви, когато започнете да го прилагате. Успокойте съзнанието си, отпуснете се напълно. Кажете: „Прощавам изцяло и доброволно на (споменете името на човека, който ви е обидил); прощавам му с мисъл и душа. Напълно му прощавам всичко. Аз съм свободен и той е свободен – чувството е превъзходно. Това е моят ден на всеобща амнистия. Прощавам на всеки и на всички, които някога са ме обидили, и желая на всеки и на всички здраве, щастие, мир, любов и само хубави неща в живота. Правя това с радост, доброволно, с обич и винаги, когато си помисля за човека или за хората, които са ми се обидили, казвам: „Простих ви, желая ви всичко хубаво. Аз съм свободен, и вие сте свободни. Чудесно е!“ Великата тайна на истинската прошка е, че ако веднъж сте простили на някого, не е необходимо да повтаряте молитвата. Винаги когато се сещате за този човек, или за обидата, която ви е нанесъл, пожелайте му добро и кажете: „Нека имаш мир.“ Казвайте си това, винаги когато си спомните за него. Ще откриете, че след няколко дни мисълта за обидата или за този, който я е нанесъл, ще се явява все по-рядко в съзнанието ви, докато накрая изчезне напълно. 

Лакмус за истинската прошка 

Както съществува химическа проба за истинското злато, така съществува също и лакмус за истинската прошка. Ако дойда и ви кажа нещо прекрасно за някой, който ви е обидил, измамил, постъпил зле с вас, и вие се вбесите на тези добри новини, то корените на омразата са все още в подсъзнанието ви, всявайки смут в душата ви. Да предположим, че миналата година сте получили болезнен абсцес на челюстта и сте ми казали за това. Нормално би било да ви попитам дали сега все още нещо ви боли. И е нормално да ми отговорите: „Разбира се, че не, спомням си за това, но не усещам никаква болка.“ Това имам предвид. Може да си спомняте за инцидента, но няма да усещате жилото на болката от него. Това е лакмусът на проверката и трябва да го издържите духовно и психически, иначе просто се залъгвате, а и не сте дали никаква прошка. Да разбереш всичко значи да простиш всичко. Когато човек разбере съзидателния принцип на собственото си съзнание, престава да обвинява другите хора и обстоятелства за неудачите в живота си. Вече знае, че собствените му мисли и чувства създават съдбата му. Освен това знае, че външните обстоятелства не са причините и условията за неговия живот и за събитията в него. Да си мислиш, че другите могат да препречат пътя ти към щастието, че ти си играчка в ръцете на жестоката съдба, че трябва да се пребориш и воюваш с другите, за да живееш – всички тези мисли и подобните на тях убеждения стават несъществени, когато осъзнаеш, че мислите са неща. 

Повече може да прочетете в книгата: "Принципите на успеха".

Тази книга е за това как гледаме на света. Определени невидими принципи обуславят как нашите желания се съотнасят към действителността. Те са скрити в ума ни, остава само да се научим как да ги използваме. Именно това ще направят Наполеон Хил, Джоузеф Мърфи и Дейл Карнеги: ще ви помогнат да усвоите ключови житейски умения, които ще ви изстрелят към върха на успеха.

Снимка: Lina Trochez

>
20 април 2020 г.

Тагове

Пътуване към себе си

Забележителности наоколо

Избрани оферти