Начало / Екскурзии / Екскурзии - Единбург

Уиски тур до Шотландия и Ирландия - полет от София

Номер на оферта

/

241726

Дати & цени

28 юли 2024 г. - Цена от 3426 €

Цената включва

Трансфер летище - хотел – летище
Самолетен билет на Райън еър с вкл. 10 кг чекиран багаж София –Единбург – София
Самолетен билет за директен полет Инвърнес – Белфаст с вкл. 10 кг чекиран багаж
Транспорт в Шотландия с местен автобус по описания маршрут ~950 км.
Транспорт в Ирландия с местен автобус по описания маршрут ~850 км.
Трансфери летище - хотел – летище
13 нощувки със закуски в хотели 3*/4* както следва
3 нощувки в Единбург
1 нощувка в района на Пърт
1 нощувка в района на Аберлор
1 нощувка в Инвърнес
2 нощувки в Белфаст
3 нощувки в Дъблин
2 нощувки в района на Голуей
Панорамна и пешеходна обиколка на Единбург с местен екскурзовод
Посещение на замъка Стърлинг и монумента на сър Уилям Уолъс с вкл. входна такса
Посещение на замъка Единбург с вкл. входна такса
Посещение на Culloden Heritage Centre с вкл. входна такса
Посещение на замъка Каудор с вкл. входна такса
Посещение на уиски дестилерия Strathisla с вкл. дегустация
Посещение на уиски дестилерия Macallan с вкл. дегустация
Посещение на уиски дестилерия Glenfeddich с вкл. дегустация
Посещение на замъка и градините Скун с вкл. входна такса
Пешеходна обиколка на Инвърнес
Панорамна на Белфаст с местен екскурзовод
Еднодневен тур до Giant's Causeway и Old Bushmills Distillery с вкл. дегустация
Панорамна и пешеходна обиколка на Дъблин
Пешеходна обиколка на Голуей
Посещение на Скалите на Мохер с включена входна такса
Посещение на замъка и парка Бънрати с включена входна такса
Посещение и дегустация на дестилерия Tullamore Dew
Опитен водач-екскурзовод от България запознат добре с маршрута.
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Дженерали"*

Цената не включва

Задължително доплащане за сити такса 3 евро на човек на ден – 39 евро на човек за целия престой
Задължително доплащане за слушалки по време на туровете – 20 евро на човек за целия престой
Задължително доплащане за бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 евро
Организирана вечеря с традиционна ирландска музика – 95 евро
Еднодневен тур до параклис Рослин и Стената на Адриан – 130 евро
Разходи от личен характер
Застраховка „Отмяна на пътуване”

Допълнителни услуги :
Доплащане а чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки на авиокомпания "Ryanair" – 70 евро
За чекиран багаж до 20 кг Инвърнес – Белфаст - 35 евро
Повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 30 дни преди отпътуване/.

Програма на пътуването

УИСКИ ТУР ДО ШОТЛАНДИЯ И ИРЛАНДИЯ - СРЕДНОВЕКОВНИ ЗАМЪЦИ, УИСКИ И ШОТЛАНДСКИ ГАЙДИ

Специално разработена програма за всички ценители на кехлибарената напитка

14 дни / 13 нощувки

ДАТА: 28.07.2024 – 10.08.2024

ПАКЕТНА ЦЕНА:
На човек в двойна стая: 3426€ / 6700 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Произходът на уискито започва преди повече от 1000 години, когато дестилацията прави миграцията от континентална Европа в Шотландия и Ирландия чрез пътуващи монаси. Шотландските и ирландските манастири, лишени от лозя и грозде на континента, се насочват към ферментираща зърнена каша, което води до първите дестилации на съвременното уиски.
Една познавателна и възхваляваща най-популярното питие в Шотландия и Ирландия.

ПРОГРАМА

1 ден / 28.07.2024/ СофияЕдинбург
Излитане от София в 20.35 ч. с полет на Ryanair за Единбург. Кацане в Единбург в 22.15 ч. Добре дошли в шотландската столица, разположена на северния бряг на залива Фърт ъф Форт в южната част на Шотландия, Единбург, носи името на своя основател принц Един. Разделен на стара и нова част, града ще ни грабне със своята сурова красота, сякаш изникващ направо от вулканичната скала, с изисканите викториански и грегориански сгради и една неповторима смесица от шотландски традиции и модерните течения на един космополитен град. Трансфер до центъра на града и настаняване в хотел 3*/4*. Нощувка.

