Начало / Екскурзии / Екскурзии - Буенос Айрес

Аржентина и Бразилия - Пътуване в ритъма на Южна Америка!

Номер на оферта

/

138544

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Рим – Буенос Айрес // Рио де Жанейро – Рим – София с авиокомпания ITA Airways с включен багаж на пътник:
1 брой чекиран багаж до 23 кг с общи размери до 158 см
1 брой ръчен багаж до 8 кг и размери 55 x 35 x 25 cм на борда на самолета на пътник;
1 брой аксесоар по ваш избор: дамска чанта, раница, лаптоп с размери 45 x 36 x 20 cм, който се побира под седалка на креслото
Летищни такси за международните полети на АК ITA Airways в размер на 382 EUR (подлежат на препотвърждение при издаване на билетите);
Самолетен билет за вътрешен полет Буенос Айрес - Игуасу с летищни такси с включен 1 брой чекиран багаж до 15 кг и един ръчен до 8 кг на борда на самолета на пътник
Самолетен билет за вътрешен полет Игуасу – Рио де Жанейро с летищни такси с включен 1 брой чекиран багаж до 23 кг и един ръчен до 7 кг на борда на самолета на пътник
Всички трансфери и транспорт с климатизирани туристически автобуси по описаната програма;
9 нощувки според програмата по маршрута в посочените хотели или подобни:
4 нощувки в Буенос Айрес, Аржентина в централно разположен хотел HOTEL DAZZLER MAIPU 4* или подобен
2 нощувки в Игуасу, Аржентина в в централно разположен хотел HOTEL SAINT GEORGE 4* или подобен
3 нощувки в Рио де Жанейро, Бразилия в хотел WINDSOR CALIFORNIA COPACABANA 4* на плажа Копакабана или подобен
9 закуски в ресторантите на хотелите по програмата
Описаните посещения и туристическа програма, с включен транспорт, местен екскурзовод на английски език с превод на български от представителя на туроператора:
Две полудневни туристически обиколки на Буенос Айрес;
Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси;
Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси;
Посещение на Птичия парк от бразилска страна с включени входни такси;
Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана (без включена входна такса);
Полудневна обиколка на Рио с посещение на хълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт;
Местни екскурзоводи на английски език с превод на български език от представителя на туроператора;
Представител на туроператора, който съпровожда групата от България и се грижи за организацията на пътуването и помага с превода.
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 евро в ЗД Евроинс АД за периода на пътуване. Застрахователното покритие обезпечава и разходи за болнично лечение при евентуално заболяване от „COVID 19“;

Цената не включва

Допълнителни екскурзии и мероприятия се заявяват и заплащат в България най-късно при доплащането на пакета. Посочените цени за допълнителните екскурзии са при минимум 8 записани, като са калкулирани при курс на щатския долар 1 USD = 1.81 лв. към 26.05.2023 г. Цените за допълнителните мероприятия подлежат на препотвърждение до 45 дни преди датата на отпътуване.

Програма на пътуването

АРЖЕНТИНА И БРАЗИЛИЯ - БУЕНОС АЙРЕС - ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

София - Рим - Буенос Айрес - водопадите Игуасу - Рио де Жанейро - Рим - София

12 дни / 9 нощувки - 4 в Буенос Айрес, 2 в Игуасу, 3 в Рио де Жанейро

ДАТА: 13.03 – 24.03.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 3259 евро/ 6388 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

• Балансирана атрактивна екскурзионна програма с включени посещения на:
• столицата на Аржентина - Буенос Айрес;
• едно от новите природни чудеса на света - водопадите Игуасу;
• един от най-красивите градове в Бразилия и света - Рио де Жанейро;
• Цената включва всички описани в програмата трансфери и турове с комфортни автобуси, включени входни такси за Националния парк Игуасу от аржентинска страна, от бразилска страна, Птичият парк;
• Отлични четири звездни хотели в Буенос Айрес, Пуерто Игуасу и Рио де Жанейро с централна локация;
• Хотелът в Буенос Айрес е на пешеходно разстояние от Обелиска и централната, най-хубава част на града;
• Хотелът в Пуерто Игуасу разполага с басейн и джакузи сред тропическа градина;
• Хотелът в Рио де Жанейро е на първа линия в центъра на престижния район Копакабана, разполага с басейн на покрива с прекрасен изглед към плажа Копакабана и статуята на Христос;
• Опитен водач на туроператора от България по време на цялото пътуване, който превежда на български език;

=============================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН
13.03.2024 (сряда): СофияРимБуенос Айрес
Среща на летище София в 14:00 ч. с представител на туроператора, който пътува с групата.
Международен полет на ITA Airways AZ 521 София 16:25 – Рим 17:20 ч. (продължителност 1 ч. и 55 мин.).
Престой на летището около 5 ч. 10 мин.
Международен полет на ITA Airways AZ 680 Рим 22:30 – Буенос Айрес 08:40 ч. на 14.03.2024 г. (продължителност 14 ч. и 10 мин.)

