Начало / Статии / Статии - България

Втори живот за спортната екипировка: Не купувай, поправи и продължи към ново приключение

Автор

/

Любителите на дългите преходи в планината, къмпингуването, ориентирането, екстремните спортове знаят, че екипировката е от изключително значение за безопасността и хубавото преживяване на открито. И професионалните спортисти, и опитните почитатели на разходките сред природата винаги са добре подготвени и стриктно проверяват своето оборудване, преди да тръгнат към поредното приключение.Често обаче екипировката може да стане „жертва“ на безбройните предизвикателства и пътешествия – драскотини по якето за планината, цепнатини в палатката, напукана кожа на седалката на велосипеда, счупени принадлежности, скъсана раница... И когато това се случи, обикновено започваме да търсим ново оборудване, макар старото да ни е било верен съюзник във всички приключения за толкова дълго време.

Непрекъснатото купуване на нови принадлежности обаче може да има негативни последици за природата. Всяка нова екипировка и хвърлянето на старата биха увеличили отпечатъка върху околната среда, който всеки от нас волно или неволно оставя.

Именно в тази посока – опазването на природата, можем да направим малки стъпки, за да намалим своя отпечатък върху нея.

Дай втори живот на своята спортна екипировка

За това са помислили от DECATHLON. Те знаят колко ценно е вашето спортно оборудване, колко много спомени имате с него и искат да ви помогнат да го поправите и да удължите неговия живот.

Скъсана раница след тежък преход в планината, напукана седалка на велосипеда от над вече 400 часа каране, драскотини по падъл борда от подводни скали, палатка, изгорена от лагерния огън – всичко това може лесно да бъде ремонтирано, така че да не губите време, а да поемете към ново приключение с ВАШАТА екипировка.

Като най-голямата верига магазини за спортни стоки в света DECATHLON увеличава максимално възможностите на потребителите да дадат втори живот на своята спортна екипировка. Възможността за поправка на екипировка е поредната зелена стъпка в духа на устойчивото развитие на компанията.

Да поправим екипировката си с DECATHLON

Веригата насърчава всички любители на спорта и природата да удължат живота на оборудването си, като предлага редица части и възможности за ремонт и поддръжка.

Освен това любителите на спорта могат да открият и практичния нов продукт на веригата - многофункционални лепенки за поправка, специално създадени от дизайнерските екипи на компанията във Франция за поправка на дупки и скъсвания на палатки, спални чували, раници, якета и много други продукти.

Лепенките са изключително здрави, водоустойчиви, с подсилена структура, а и съвместими с различни материали – пластмаса, памук, кожа и всякаква синтетична материя. Използването им пък не изисква специални усилия – просто издърпвате лентата и залепяте лепенката, където е необходимо.

Ако все пак се колебаете каква поправка е нужна за вашата спортна екипировка, в сервизите на DECATHLON ще ви съдействат с обслужване и ремонт.

Не пренебрегвайте важността на оборудването, когато сте сред природата, то може да спаси вашия живот. Но бъдете отговорни не само към себе си, а и към околната среда.

Защото това не е просто екипировка. Това е вашата екипировка.

>
20 декември 2023 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти