Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Круиз АДРИАТИКА - Великден и Майски празници

Номер на оферта

/

238379

Дати & цени

28 април 2024 г. - Цена от 2925 лв.

Цената включва

самолетни билети с включени летищни такси и чекиран багаж
всички трансфери по програмата
7 нощи на борда на MSC Lirica на база Пълен пансион
такса обслужване на борда на кораба в размер на – 12 EUR/човек на ден
обзорна екскурзия във Венеция
1 нощувка в 3* хотел във Венеция с вкл.закуска
водач придружител от България - при минимум 15 записани
застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

разходи от личен характер
допълнителни екскурзии в пристанищата
Градска такса за нощувката във Венеция(3-10 евро)

Програма на пътуването

Круизен пакет ВЕЛИКДЕН В АДРИАТИКА | МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ И ВЕЛИКДЕН

Пролетта е прекрасен сезон за пътуване в Южна Европа. Елате с нас за едно пролетно приключение в Адриатическо море. Периодът на пътуването обхваща майските празници и Великден в България. Подготвили сме 7-дневно плаване на борда на MSC Armonia с посещение на едни от най-красивите градове по крайбрежието, допълнено с 1 нощувкa в хотел във Венеция.

Маршрут: СофияВенецияДубровникКоторКорфуЗакинтос - БариВенеция - София

9 дни / 8 нощувки

ДАТА: 28.04.2024 г.

ЦЕНИ на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.10.2023 г.

Вътрешна каюта Bella - 2925 лв / 3125 лв
Каюта с прозорец Fantastica - 3265 лв / 3465 лв
Апартамент с балкон AUREA - 4345 лв / 4545 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

-Самолетни билети с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
-7 нощувки на борда на MSC Armonia
-Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” в бюфет ресторантите, т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни хранения.
-1 нощувкa със закуска във Венеция
-Включена обзорна екскурзия във Венеция - 12 EUR/човек/ден
-Включенa такса обслужване на кораба
-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
-Водач при записани 15 човека

---------------------------------

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
28.04.2024: София-Венеция
Полет от София до Венеция с прекачване. Трансфер до хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2:
29.04.2024: Венеция – отплаване в 20:00 ч
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите в хотела. Възможност за обзорна екскурзия(срещу доплащане). Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг такъв град - със 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде, са разположени като украшение над 170 красиви сгради, на възраст между 300 и 500 години. По време на екскурзията, ще посетим площад "Сан Марко"; едноименната Катедрала; Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките и др. Около обяд - трансфер до круизния терминал. Чекиране и настаняване на борда на кораба.

ДЕН 3:
30.04.2024: Плаване
Днес имате възможност да разпуснете и да се насладите на забавленията и удобствата, които ви предоставя круизния кораб.

ДЕН 4:
01.05.2024: Дубровник 07:00-19:00
Дубровник има древна история. Той е разположен в най-южната част на Хърватия, в самия край на Дубровнишкия провлак. Градът е укрепен, и в двата края на провлака са построени две пристанища. През 1929 г. когато Джордж Бърнард Шоу пристига тук за първи път, той възкликва: „Ако искате да видите земния рай, елате в Дубровник“. От 1979 г. градът е част от Списъка на световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. За тези от Вас, които се интересуват от култура, история или изкуства, Дубровник е един от най-красивите градове в света. Селището е разположено около Стария град, от вътрешната страна на градските стени. Целият град, включително и пристанището, е заобиколен от известните крепостни стени, които са служили за защита от нападение по море. Протежението им е 20 км и на места достигат до 25 метра височина. От крепостите, кулите и бастионите може да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околностите на града. Старият град е запазил своите средновековни улички. Разходката по тях открива фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Екскурзоводката ще ни запознае с културно-историческите паметници на града.

ДЕН 5:
02.05.2024, Котор 08:00-18:00
В никакъв случай не пропускайте преминаването през 30 километровия фиорд на Которския залив. Крепостният остров Мамула охранява входа му. Отстрани на фиорда, планините, високи над 1000 м и покрити с борови дървета, се спускат стръмно в морето. В края на котловините град Котор е приклекнал на фона на планинските склонове - сякаш са сраснали заедно. Круизът в Которския залив е незабравимо преживяване. Тук ще разберети защо град Котор, както и целият залив, са под почетната защита на ЮНЕСКО. В днешната екскурзия(срещу доплащане) ще се изкачим с автобус на планината Ловчен. В превод, името ? означава „Черната планина”. Тя е дала името и на държавата. Спираловиден път ще ни отведе до древното селище Негуши(1000 м надморска височина). По пътя, от високо ще видим като на длан нашия кораб, закотвен в най-красивия залив на Адриатика. Около 14 ч ще посетим малка семейна фабрика за производство на прошуто. На връщане ще преминем по крайбрежието и ще се насладим на панорамата на Будванската ривиера. Ще посетим обзорната площадка с гледка към полуострова-курорт Свети Стефан – перлата на Черногорското крайбрежие. Ще се завърнем в Которския залив, където в близост до пристана, ще направим разходка в стария Котор.