2 ДЕН
14.03.2024 (четвъртък): Буенос Айрес
бразилия и аржентина Пристигане на международно летище Езейза в Буенос Айрес в 08:40 часа. Посрещане от представител на местния туроператор в аржентинската столица.
Добре дошли в Аржентина!
След пристигане, се отправяме на полудневна обиколка на южните райони на столицата Буенос Айрес с местен екскурзовод (включена в пакетната цена, продължителност около 4 часа).
Обиколката ще започне с посещение на квартала, основан от италианските емигранти - Ла Бока (La Boca), известен със своите типични цветни къщи, павирани улици и множество заведения и танго изпълнения. Ще имаме възможност да се разходим по улица “Caminito”, известна като родното място на тангото. Турът продължава със спиране за снимки пред стадиона на един от най-известните местни футболни отбори „Бока Хуниорс”- Естадио Алберто Х. Армандо. Другото име на стадиона е „Ла Бомбонера”. Тук е тренирал и самият Диего Марадона.
Следва посещение на центъра на града или Площад Майо (Plaza de Mayo), където могат да се видят сградата на Президентството, известна още като Розовата къща. Тук е и модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната, а срещу нея е една от малкото запазени сгради от 18 век, известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо (Avenida de Mayo), който „свързва“ законодателната и изпълнителната власт на страната - в единия край е Президентството, а в другия му край е Сената (Парламента на страната). Тук се намира и известното кафене Тортони, с автентичен интериор, запазен от средата на 19 век (не се разглежда, можете да го посетите през свободното си време). Открито е от френския имигрант Туан (Touan) през 1858 г. Кафенето е било средище на културния и политически елит на Аржентина. През годините е посещавано от известни личности като Алберт Айнщайн, Федерико Гарсия Лорка, Хилъри Клинтън, Робърт Дювал и Хуан Карлос I. Обявено е за национален исторически паметник на Аржентина.
Обиколката продължава на север, към Булевард 9 юли (Avenida 9 de julio), който е и най-широкия булевард в света. Тук се намира известният Обелиск – символ на града.
Около 14:00 часа - настаняване в хотел HOTEL DAZZLER MAIPU 4* или подобен. Свободно време за почивка. Възможност за разходка по близкия до хотела булевард 9 Юли, както и популярната пешеходна улица Флорида – една от най-атрактивните в аржентинската столица.
Нощувка. /Буенос Айрес/

