Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубровник

Дубровник, Котор и Будва от София и Пловдив, потвърдена 05.05.17

Номер на оферта

/

192138

Дати & цени

Цената включва

– транспорт с туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
– 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел **/*** в района на Будва;
– туристическа програма в Цетине, Будва, Дубровник, Котор;
– екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 65 години

Цената не включва

– Доплащане за отпътуване от Пловдив - 20 лв. ( в двете посоки)
– Крепостните стени – Дубровник : 14 евро /цената включва лифт и входна такса/;
– Екскурзия с корабче до остров Локрум, обиколка на крепостта и вход в Ботаническа градина: 10 евро;
– Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” от 65г до 79г.- 4лв./ден
– Доплащане за единична стая: 50 лева;
– Туристическа такса от 1,50 Евро за дата 02.03 и 1,30 Евро за дата 05.05 на вечер/заплаща се на рецепцията на хотела/.

Програма на пътуването

ДУБРОВНИК - БУДВА - КОТОР - ЦЕТИНЕ
от София и Пловдив

Дати: 05.05.2017

2 нощувки със закуски и вечери

Цена на човек в двойна стая при тръгване от:
гр.София - 289 лв.
гр.Пловдив - 309 лв.

Дубровник е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, Дубровник е мястото, което ще утоли жаждата Ви за знания и нови интересни впечатления!

Програма:
ДЕН 1
Отпътуване от Пловдив в 18.00 ч. Дом на Културата Борис Христов ( заплаща се допълнително ) за Дубровник. От София в 20.00 ч паркинга на стадион Васил Левски.

ДЕН 2
Пристигане към обяд в перлата на Адриатика – Дубровник. Целодневна екскурзия в града. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. По желание – панорамна обиколка по крепостните стени на града или разходка с корабче до о-в Локрум. Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони. От тях можете да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града. Привечер отпътуване към Будва и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Отпътуване за Котор (Разположен в най-южния фиорд в Европа - Которския залив (BokaKotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич; обявен от ,,ЮНЕСКО’’ за световно културно наследство, разглеждат се старата част на града – катедралата ,,Св.Трифон”, църквите ,,Св. Лука’’ и ,,Св Мария”, ,,Св. Николай Чудотворец’’.
Връщане в Будва. Пешеходна обиколка на старата част – крепостните стени, Католическата църква, старата църква ,,Санта Мария ин Пунта”, църквата ,,Св.Троица”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Отпътуване за Цетине. Посещение на Цетинския манастир. Около обед заминаване за България. Нощен преход.

ДЕН 5
Пристигане в София и Пловдив


Необходими документи – валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето да пътува зад граница- оригинал и 2 копия, 2 копия от акта за раждане.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Дубровник |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Дубровник |  Майски празници - Хърватия |  Майски празници - Дубровник

Избрани оферти