Единбург

За града

Оферти

Статии

Единбург / Edinburg

Единбург е столица на Шотландия, разположен е на северния бряг на залива Фърт ъф Форт. Градът е една от големите световни туристически дестинациия. Седалище е на шотландския парламент. Градът е един от основните центрове на просветление начело с Университета на Единбург, спечелил му псевдоним Атина на север. Единбург е световно известен с годишния фестивал Единбург - провежда се в продължение на четири седмици в началото на август. Старият град е запазил своя средновековен облик и привлича много посетители със забележителните сгради, между които са Кралският музей на Шотландия, където се пазят кралските скъпоценности и Камъка на съдбата; Двореца Холирууд, официална кралска резеденция от 600 години; Музеят на уискито; Катедралата - St Mary's. В новият град можете да видите паметникът, който е останал недовършен - Партенона на Чарлз Кокърел, посветен на загиналите в Наполеоновите войни шотландци; Шотландската национална галерия; Къщата на Градския регистър.

Забележителности

Единбургският замък

Единбургският замък е разположен на върха на срутилия се кратер на угаснал вулкан, неговите най-ранни следи датират от миниатюрния параклис от ХІІ в. „Сейнт Маргарет“, най-старата постройка в Единбург.

Забележителности в околността:

Имението Кинеърд

Разположен на една скала с отвесен склон над богатата на риба река Тай и с приказни изгледи към  долината, „Кинеърд“ е построен като ловна хижа за местния очевидно богат херцог. Той все още привлича предимно любители на полята и реките, макар дори най-неохотно напускащите хотелските стаи чешити да са съблазнени от разходки из един съзерцателен и поетичен пейзаж от горски местности, бърда, езера, езерца и обрасли с пирен хълмове.

Забележителности около Единбург

Избрани оферти