3 ДЕН
15.03.2024 (петък): Буенос Айрес
бразилия и аржентина
Закуска.
Днес продължаваме опознаването на Буенос Айрес с полудневна обиколка на северната част на града с местен екскурзовод (включена в пакетната цена, продължителност около 4 часа).
Ще започнем обиколката с фото пауза на мястото, където се намира Цветето от метал (Floralis Gen?ric), в близост до Юридическия факултет на местния университет. Цветето е проектирано да се отваря сутрин с изгрева на слънцето и да се затваря вечер, когато то залезе. Това го прави уникално и е един от символите на града. Преминаване покрай Изложбения център и Националния музей за изящни изкуства.
Следва спирка в квартал Риколета - един от най-престижните в града, известен с построените във френски стил административни и жилищни сгради и множеството музеи. Тук се намира и гробището на Риколета - своеобразен музей на открито, който ще посетим (входната такса е включена). В него са погребани известни личности като Евита Перон, аржентински президенти, местни артисти и художници, нобелови лауреати и дори дъщерята на Наполеон.
Обиколката продължава с преминаване през Палермо" data-original-text="" data-trigger="hover">квартал Палермо, известен със скъпите аристократични жилища с изглед към парка. В Палермо се намират и Японските градини и ботаническата градина на Буенос Айрес.
Екскурзията ще завърши с посещение на една от най-красивите и уникални сгради в столицата – книжарницата Еl Ateneo Grand Splendid. Сградата, в която се помещава, първоначално е използвана за театър - Teatro Gran Splendid и е построена през 1919 г. Дълги години, мястото не е било стопанисвано от никого, а през 2000 г. е преустроено в книжарница.
Интериорът е запазен, като на някогашната сцена днес се помещава кафене, ложите, както и балконите с пищни орнаменти са превърнати в рафтове за книги и места за четене.
Връщане в хотела и свободно време или по желание - възможност за допълнителни мероприятия.
Следобед – разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана с продължителност около 5 часа (срещу допълнително заплащане)
Отпътуване с автобус от хотела по един от главните булеварди Libertador Avenue, които водят към северните елегантни квартали като Vicente Lopez и Olivos, където се намира и резиденцията на аржентинския президент. Ще минем и покрай San Isidro, с неговата едноименна неоготическа катедрала, както и квартал San Fernando. Градчето Тигре е разположено на едноименната река, част от делтата на река Парана и е едно от най-популярните места за почивка и бягство от града за местните хора, с многобройните малки островчета, канали и ръкави, притоци на голямата река Парана. Пътуването ни по реката, ще започне от пристана Тигре и ще продължи по мрежата от канали, докато се любуваме на зелените острови, елегантни вили, викториански докове, градини и клубове за гребане. Ще срещнем много канута, местния хранителен магазин (отново на кораб), частни лодки и много усмихнати хора. Ще пътуваме и по реките Lujan, Sarmiento, Tigre и San Antonio, докато отпиваме чаша ароматно кафе и опитваме от местните аржентински маслени бисквитки Алфахорес (Alfajores). Пристигане на пристана и връщане в хотела с автобус.
Цена на човек: 95 EUR
Цената е валидна при минимум 8 записани туристи и включва: индивидуален трансфер само за групата до/от пристанището на Тигре, разходка с корабче, местен екскурзовод на английски език, придружаване на групата от българския водач и превод на български.
*При записани между 2 и 7 туристи, екскурзията се провежда с групов трансфер с други туристи на английски или испански език и не се придружава от българския водач.
Обща продължителност: около 5 часа

19:30 ч. - Танго шоу и вечеря с напитки в “La Ventana” (срещу допълнително заплащане).
бразилия и аржентина Един забележителен спектакъл с най-чувствения танц - тангото, който се провежда в ресторант-театър „La Ventana” с включена е вечерята по меню и напитки.
Изживейте танго вечер в една от най-престижните танцови зали в Буенос Айрес, разположена в сърцето на Сан Телмо, стария квартал на Буенос Айрес. Това шоу включва над 30 артисти на сцената с оркестър на живо, който ще ви остави без думи и ще ви разкрие чувствеността на тангото и красотата на националния фолклор. Влизането в салона е като пътуване назад във времето: някога е била стара жилищна къща, като интериорът е много добре запазен. La Ventana е едно от най-добрите представления, които Буенос Айрес може да предложи.
Вечерята започва в 20:00 ч. Шоуто започва в 22:00 ч.
Включва: трансфер от/до хотела, екскурзовод, вечеря с напитки и богата шоу програма.
Цена на човек: 140 EUR
Цената е валидна при минимум 8 записани туристи и включва: трансфер от/до хотела, екскурзовод, вечеря с напитки и богата шоу програма, придружаване на групата от местен екскурзовод на английски език и българския водач.
*При записани между 2 и 7 туристи, екскурзията се провежда с групов трансфер с други туристи на английски и испански език и не се придружава от българския водач.
Обща продължителност: около 4 часа
Нощувка. /Буенос Айрес/