2 ден / 29.07.2024/ - Единбург
Закуска. В първата половина от деня ще направим обзорна обиколка с местен екскурзовод. Ще преминем през Принцес Стрийт, известната улица Кралската миля, Националния музей, Катедралата Сейнт Джайлс, Монумента на Уолтър Скот – най-големия паметник на писател в света, сградите на Единбургския университет. Ще посетим и замъка на Единбург, изиграл централна роля в историята на Шотландия, както като кралска резиденция от 11 век по времето на крал Малкълм Канмор и кралица Маргарет, така и като най укрепената военна крепост на Шотландия до 18 век. Свободно време за обяд. Следобяд ще се потопим в завладяващия свят на известното шотландско уиски и с помощта на специалист ще научим повече за неговото производство, аромати и регионални характеристики. Свободно време. Нощувка.

3 ден / 30.07.2024/ - Единбург
Закуска. Свободен ден за посещение на от най-известните дворцови сгради на Британските острови – лятната резиденция на кралица Елизабет II - кралския дворец на Единбург – Холируудхаус. Основан е като манастир през 1128 г. в края на Кралската миля в Единбург, днес дворецът е официалната резиденция на монархията в Шотландия.
Отделете време и за Националният музей на Шотландия, вторият най голям музей в Обединеното кралство, след Британския музей в Лондон, посрещайки над два милиона посетители всяка година. В него са изложени над 20 000 предмета в 36 галерии, като за по-интересните ще ви разкажа подробно. Някои от най-интересните предмети са Нобеловата награда на сър Александър Флеминг, бижутата на Мери, кралицата на Шотландия, овцата Доли, първото клонирано животно, скелет в естествена големина на Т-рекс и сервиза за чай на Наполеон.
Допълнителна опция за целодневен тур до интригуващия параклис Рослин и Стената на Адриан. По време на този тур ще посетим и научим повече за мистериозния параклис Рослин, постигнал световна слава след публикуването на „Шифърът на Да Винчи“. Този красив и богато украсен параклис от 15-ти век отдавна е бил обект на спекулации относно произхода му и значението на известните му каменни резби. Ще спрем за обяд в очарователното градче Мелроуз за обяд след което ще продължим към шотландската граница и към един от най-важните римски паметници в света: Стената на Адриан. Ще посетим Форт Хаусстедс в Националния парк Нортъмбърланд, който се явява и най-добре запазената римска крепост покрай стената на Адриан. Завръщане в Единбург. Свободно време. Нощувка.

4 ден / 31.07.2024/ - Единбург – Стърлинг – Хайландс
Закуска. Отпътуване за Стърлинг – старата столица на Шотландия. Ще посетим едноименният замък, който се издига на вулканична скала над околията и е тясно свързан с историята на страната и борбите на шотландския народ за независимост от англичаните. В ранния следобяд ще продължим нашия тур към монумента, посветен на най-почитания шотландски герой – сър Уилям Уолъс който стана популярен в цял свят чрез филма „Смело сърце“.
Отправяме се на северозапад към град Пърт, като по пътя си ще направим спирка в Абатство Скун където се намира крепостта Скун и камъка на съдбата. Този правоъгълен блок от пясъчник с тегло 152 кг. е може би най-свещената реликва на Шотландия и Великобритания. По света той е известен като Skun Stone. Именно на този камък са били коронясвани от векове шотландските и английските монарси. Настаняване в района на Пърт в хотел 3*/4*. Нощувка.

5 ден / 01.08.2024/ - Хайландс
Закуска. В днешния ден ще се отправим към популярния уиски регион „Спейсайд“. Дестилериите в региона са над 60. Това е територията, в която се произвежда повече от половината сингъл малцово уиски в Шотландия. Поради концентрацията на много дестилерии в региона, вкусовите качества на уискитата от различните дестилерии варират, следователно както могат да са идентични, така други нямат нищо общо едни с други.
Отпътуване за дестилерия Macallan. Създадено през 1824 г., Macallan е най-колекционираното уиски в света и една от най-почитаните и награждавани марки сингъл малц уиски. Репутацията на уиски Macallan се дължи на изключителното качеството и уникалния характер на продуктите. Изключителният фокус върху високото качество на напитките е запазената марка на „The Macallan“ още от създаването на марката от Александър Рийд. След кратка почивка за обяд ще се отправим към в Стратайла / Strathisla /, най-старата работеща дестилерия и една от най красивите дестилерии в Шотландия. Стратайла е сърцето и душата на Chivas. Ще научим всичко за техниката на дестилиране и производство на една от най-известните напитки в света - Chivas – Специалистите твърдят че между съставките на бленда Chivas няма противоречие. Те се допълват в перфектна симбиоза, като ключът е в баланса, в контрола на съставките и в смесването на ароматите до постигането на завършен шедьовър.
Привечер се отправяме към Аберлор където ще се настаним в хотел 3*. Нощувка

