Начало / Екскурзии / Екскурзии - Единбург

Класически тур в Шотландия - полет от София

Номер на оферта

/

241723

Дати & цени

19 юли 2024 г. - Цена от 1899 €

Цената включва

Трансфер летище - хотел – летище
Самолетен билет на Райън еър с вкл. 10 кг чекиран багаж София –Единбург - София
Транспорт в Шотландия с местен автобус по описания маршрут ~650 км.
1 нощувка със закуска в хотел 3*/4* в Глазгоу
1 нощувка със закуска в хотел 3*/4* в района на Лох Нес
2 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Единбург
Пешеходна обиколка на Глазгоу
Круз по Лох Нес с посещение на замъка Урквард
Панорамна и пешеходна обиколка на Единбург с местен екскурзовод
Посещение на замъка Стърлинг с вкл. входна такса
Посещение на замъка Единбург с вкл. входна такса
Посещение на замъка Холируудхаус с вкл. входна такса
Опитен водач-екскурзовод от България запознат добре с маршрута.
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Дженерали"*

Цената не включва

Разходи от личен характер
Задължително доплащане за сити такса 3 евро на човек на ден – 12 евро на човек за целия престой
Задължително доплащане за слушалки по време на туровете – 8 евро на човек за целия престой
Задължително доплащане за бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 20 евро
Разходи от лично естество;
Застраховка „Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

КЛАСИЧЕСКИ ТУР В ШОТЛАНДИЯ - СРЕДНОВЕКОВНИ ЗАМЪЦИ, УИСКИ И ШОТЛАНДСКИ ГАЙДИ

5 дни/ 4 нощи

ДАТА: 19.07.2024 – 23.07.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 1899€ / 3715 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Шотландия е страна със своя уникална идентичност и въпреки не голямата си територия е невероятно разнообразна. От Северно море до Ирландско море, от високопланинските региони до низините, пейзажите на Шотландия — буйни гори, ветровити блата, езера, дълбоки като въображение-могат да ви спрат дъха.
Елате да се потопим заедно в тайните на древната и магична келтска земя. Ще се разходим из обвеяните в мъгли и романтика красиви шотландски замъци и ще поемем по пътя на едно от най-големите предизвикателства по тези земи - "пътят на уискито".
В мрачните дни шотландците сипват в стъклена чаша чаена лъжичка захар и мед от пирен и добавят уиски и гореща вода. Местните казват за себе си, че характерът им е изкован от много фактори, но на първо място от климата. Там, където природата може да бъде толкова безжалостна, колкото и красива, хората са точни и взискателни, дори педантични в мислите и действията си. Понякога тези качества са маскирани от специфичното шотландско чувство за хумор. Ако например споделите с някой шотландец, че денят е прекрасен и слънчев, твърде вероятно е да получите в отговор "да, и ще си платим за него". "Бодливостта" е издигната в култ чрез един от националните символи - магарешкия трън, който покрива значителна част от пустинните територии на страната. Магарешкият трън е националното цвете на Шотландия, използван като промоция на "шотландското" в редица продукти, услуги и организации. Легенда разказва как група спящи шотландски бойци били обкръжени от викингите. Точно преди да настъпи касапницата един от враговете стъпил на магарешки трън с бос крак. Крясъците му събудили спящите шотландци и в последвалата битка те взели превес. Като признателност магарешкият бодил станал известен като Трънът Пазител.

---------------------------------------

ПРОГРАМА

1 ден / 19.07.2024/ СофияГлазгоу
Излитане от София в 11.45 ч. с полет на Ryanair за Единбург. Кацане в Единбург в 13.25 ч. Трансфер до вторият по големина град в Шотландия - Глазгоу . Пристигане в Глазгоу в ранния следобяд и настаняване в хотел 3*/4* . Кратка почивка. Следобяд ще направим пешеходна обиколка в централната част на Глазгоу, градът, избран за британска архитектурна столица през 1999 г. Тук ще откриете гения на един от бащите на стила "Ар нуво", Чарлс Рени Макинтош, чиито творби се редуват с величествени сгради в неокласически, викториански и готически стил – „Бушанън стрийт“, „Джордж стрийт“, „Джордж скуеър“, Катедралата. Свободен време. Нощувка.