4 ДЕН
16.03.2024 (събота): Буенос Айрес – Аржентинската пампа
Закуска.
Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за целодневна екскурзия до Аржентинската пампа и ранчо Санта Сузана с включен обяд с напитки – земя на гаучосите (срещу допълнително заплащане).
Днес ще пътуваме извън големия град и ще опознаем навиците на аржентинските „каубои”, докато се разхождаме в един от най-обширните равнинни райони на света – Аржентинската пампа. Пътуването е на около 80 км от Буенос Айрес, където ще спрем в ранчото Санта Сузана. Тук ще бъдем посрещнати от нашите домакини с напитка и „емпанадас” (традиционни хапки от месо в тесто). След това ще имаме свободно време да се включим в различни дейности, традиционни за ранчото - яздене на кон, разходка с каруца, разглеждане на ранчото и др.
Следва обяд с традиционното„asados“ или различни видове месо, печено на открит огън, наденички и разнообразие от салати, домашни десерти, напитки (вино, бира, безалкохолни напитки включени в цената) и не на последно място – традиционния за аржентинците чай „мате“. По време на обяда, ще наблюдаваме фолклорно шоу с изпълнения на живо на местни музика и танци, а в края на обяда, ще станем свидетели на надбягвания с коне, демонстрация на уменията на гаучосите и... избрана дама ще получи сърцето на своя гаучо по един незабравим начин.
Цена: 175 EUR (регулярен тур)
Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма. Екскурзията се провежда с групов трансфер с други туристи на английски и испански език. При 8 записани, групата ще бъде придружена от българския водач.
Обща продължителност: около 8 часа.
Нощувка. /Буенос Айрес/

5 ДЕН
17.03.2024 (неделя): Буенос Айрес / Монтевидео в Уругвай
бразилия и аржентина Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание допълнителна екскурзия.
Целодневна екскурзия до столицата на Уругвай – град Монтевидео (срещу допълнително заплащане). Пътуване с хидрофойл, около 2 часа и 15 мин.
Рано сутринта, в 06:00 ч., трансфер до пристанището, за отплаване към Монтевидео. Пристигане преди обяд в уругвайската столица и посрещане от местен екскурзовод на английски език.
Следва обзорна екскурзия с посещение на старата част на града и централния площад Plaza Matriz, фонтана, Катедралата, старата сграда на кметството Cabildo, клуба Уругвай, театър Солис, площада на Независимостта с паметника на националния герой Хосе Г. Артигас, Цитеделата, известният със своята архитектура Palacio Salvo. Обиколката ще продължи по Булевард 18 юли, където се намират повечето магазини, както и Законодателната палата. Ще се посети жилищния квартал Del Prado, както и Парламента, също така и Обелиска, построен в чест на 100 години от приемането на първата конституция на страната. Продължаваме с парка Batlle и Ordo?ez Park, именуван на един от президентите на страната и любимо място за почивка на местните жители. Следва паметника La Carreta (вагона) и стадион Centenario. Ще минем през квартала Carrasco, крайбрежната улица на Монтевидео, площад Virgilio и няколко крайбрежни квартала като Punta Gorda, Malvin, Buceo - с прочутия яхт клуб, Punta Carretas и голф клуба.
Пристигане на пристанището и отплаване към Буенос Айрес. Пристигане в аржентинската столица около 22:00 ч.
Цена на човек при група между 8 и 14 записани: 480 EUR на човек.
Цена на човек при група от 15 и повече записани: 415 EUR на човек.
Цената включва: трансфери от/до хотела, фериботни билети, целодневен тур в Монтевидео с местен екскурзовод на английски език, придружаване на групата от българския водач и превод.
Продължителност: около 16 часа.
Нощувка. /Буенос Айрес/

6 ДЕН
18.03.2024 (понеделник): Буенос Айрес – Игуасу /полет/
Закуска.
Свободно време в Буенос Айрес.
Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу.
Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в хотел HOTEL SAINT GEORGE 4* или подобен.
Свободно време.
Нощувка. /Пуерто Игуасу, Аржентина/

