Начало / Статии / Статии - Австралия

Заливът на акулите, Австралия

Автор

/

Заливът на акулите (Shark bay) е разположен в най – западната част на Австралия и включва няколко острова, голям и плитък залив и 1500км брегова ивица. От 1991г. е част от историческото наследство на ЮНЕСКО. Животът в марината кипи. Може да се видят дори и застрашени видове. В резерватът Monkey Mia може да си поиграете с делфините, които излизат много близо до брега. Има дюгони, акули, китове и много други забележителни животни. На перленото пристанище на Денам има огромна популация от акули.


На заливът на акулите са открити следи от австралийски аборигени. За това свидетелстват пещерите, които са били използвани за жилища. Има и следи от европейци. Мястото е богато и на историческо наследство, свързано с различни туземски племена като Малгана и Нханда.

Най – подходящото време, през което е подходящо да се посещава залива на акулите са зимата и пролетта и може би есента. През лятото там е изключително горещо. Вариантите за забавление са наистина много – каране на лодки, гмуркане с шнорхел, плуване, разглеждане на животните в рифовете, риболов и др.

>
20 януари 2010 г.

Тагове

заливи

Забележителности наоколо

Избрани оферти