6 ден / 02.08.2024/ - Хайландс - Инвърнес
Закуска. Отпътуване за северната столица на ШотландияИнвърнес.
По пътя си ще спрем в дестилерия Glenfiddich Distillery. Турът ни ще продължи приблизително 1,30ч. , където ще опитаме някои от най-известните марки малцово уиски (blended whisky), наричани още шеговито „нектарът амбър“.
Продължаваме към замъка Каудор. Ще се потопим в атмосферата на средновековието, което сякаш витае във въздуха, благодарение на автентичния му интериор. Самият Каудор е завладяваща и магична крепост в Шотландия, която е неизменно свързана с Шекспир и неговата „Макбет”. Днес замъкът Каудор не е поредната хладна средновековна постройка, запазила се отчасти до наши дни, а едно прекрасно и топло имение, което все още е дом на фамилия Каудор.
След кратка почивка за обяд ще продължим Кулоден към едно от най важните в исторически план места а именно една от най-важните битки в историята на шотландския народ – битката за тяхната независимост от Англия.
В Кулоден на 16 април 1746 г. се води последната голяма битка, с която за по-малко от час се слага край на претенциите на династията на Стюартите да се качат на трона. Освен това тази битка е била предпоставка и стъпка към упадъка на отличителната келтска култура и начин на живот във високопланинските части на Шотландия с което се отслабва и се слага край традиционната шотландската кланова система.
Пристигане привечер в Инвърнес и настаняване в 3*/4* хотел. Нощувка

7 ден / 03.08.2024/ - Хайландс - Белфаст/ Северна Ирландия
Закуска. Туристическа обиколка в Инвернес- в превод от келтски означава „Устието на река Нес“. Този град е най-северният град на Великобритания и един от най-бързо развиващите се градове в Европа, където хората са наистина топли и приветливи. Инвърнес има голямо разнообразие от великолепни места за посещение, включително историческите сгради, които се намират главно в Стария град. Ще посетим прекрасния замък Инвърнес, сякаш кацнал над града на брега на река Нес. Въпреки, че замъкът е заемал едно и също място почти хиляда години, сегашната структура е построена през 1836 г. Замъкът е отворен за обществеността и е с прекрасна панорама към града, макар най-хубавите гледки към самия замък да са от другата страна на залива на реката.
Трансфер до летище Инвърнес за директен полет до Белфаст / Ирландия.
Добре дошли в Северна Ирландия
Трансфер до центъра на града и панорамен тур на града с местен екскурзовод. Белфаст е столицата и най-голям град в Северна Ирландия. Името на града в буквален превод значи "устието на вретеното", като това е устието на река Фарсет, край която е основан Белфаст. Градът е обитаван още през бронзовата ера, като по хълмовете около града се забелязват и останки от желязната епоха. Белфаст нараства като селище през периода 17 - 20 век и процъфтява като индустриален и търговски център. Северна Ирландия бързо се превръща в една от най-популярните европейски туристически дестинации. Белфаст е заличил негативния си образ от 90-те години на 20-ти век, след прекратяването на конфликта между републиканци и роялисти, и може да разкрие истинското си лице, историческите и културните си забележителности, както и много други забавления за туристи. Този сравнително компактен град е разделен на четири части: Cathedral Quarter, Queen’s Quarter, Gaeltacht и Titanic Quarter, всяка от които предлага голям брой архитектурни забележителности във викториански стил. Едно от най-важните неща за Белфаст е мореплавателната история на града. Тук е произведен трагично потъналият през 1919 г., кораб Титаник, чиято история може да видите в специално изградения за това музей. Настаняване в хотел 3*/4*. Нощувка.