7 ДЕН
19.03.2024 (вторник): водопадите Игуасу от Аржентинска страна
бразилия и аржентина Закуска.
Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна (включен в цената). Днес ще прекараме един незабравим ден в природния парк Игуасу и ще видим водопадите от аржентинска страна. Тук се намират 80% от тях, а само 20% са от бразилска страна. Тези над 275 водопада са образувани от двете реки Игуасу и Парана, като водата на някои места пада от 82м, а средното количество вода, което минава през водопадите е около 1500 м3 в секунда и варира в зависимост от сезона и пълноводието на реките.
Ще направим разходка по туристическите пътеки, от които се откриват невероятни гледки към водопадите и откъдето можем да ги снимаме и да се насладим на този природен феномен. Ще останем без дъх от това, което ще видим и ще онемеем пред красотата на природата.
Свободно време за обяд (за собствена сметка).
Следобед – желаещите, ще имат възможност да се потопят в кристалните води на водопадите, участвайки в Great Аdventure Тour” – приключение с лодка във водите на река Игуасу и камиони в джунглата срещу допълнително заплащане.
Турът „Great adventure“, в превод „Страхотно приключение“, съчетава в едно преживяване самата същност на Националния парк Игуасу: джунглата и водопадите. Тръгвайки от „Оперативния център“ или от „Центъра за посетители“, ние ще влезем в джунглата по пътеката Yacarati? в камиони, специално проектирани за тази среда. Двуезични водачи (испански и английски) ще представят природните и културни ресурси на мястото. Този участък с дължина 5 километра завършва в Пуерто Макуко. На дока му, посетителите ще се качат на лодките, които ще плават в долната част на река Игуасу в продължение на 6 километра, насочвайки се към района на водопадите, наслаждавайки се на изобилие от бързеи. При достигане на водопада „Тримата мускетари“ (Tres Mosqueteros), посетителите ще могат да видят водопада, както от аржентинската, така и от бразилската страна, увенчан с гледката към „Дяволското гърло“ (Garganta del Diablo). След това най-вълнуващият момент идва, когато се изправите пред несравнимия водопад Сан Мартин (San Mart?n), вторият по размери и най-големият, до който може да достигне лодка. След това ще плаваме 6 км надолу по реката до Пуерто Макуко, откъдето, след като се изкачим по хълма 150 м, ще се качим на камионите и ще пътуваме обратно до нашия оперативен център.
Цена: 115 EUR
Продължителност: около 2 часа.
Уточнение: Турът не е разрешен за деца под 12-годишна възраст, бременни жени, хора с остеопороза, заболявания на шията, гърба, оперирани наскоро, както и всяко лице с физическо, когнитивно и/или сензорно увреждане, което не може да реагира при спешна ситуация в бързеите на долното течение на река Игуасу.
Нощувка. /Пуерто Игуасу, Аржентина/

8 ДЕН
20.03.2024 (сряда): ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ от Бразилска страна – Рио де Жанейро /полет/
бразилия и аржентина Закуска в хотела.
Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна (включен в цената). Днес отново ще имаме възможност да се насладим на "Голямата вода", както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу. Преминавайки по специално изградените площадки за наблюдение, ще бъдем запленени от поредица водопади и цветни дъги, които природата рисува пред очите ни, докато достигнем до огромна платформа, където гиганта "Garganta del Diablo" ще ни "окъпе", позволявайки ни да усетим силата му с всички сетива.
Следва посещение на Птичия парк (включен в цената). Паркът е дом за над 1000 птици от различни части на Бразилия. Намира се в близост до Националния парк Игуасу и ще ни предостави възможността да видим отблизо различни видове папагали, тукан, фламинго и най-малката птица в света – колибри, както и много други разноцветни представители на птичия вид.
Възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу срещу доплащане (заявява се и се заплаща на място) – 175 EUR, подлежи на промяна по всяко време, за което туроператорът ще информира своевременно (продължителност 9-11 минути)
Късният следобед - трансфер до летище Фоз до Игуасу, за полет до Рио де Жанейро. Полетът е съобразен с необходимото време за изпълнение на програмата в Игуасу /откъм Бразилска страна/.
Кацане във втория по големина град в Бразилия. Посрещане от представител на местния туроператор и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана.
Настаняване на брега на Атлантическия океан в хотел WINDSOR CALIFORNIA COPACABANA 4* или подобен.
Нощувка. /Рио де Жанейро, Бразилия/