ДЕН 6:
03.05.2024, Корфу 09:00-19:00
Koрфy (нa гръцkи: Кeркира) е една от нaй-п?пулярнитe деcтинации за туристи в Гърция. Той e най-cеверният и втори п?-гoлeмина остр?в oт Йонийсkaта грyпа. Това е място с богата история като най-голямо влияние са оставили венецианците, които са владеели острова дълго време. Задължително е да се разгледат Старата крепост, Новата венецианска крепост и Стария град. Корфу е изпълнен с десетки романтични заливчета, с кристално чиста вода и ситен пясък. Най-известните места са Сидари, Касиопи, Палеокастрия, Агиос Тордис. На около 26 км от столицата се намира Палеокастрица – най-красивото кътче от острова. Тук са красивите заливи с кристално чисти води. Според легендите, по тези брегове бродил Одисей, запленен от приказния остров. Над всичко това се издига манастира „Пиги” с красивия си двор с много палми, цветя, осветени фонтани и аристократични пауни.

ДЕН 7:
04.05.2024, Закинтос 07:00-16:00
Остров Закинтос(или Закинт) е третият по големина остров от групата на Йонийските острови. Крайбрежната ивица е с дължина около 123 км. Столица и главен град на острова е Закинтос. Известен в целия свят с невероятно красивите си плажове и редкия вид костенурки, които го обитават-Caretta Caretta. Всяка година хиляди от тях пристигат, за да снесат яйцата си на плажа Лаганас. Те са застрашен от изчезване вид. Тук, освен, че природата е удивителна, от архитектурна гледна точка всяко едно кътче носи уникалния дух на времето и различните култури, които са завладявали тези земи през годините. Сред основните забележителности на острова са площадът "Св. Марк" с католическата катедрала, статуята и храмът на "Свети Дионисий", считан за покровител на острова; музеят на гръцките поети Соломос и Калвос, Византийският музей и Градската библиотека. На западния бряг на острова се намират известните Сини пещери на Волимес, на името на градчето, където са разположени. До тях може да се стигне единствено по море, като това е една от предлаганите атракциите за туристите. Заливът Навагио е най-голямата атракция на остров Закинтос и е популярен не само заради уникалната си красота, но и заради намиращите са там останки на кораб, претърпял корабокрушение.

ДЕН 8:
05.05.2024, Бари 08:00-13:00
Живописни алеи, елегантни булеварди и внушителни сгради - Бари ви посреща с типичен южноиталиански привкус, кулинарни изкушения и очарователна среда. Столицата на Пулия с красивата си римска катедрала Сан Сабино е идеална отправна точка, за да опознаете "тока" на италианския ботуш с всички съседни региони и да се насладите на средиземноморския начин на живот. Обиколката ни(срещу доплащане) не може да подмине базиликата Св.Николай. Ще се запознаем с живота и чудесата на светеца. Забележителна е историята за пренасянето на мощите му от град Мир в Бари, която напомня на средновековен трилър. По време на разходката из уличките на стария град, ще се запознаем с пъстрата му история. Той е бил владян от илирийци, римляни, византийци, араби, арагонци. Наследството си тук са оставили и викинги и шваби. По време на днешната разходка, можете да вкусите от местната кухня. Ще имате възможност да присъствате на приготвянето на традиционната южно-италианска паста – орекете.

ДЕН 9:
06.05.2024, Венеция, освобождаване на кабините след 10:00
В този ден освобождаваме каютите след 10:00 ч. Следва трансфер до летището за полет до София в 14:40.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1 - 1200 лв/човек при записване
Депозит 2 -доплащане до 50% до 28.12.2023
Пълно плащане: до 27.02.2024

Неустойки при анулации:
До 03.10.2023 - загуба на депозита
04.10-26.01.2024 - 30% от стойността на круизния пакет
27.01-27.02.2024 - 50%
28.02-28.03 - 75%
след 28.03.2024- 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Великден 2024 - Италия |  Великден 2024 - Венеция

Избрани оферти