8 ден / 04.08.2024/ - БелфастБушмилс/ графство Антрим
Закуска. Еднодневна екскурзия до графство Антрим, където ще видим Пътят на Гигантите /Giant"s Causeway/. Този природен феномен е единственият регистриран обект от Северна Ирландия в списъка на ЮНЕСКО. Eдна великанска пътека, направена от почти съвършени шестоъгълни колони се вие по брега и после навлиза във водите на Атлантическия океан, за да потъне в него. Изглежда така, сякаш някой гигант си е павирал улица – затова и местните хора са го нарекли Пътят на великаните.
Ще спрем за фотопауза при руините на замъка Dunluce, навремето считан за един от най-живописните и романтични ирландски замъци и място на непрекъснато враждуващите кланове Маккуилън и Макдонъл, след което ще направим спирка за обяд в селището Бушмилс, наричан още крайбрежната магьосница на графство Антрим.
След обяд ще посетим и основната атракция на Bushmills, Old Bushmills Distillery, най-старата дестилерия в света от 1608г, която и до днес все още произвежда прочутото ирландско уиски Bushmills, включително разновидности като тройно дестилирано малцово уиски Bushmills Original и по-леко ирландско зърнено уиски Black Bush, известно със своите меки и богати вкусове. Завръщане в Белфаст. Свободно време. Нощувка.

9 ден / 05.08.2024/ - Дъблин
Закуска. Отпътуване за Дъблин. Трансфер до центъра на града и начало на обзорна и пешеходна обиколка на Дъблин с местен екскурзовод. С автобуса ще се отправим към Парка Феникс, където се намира резиденцията на американския Президент, къщата на Артър Гинес /отвън/, въжения мост Самюел Бекет, моста Ха?пени и улица О?Конъл. Ще продължим пешеходно, за да се насладим на колоритния център на Дъблин преминавайки през средновековните стени, останките от времето на викингите, ще видим известния колеж Тринити, Ирландската банка и Парламента, Катедралата Св. Патрик, Дъблинския замък. Нашата обиколка ще продължи покрай статуята на Моли Малоун на ул. Грифтън и Темпъл Бар с оживените си кръчми и живописни улици. Настаняване в хотел 3*/4*. Нощувка.

10 ден / 06.08.2024/ - Дъблин - Пауърскорт - Дъблин
Закуска. Отправяме се на юг към имението Пауърскорт. Пътят отвежда на юг от Дъблин и следва красивото крайбрежие, минавайки през китни градчета като Сендимаунт и Блекрок. Имението Пауърскорт е величествено здание, издигнато по заповед на първия виконт на Пауърскорт през XVIII в. Днес сградата е считана за едно от най-внушителните имения на британските острови. Интерес представляват – италианската градина, японската градина, езерото с делфините и др. На около 6 км от основната част на имението се намира и най - високият водопад в Ирландия – 121-метровият Пауърскорт. Завръщане в Дъблин. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка в ирландската столица.
Следобяд, по желание посещение на пивоварна „Гинес“, основана през 1759 г. от Артър Гинес. От 1886 г. „Гинес“ е най-голямата пивоварна в света, произвеждаща 1,2 милиона барела бира годишно. Безспорно, това е най-разпространената бира в цял свят и най-голям производител на тъмна бира в света. Днес старата пивоварна е преустроена в музей, където успешно са се слели традиции и технологии и който е една от най-популярните туристически атракции в Дъблин. Възможност за организирана вечеря с традиционна ирландска музика. Нощувка.

11 ден / 07.08.2024/ - Дъблин - полуостров Конемара - Голуей
Закуска. В днешния ден ще се отправим към западното крайбрежие на Ирландия и ще се насладим на едно от най-красивите кътчета в страната - полуостров Конемара, зона на контрасти поради своите гранитни планини, пасторални пейзажи изпъстрени с много езера. Ще се разходим до абатство Кайлмор. Първоначално замъкът Кайлмор е построен като частна резиденция за заможния лондонски лекар Мичъл Хенри. По-късно е продаден на херцога и дукесата на Манчестър. По време на Първата световна война имота е превърнат в бенедиктински манастир. Имението включва големи оградени викториански градини. От 70-те години насам те са отворени за обществени обиколки и разходки сред природата. Общността на бенедиктинците е възстановила градините и църквата на абатството с дарения и местни занаятчии, за да бъде самоиздържащо се имение. В ранния следобяд ще се отправим към Голуей и ще се разходим в центъра на града. Ще видим катедралата, замъкът "Линч" - единствената завършена светска сграда в града от Средновековието, била дом на една от най-влиятелните фамилии, а днес в нея се помещава банка, но гербът на фамилията Линч все още може да се види на главната фасада; паметникът на Оскар Уайлд и Едуард Вилде, площад "Ейър" с мемориала на Джон Кенеди; църквата "Свети Николай" - посветена на покровителя на моряците като признание за статута на Голуей на пристанищен град, търговските улици "Шоп" и "Уилям". Привечер ще се настаним в хотел 3* /4* в района на Голуей. Нощувка.