2 ден / 20.07.2024/ Глазгоу – Гленкоу – Лох Нес
Закуска. Сутринта ще се отправим към високопланинската област на Шотландия. Пътят на север минава покрай бреговете на красивото езеро Лох Ломонд, където автобусът ще спре за кратка фотопауза и ще имаме възможност да се насладим на прелестния пейзаж. Оттам пътят ще ни отведе до една от най-величествените долини на Шотландия – Глен Коу. Долината е възпята от най-известните шотландски творци, а в исторически план си е спечелила печална слава като лобното място на клана Макдоналд. Следобяд ще се разходим по бреговете на тайнственото езеро Лох Нес (около 30 км), за което, още от VI век до наши дни, съществуват многобройни свидетелства за срещи със странното същество Неси. Ще направим разходка с корабче по Лох Нес, разкриваща цялата му естествена красота (около 1 ч.). Ще спрем и на руините на замъка Урквард, живописно разположен на нос с панорамна гледка към Лох Нес. Със своята забележителна колекция от артефакти и модерен посетителски център и до днес е един от най-посещаваните замъци в Шотландия. Настаняване в хотел 3* в района на езерото. Нощувка

3 ден / 21.07.2024/ Хайландс - Стърлинг - Eдинбург
Закуска. Отпътуване за Стърлинг – старата столица на Шотландия. Ще посетим едноименният замък, който се издига на вулканична скала над околията и е тясно свързан с историята на страната и борбите на шотландския народ за независимост от англичаните. В ранния следобяд ще продължим нашия тур към монумента, посветен на най-почитания шотландски герой – сър Уилям Уолъс който стана популярен в цял свят чрез филма „Смело сърце“. Продължаваме към Единбург – един град който завинаги ще остане в сърцето ви. Разделен на стара и нова част, Единбург ще ни грабне със суровата красота на стария град, сякаш изникващ направо от вулканичната скала, с изисканите викториански и грегориански сгради на новата част и една неповторима атмосфера-резултат от срещата на историята с новото време, на шотландските традиции и модерните течения на един космополитен град. Настаняване в хотел 3*/4*. Нощувка.

4 ден / 22.07.2024/ Eдинбург
Закуска. В първата половина от деня ще направим обзорна обиколка с местен екскурзовод. Ще преминем през Принцес Стрийт, известната улица Кралската миля, Националния музей, Катедралата Сейнт Джайлс, Монумента на Уолтър Скот – най-големия паметник на писател в света, сградите на Единбургския университет. Ще посетим и замъка на Единбург, изиграл централна роля в историята на Шотландия, както като кралска резиденция от 11 век по времето на крал Малкълм Канмор и кралица Маргарет, така и като най укрепената военна крепост на Шотландия до 18 век. Свободно време за обяд.
Следобяд ще се потопим в завладяващия свят на Британската аристокрация - Холируудхаус. Ще видим един от най-известните дворцови сгради на Британските острови – лятната резиденция на кралица Елизабет II . Основан е като манастир през 1128 г. в края на Кралската миля в Единбург, днес дворецът е официалната резиденция на монархията в Шотландия. Нощувка.

5 ден / 23.07.2024/ Eдинбург – София
Ранен трансфер до летище Единбург за директен полет до София в 07.05ч. Кацане на летище София в 12.40ч

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане :
Доплащане а чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки на авиокомпания "Ryanair" – 70 евро
Повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 30 дни преди отпътуване/.

Примерни хотели по програмата :
Глазгоу - Holiday Inn Express Glasgow - City Ctr Riverside 3+* или подобен
Лох Нес - Loch Ness Guest House 4* или подобен
Edinburg - The Haymarket Hotel 3+* или подобен

Условия и забележки:
- При резервация се внася депозит в размер на 1000 лв. на човек, а доплащането е до 30 дни преди отпътуване (до 19.06.2024 г.)
- Офертата важи при минимум 10-12 туристи.
- Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
- Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, които са идентични по качество и категория.
- Авиокомпаниите си запазват правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на сумите, посочени в раздел срокове за анулации и неустойки:

Срокове за анулации и неустойки:
- при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 89-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспо ртните, са за негова сметка.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Шотландия |  Оферти - Единбург |  Екскурзии - Шотландия |  Екскурзии - Единбург |  Лято в чужбина - Шотландия |  Лято в чужбина - Единбург

Избрани оферти