9 ДЕН
21.03.2024 (четвъртък): Рио де Жанейро
Закуска.
Полудневен тур в космополитния Рио де Жанейро с местен екскурзовод (около 6 часа, включен в пакетната цена). Турът обхваща посещение на планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните паметници в света - статуята на Христос Спасителя.
Статуята на Христос Спасителя може да се види от всички точки на Рио, тя е символ на града и привлича милиони туристи всяка година. Намира се на върха на планината Корковадо (710 м) и предоставя панорамни гледки към Рио де Жанейро. Паметникът е издигнат по случай 100 годишнината от независимостта на Бразилия и е открит през 1931 г. До статуята се достига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска дъждовна гора в света – природния парк Тижука. Следват само 100 стълби (има и асансьор) до панорамната площадка, от която гледката е смайваща.
Отпътуване от Корковадо към най-известния стадион в Бразилия – Маракана. Това е най-големият стадион в Южна Америка и един от най-големите в света. Първоначално създаден с внушителния капацитет от 210 хиляди места, след реконструкцията му през 2014 г, стадионът може да събира до 79 000 запалянковци. Ще имаме възможност за фото пауза пред стадиона, а тези които желаят, могат да влязат и вътре - при възможност и ако няма футболна среща (входната такса не е включена 65 BRL - възможна е промяна, за която ще бъдете уведомени своевременно).
Завръщане в хотела около 15:00 ч. Свободно време.
Вечерта - по желание, Rio by night – вечеря в типичен ресторант + самба шоу (срещу допълнително заплащане).
Отпътуване от хотела до местен ресторант, където ще имаме възможност да опитаме типични за Бразилия ястия, включително и разнообразни видове месо (напитките се заплащат допълнително).
След вечерята ще отидем в типична шоу зала, за да наблюдаваме спектакъла Джинга Тропикао /Ginga Tropical/. Това жизнерадостно шоу ще ви заплени с танци от бразилския фолклор, певци, ламбада, форо и ксаксадо, демонстрация на капоейра – това забележително бойно изкуство с множество акробатични и танцови елементи, изпълнения на самба и регетон, пресъздадени с пъстри костюми, ритмична музика и невероятно настроение. В края на представлението ще танцуваме заедно с красивите танцьори и ще имаме възможност да се снимаме с тях. Забавлението е гарантирано! По време на спектакъла ще имате възможност да опитате популярния коктейл кайпириня и не само.. /срещу допълнително заплащане/.
*Шоу залата разполага и с бар, с богати избор от напитки, които можете да поръчате срещу допълнително заплащане.
Цена: 150 EUR
Цената е валидна при минимум 8 записани туристи и включва: трансфер, екскурзовод, вечеря (без включени напитки), пищен шоу спектакъл, придружаване на групата от българския водач!
Обща продължителност: около 5 часа
Нощувка. /Рио де Жанейро, Бразилия/

10 ДЕН
22.03.2024 (петък): Рио де Жанейро
бразилия и аржентина Закуска. Свободно време за плаж, разходки, покупки на сувенири.
Възможност за полудневна екскурзия в залива Гуанабара (срещу допълнително заплащане.
Заливът Гуанабара е мястото, където пристига португалската флота с двамата откриватели Гаспар де Лемос и Гонсало Коельо на 01.01.1502г. Те наричат залива Ria de Janeiro, като ria на португалски означава залив или в превод „Залива на януари“. По-късно, ria започва да се бърка с думата rio (река) и така името се преобразува в Rio de Janeiro, което става и нарицателно за града, разположен на залива. Това е втория по големина залив в Бразилия след Todos os Santos (заливът, на който е разположен малко по-на север град Салвадор). Заливът е дълъг 31км и широк 28км, обграден на изток от върха Pico de Papagaio (Върха на палагала), а на запад от Захарната глава. В буквален превод Guanabara означава „залив приличащ на море”.
Докато плаваме с лодката, ще наблюдаваме живописните очертания на Рио де Жанейро, ще минем покрай малки островчета и исторически крепости, Захарната глава, както и мостът Рио-Нитерой дълъг 13,29 км.
Цена: 80 EUR (регулярен тур)
Цената е валидна при минимум 8 записани туристи и включва: индивидуален трансфер само за групата до/от пристанището, разходка с малко корабче в залива, в което има и други туристи, местен екскурзовод на английски език, придружаване на групата от българския водач и превод на български.
*При записани между 2 и 7 туристи, екскурзията се провежда с групов трансфер с други туристи на английски или испански език и не се придружава от българския водач.
Обща продължителност: около 4-5 часа
Следобяд полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~4 часа, включена в пакетната цена).
Ще започнем тура от втората най-голяма забележителност на Рио де Жанейро – Захарната глава (Sugar Loaf). Планината е с височина 395 м и дава възможност за снимки на панорамно известните плажове на града. От тук се открива гледка към моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м в планината Урка, откъдето може да снимате Захарната Глава отблизо.
След Захарната глава, ще имаме възможност да видим отблизо и старата централна част на Рио де Жанейро. Ще минем покрай модернистичната катедрала Канделария, ще се разходим до Националната Галерия, градския театър, музеят Утре, посветен на опазването на околната среда, както и множество други исторически и модерни сгради в сърцето на града.
Нощувка. /Рио де Жанейро, Бразилия/