12 ден / 08.08.2024/ - Голуей - Скалите Мохер – Бънрати – Голуей
Закуска. Днес ще посетим едно от природните чудеса на Ирландия – Скалите Мохер. Тази варовикова скала се издига на височина над 200 м над пенливите вълни на Атлантическия океан, от която се открива една от най-впечатляващите ирландски гледки. Скалите на Мохер са дълги 8 км и са една от най-удивителните забележителности в Ирландия. В ясен ден могат да се видят Аранските острови в залива Голуей, както и долините и хълмовете на Конемара.
Посещение на новия интерпретативен център към Скалите на Мохер - огромна куполовидна пещера, която съдържа изображения, фотоси, изложби и изживявания, свързани с изследването на различни елементи от величествените Скали на Мохер: океанът, скалата, природата и човекът.
На обяд ще продължим на юг към замъка и парка Бънрати. Ще опознаем най - автентичната средновековна крепост в Ирландия, включително и фолклорния парк където ще усетим истинското средновековно ирландско село. Замъкът е завършен през 1425 г. и след много години пренебрегване е възстановен до предишния си блясък. Свободно време. Нощувка

13 ден / 09.08.2024/ - Голуей - Уестмийт – Офали - Дъблин
Закуска. Сутринта се завръщаме към сърцето на Ирландия, преминавайки през графствата Уестмийт и Офали, където ще посетим две важни ирландски дестилерии. Уестмийт и Офали се намират в така наречените ирландски Мидландс, място идеално за дестилация на уиски (водните пътища осигуряват достатъчно прясна вода през цялата година; а микроклимата е идеален за отглеждане на ечемик). Първо ще посетим възхитителната дестилерия на Килбеган от 18-ти век, разположена в малкото селце Килбеган в живописна обстановка с изглед към река Бросна. Основана през 1750 г., това е една от най-старите дестилерии на острова. Затворена през 1950 г. за няколко десетилетия, днес отново е отворена и дестилира едни от най фините ирландски уискита. Всъщност претенцията за слава на дестилерията е, че е най-старата непрекъснато лицензирана дестилерия в света. Ще посетим музея и работеща дестилерия и ще се възхитим на тяхното все още функциониращо водно колело, датиращо от 1800 г., както и на смятания за най-стар работещ съд за уиски, който все още съществува. Ще продължим към селището Тюламор, като по пътя си ще видим руините на абатство Дъроу, ранно християнски храм от 6-ти век. На обяд ще посетим Tullamore Dew Heritage Centre, разположен в историческата дестилерия на Д. Е. Уилямс Тюламор, датираща от 1800 г. Ще дегустираме десетгодишния бленд на Tullamore както и специално вино "Ирландска мъгла" което се произвежда в същата дестилерия по стара ирландска рецепта за вино от вечнозеленото растение Хедър. Отпътуване към Дъблин. Настаняване в хотел 3*/4*. Нощувка.

14 ден / 10.08.2024/ - ДъблинСофия
Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летище Шанън за полет до София в 16.15ч. Кацане в София в 22.50ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Примерни хотели по програмата :
Edinburg - The Haymarket Hotel или подобен
Пърт - The Parklands Hotel или подобен
Аберлор - The Aberlour Hotel или подобен
Инвърнес - Heathcote B&B или подобен
Белфаст - Stormont Hotel Belfast или подобен
Дъблин - Arlington Hotel O"Connell Bridge или подобен
Голуей - The Connacht hotel или подобен

Условия и забележки:
• При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв. на човек, а доплащането е до 30 дни преди отпътуване (до 27.06.2024 г.)
• Офертата важи при минимум 10-12 туристи.
• Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
• Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, които са идентични по качество и категория.
• Авиокомпаниите си запазват правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на сумите, посочени в раздел срокове за анулации и неустойки:

Срокове за анулации и неустойки:
• при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
• между 89-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
• при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспо ртните, са за негова сметка.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Шотландия |  Оферти - Единбург |  Екскурзии - Шотландия |  Екскурзии - Единбург |  Лято в чужбина - Шотландия |  Лято в чужбина - Единбург

Избрани оферти