Начало / Екскурзии / Екскурзии - Единбург

УИСКИ ТУР в Шотландия и Ирландия - самолетна екскурзия - ТОП оферта!

Номер на оферта

/

89133

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси (подлежат на препотвърждение към момента на издаване на самолетните билети) и 1 чекиран багаж до 23 кг на човек
Трансфери по цялата програма с минибус (16-местен)
Настаняване за 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Единбург Apex Haymarket или подобен
Настаняване за 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Дъблин Cassidys или подобен
Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване съгласно предварителна програма на руски език
Сити тур Единбург
Круиз по езерото Лох Ломон
Сити тур Глазгоу
Сити тур Дъблин
Сити тур Белфаст
Входни такси:
Входни такси за Единбургския замък
Входни такси за Кралската яхта Britannia
Входни такси за замъка в Дъблин
Входни такси за музея Титаник
Посещение на дестилерии съгласно предварителна програма и дегустации:
2 вида уиски в Гленгойн
2 вида уиски в Teeling Whisky Distillery
Бира в Guinness Storehouse
Типична вечеря с шотландски танци и шотлански гайди „Духът на Шотландия” с включено 4-степенно меню, минерална вода и чаша вино в Jam House
Типична вечеря с ирландски танци и музика с 3-степенно меню и халба бира и вода в Merry Ploughboy
Медицинска застраховка със застрахователна премия 10 000 евро на човек
Ферибот Кернрайън-Белфаст

Цената не включва

разходи от личен характер, бакшиши и всичко неописано в „Цената включва”

Програма на пътуването

УИСКИ ТУР В ШОТЛАНДИЯ И ИРЛАНДИЯ 2017 - самолетна екскурзия

ДАТА: 30.04.-06.05.2017 г.

7 дни/6 нощувки

ЦЕНИ:
- на човек в двойна стая: 3232 лв.
- на човек в единична стая: 4277 лв.

---------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

-------------------------------------------------------------


Каним ви на уникално преживяване, по време на което ще се запознаете с начина на производство на едно от най-известните питиета в световен мащаб – уискито и ще се насладите на допълнителна културно-развлекателна програма!


АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:

- 3* хотели централно разположени в Единбург и Дъблин!
- Включени всички такси за посещаваните обекти, както и всички дегустации /488 лв. от пакетната цена е за такси по посещаваните обекти/!
- Две типични вечери с шоу програми в Ирландия и в Шотландия!
- Сити турове на Единбург, Глазгоу, Дъблин, Белфаст!
- Круиз по езерото Лох Ломонд!

=========================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /30.04.2017/

Посрещане на летището в Единбург от представител на фирмата-партньор във Великобритания с руски език. Трансфер от летището до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 2/01.05.2017/

Закуска в хотела, след която следва сити тур Единбург, по време на който ще разгледате старата и новата част на града и ще посетите Единбургския замък. Това е най-известният замък в Шотландия и основна забележителност в Единбург. Разположен е на върха на хълм и се извисява над столицата на Шотландия. Замъкът има богата история и в него се съхраняват важни национални и кралски съкровища.

Групата ще се разходи и по една от емблематичните улици на Единбург – Кралската миля, смятана за най-старата улица в Единбург, която неслучайно е наричана така. Дължината ? е около 1 миля и 107 ярда (1,8 км). Официално започва от Единбургския замък и завършва при Холирууд Хаус. Спускайки се надолу от вулканичния зъбер, върху който е кацнал Единбургският замък, Кралската миля обхваща множество улици, свързвайки ги по невероятен начин. Ще видите катедралата Сейт Марис, катедралата „Сейнт Джайлс” от XII в., недовършения паметник на Чарлз Кокърел, посветен на загиналите в наполеоновите войни, къщата на градския регистър, парламента.

Свободно време за обяд, след който ще посетите Кралската яхта Британия, една от основните забележителности на Шотландия. 44 години тази яхта е служила вярно на британското кралско семейство, като с нея са извършени 968 официални кралски визити. За кралското семейство тя се явява място за официални приеми и семеен отдих, като голяма част от интериора на яхтата принадлежи лично на кралското семейство.
Свободно време за подготовка за традиционна шотландска вечеря и шоу „Spirit of Scotland” в Jam house с включен трансфер до ресторанта, по време на което ще се насладите на традиционни шотландски танци и изпълнения на шотландска гайда.
Вечеря. Нощувка.