11 ДЕН
23.03.2024 (събота): Рио де Жанейро - Рим /полет/
Закуска. Свободно време за плаж, разходки, развлечения, покупки на сувенири.
Освобождаване на стаите до 12:00. До времето за трансфера, възможности за плаж на Копакабана или да се потопите в местната атмосфера, като се разходите до съседния плаж Ипанема, до стария луксозен квартал Санта Тереза с многобройните имения, павирани улици и да се повозите на стария трамвай, да се насладите на местната кухня в някой от ресторантите край брега на океана, или отпивайки от традиционния коктейл кайпириня под звуците на самба и боса нова.
Около 12:00 ч. трансфер до летището.
Международен полет на ITA Airways AZ 673 Рио де Жанейро 15:45 – Рим 06:45 ч. на 24.03.2024 г. (продължителност 11 ч.)

12 ДЕН
24.03.2024 (неделя): РимСофия /полет/
Пристигане в Рим в 6:45 ч. Престой на летището около 7 ч. 25 мин.
По желание срещу допълнително заплащане възможност за панорамна и пешеходна разходка в Рим с местен екскурзовод на български език, с включен трансфер от и до летище (~ 4 часа)
Цена: 89 EUR (цената е валидна при минимум 8 записани)
Международен полет на ITA Airways AZ 520 Рим 14:10 ч. – София 17:00 (продължителност 1 ч. и 50 мин.)

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
13.03.2024 AZ 521
ITA Airways София (SOF) 16:25 Рим (FCO) 17:20 13.03.2024 1h 55m AIRBUS A319
13.03.2024 AZ 680
ITA Airways Рим (FCO) 22:30 Буенос Айрес (EZE) 08:40 14.03.2024 14h 10m AIRBUS A350-900
23.03.2024 AZ 673
ITA Airways Рио де Жанейро (GIG) 15:45 Рим (FCO) 6:45 24.03.2024 11h AIRBUS A330
24.03.2024 AZ 520
ITA Airways Рим (FCO) 14:10 София (SOF) 17:00 24.03.2024 1h 50m AIRBUS A319

Вътрешни полети – посочените полети и авиокомпании са примерни и подлежат на препотвърждение до 30 дни преди датата на заминаване

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
18.03.2024 AR1734
Aerolineas
Argentinas Буенос Айрес (EZE) 06:40 Игуасу, Аржентина 08:30 18.03.2024 1h 50m Boeing 737-800
18.03.2024 AR1738
Aerolineas
Argentinas Буенос Айрес (EZE) 15:05 Игуасу, Аржентина 16:55 18.03.2024 1h 50m Boeing 737-800

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
20.03.2024 LA 3597
Latam Airlines Игуасу, Бразилия 15:10 Рио де Жанейро 17:05 20.03.2024 1h 55m Airbus A320
20.03.2024 G31895
GOL Airlines Игуасу, Бразилия 17:15 Рио де Жанейро 19:15 20.03.2024 2h Boeing 737-800

Полетното разписание е в местно часово време.
Часова разлика по време на пътуването между:
София, БългарияРим, Италия ( -1 час)
София, БългарияБуенос Айрес, Аржентина ( -5 часa)
София, България – Игуасу, Аржентина / Игуасу, Бразилия (-5 часa)
София, БългарияРио де Жанейро, Бразилия (-5 часa)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕТО:
Дата на настаняване Брой нощувки Град Хотел Вид стая Настаняване на база
14.03 - 18.03.2024 4 Буенос Айрес, Аржентина HOTEL DAZZLER MAIPU 4* или подобен Стандартна / Classic room Закуска
18.03 - 20.03.2024 2 Игуасу
(Puerto Iguaz?), Аржентина HOTEL SAINT GEORGE 4* или подобен Стандартна / Standard Groom Закуска
20.03 - 23.03.2024 3 Рио де Жанейро, Бразилия WINDSOR CALIFORNIA COPACABANA 4* или подобен Стандартна / Standard Закуска

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Аржентина |  Оферти - Буенос Айрес |  Екскурзии - Аржентина |  Екскурзии - Буенос Айрес |  Екзотична почивка 2024 - Аржентина |  Екзотична почивка 2024 - Буенос Айрес

Избрани оферти