Ден 3/02.05.2017/

Закуска в хотела, след която следва посещение на езерото Лох Ломон (най-голямото сладководно езеро в Шотландия, разположено в националния парк  Loch Lomond and The Trossachs National Park).

Тук ще се насладите на едночасов круиз по водите на езерото. След времето за обяд ще посетите дестилерията Гленгойн, която е малка и не толкова известна като например Famous Grouse, което я прави не толкова популярно място за туристите, но има какво да предложи по време на тур за дегустация на уиски, като ще имате възможност срещу допълнително заплащане и да създадете свое неповторимо уиски на основата на 18-годишно уиски (майсторски клас).

Основана е през 1833 г. от фамилията Едмънстън в южните райони на областта от Шотландия, означавана като Хайлендс - около градчето Dumgoyne, на 20 км  северно от Глазгоу, в близост до голямото сладководно езеро Loch Lomond, което е дало и името си на друга дестилерия. Заради близостта си до района Лоулендс и разположените там складове до 70-те години на 20-ти век е била определяна за Лоуленд дестилерия. Първоначално се е казвала Burnfoot, което обяснява защо в портфолиото й се среща уиски с идентично име.
Нощувка.


Ден 4/03.05.2017/

Закуска в хотела, след която следва трансфер до Глазгоу, където ще имате възможност да разгледате града и ще видите площада Джордж скуер, кметството сити Чембърс, катедралата Св. Мънгоу.

След обиколката следва  трансфер до Кернрайън, където ще се качите на ферибота като пешеходци и ще преминете от Шотландия в Ирландия, където ще ви посрещне ирланския ви екскурзовод за останалата час от пътуването ви. Трансфер от Белфаст до Дъблин и настаняване в хотела.
Нощувка.


Ден 5/04.05.2017/

Закуска в хотела, след която следва сити тур на Дъблин с разглеждане на Кметството, главната катедрала „Крапст Чърч” (1172 г.), замъка Дъблин, библиотеката, парка Мериън с родния дом на Оскар Уайлд, катедралата „Свети Патрик” и паметната плоча на Джонатан Суифт, колежа „Света Троица”. Ще посетите пивоварната „Гинес” и една от най-добрите спиртоварни Teeling и ще дегустирате местното ирландско уиски.

Вечерта ще се насладите на ирландски песни и танци по време на вечерята в традиционен ирлански ресторант с шоу-програма Merry Ploughboy.


Ден 6/05.05.2017/

Закуска в хотела. След закуската в хотела следва отпътуване за Белфаст, където ще имате възможност да разгледате града и да посетите музея на Титаник. По време на обиколния тур ще разгледате кметството в Едуардски стил и площад Виктория с малкия фонтан Джаф.

А при посещението на музея Титаник, задължителна спирка за всеки решил да посети Северна Ирландия ще се запознаете с историята на кораба и ще усетите неговата атмосфера посредством различните техники, използвани за възстановка.

Сградата е архитектурен шедьофър на новия град, издигната на мястото, където е била корабостроителницата „Харланд и Волф”, построили огромния лайнер. Корабостроителницата запада след трагедията с кораба и дълги години кварталът, където са се намирали е бил изцяло запуснат, но днес музея и статуята „Титаника” пред него са символ на надеждата и позитивното мислене.
Нощувка.


Ден 7/06.05.2017/

Закуска в хотела, след която следва свободно време до трансфера за полет от Дъблин до София.

=========================================================

Минимален брой участници: 10 човека
Краен срок за набирането им: 24.02.2017 г.

========================================================

Условия за резервации и анулации:
Депозит от 200 евро на човек към момента на резервацията
Доплащане до 100% 30 дни преди датата на пътуването

Анулации до 50 дни преди датата на пътуването – без неустойка (с изключение на неустойка, ако има такава, за самолетни билети по външни полети)
Анулации в периода 49 до 32 дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването
Анулации в периода 31 до 0 дни преди датата на пътуването–100% от общата стойноста на пътуването

Забележка: Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на посещенията, ако обстоятелствата го налагат.

Тагове

Оферти - Шотландия |  Оферти - Единбург |  Екскурзии - Шотландия |  Екскурзии - Единбург |  Пролет 2024 - Шотландия |  Пролет 2024 - Единбург

Избрани оферти