Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

ПАРИЖ – Версай – Замъците по Лоара - Изола Бела и Милано: самолет и автобус

Номер на оферта

/

175275

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София – Париж с редовен полет на АК Wizzair
* летищни такси
* малък салонен багаж до 10 кг с максимални размери 42 x 32 x 25 см
* трансфер летище – хотел
*6 нощувки със закуски с включени сити такси
* автобусен транспорт по програмата
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената не включва

* голям салонен багаж (максимални размери 56 см x45 см x25 см) - 35 лв.
* куфар до 23 кг. + 1бр.ръчен багаж - 85 лв.
* куфар до 32 кг. + 1бр.ръчен багаж - 105 лв.
*трансфери от/до летище София за туристите от Хасково и Пловдив – 50 лв. /двете посоки/
* входните такси на посещаваните туристически обекти:
* Айфелова кула до 2 етаж/входна такса и резервация/ - 16 евро/ 31лв., при възможност доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро
* Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 35 евро, до 26 г.– 15 евро;*
* Музея Лувър (резервация и входна такса) - 20 евро/ 39 лв., младежи до 26 г. - безплатно
* Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ? бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро;
* Увеселителен парк „Дисниленд“ - 65 евро*;

Програма на пътуването

ПАРИЖ – „Версай” – „Шамбор” – „Шеверни” - ДижонЛион – Лаго Маджоре - Милано

8 дни/6 нощувки

ДАТИ: 07.09.2017 - 14.09.2017 г.

ЦЕНИ:
Възрастен в двойна/ тройна стая: 895 лв.
Единична стая: 1245 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 845 лв.

-----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==================================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1
07.00ч. Отпътуване от летище София за Париж с полет на WIZZAIR /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 09.10 ч.- Пристигане в Париж. Туристическа програма в Париж с екскурзовод на български език и автобус: остров Сен-Луи, Сите- сърцето на града, където е възникнала древната Лютеция. На малкото островче на Сена могат да се видят Съдебната палата, от която в продължение на векове френските наследници управляват държавата. Всеки крал и всяка династия, всяка епоха и архитектурен стил оставят свои следи върху палата. Той става все по-голям и обширен и отговаря все повече на могъществото на Франция. Катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, увековечена в безсмъртния роман на Виктор Юго „Парижката Света Богородица”, която се смята за първообраз на готическата архитектура; Латинския квартал - най-кокетният и най-старият квартал; Сградата на инвалидите, Марсово поле, Военното училище, площад "Трокадеро", Кметството,градините и парка „Тюйлери”, Лувъра (отвън); пл. Конкорд – площадът на сговора; прочутата улица Шан-з-Елизе, Триумфалната арка.. Свободно време.По желание посещение на Айфелова кула и разходка с корабче по Сена. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Свободно време или по желание посещение на “Дисниленд“. Паркът е разположен на 32 км от Париж на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети. Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки. Общо атракциите в Дисниленд са над 50. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до двореца Версай- тясно свързан с името на Луи XIV – кралят Слънце, на когото принадлежат думите „Държавата – това съм Аз!” Именно той превръща Версай в символ на абсолютната власт и на нечувания разкош. Дворецът се състои от 700 стаи, изградени върху 11 хектара и великолепни градини, разположени на площ от още 800 хектара. В строежа му били заети 36 000 работници, от тях 227 умират по време на работа. За пренасянето на огромното количество строителни материали са необходими 6 000 коня. Строежът възлиза на стойност от 65 млн. златни френски лири – сума, невъобразимо висока за своето време. Днес Версай безспорно е най-посещаваният френски замък, приютил най-пищния двор след падането на Римската империя.Свободно време в Париж. Възможност за посещение на музеи/музея “Лувър”, музея “Орсе”/. Разглеждане на квартала “Монмартър” с базиликата “Сакре Кьор” и Площада на художниците. Вечерта по желание посещение на кабаре Мулен Руж. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска.Свободен ден в Париж или по предварителна заявка посещение надва от замъците по Лоара. Маршрутът минава покрай живописната долина на река Лоара. Първо се посещава замъкът „Шамбор”, построен за крал Франсоа I, който бил невероятен бохем и непрекъснато организирал пищни тържества в замъка. В него има 440 стаи и огромен парк, заобиколен от стена с дължина 22 мили. Слави се като един от най-красивите ренесансови замъци.Посещение на „Шеверни” - най-новиятсред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор и много жива атмосфера: например в библиотеката е започната игра на домино, в трапезарията са подредени приборите. Построен е в класическия стил на Луи XIII от бели каменни блокове и се смята, че дизайнът на шатото е бил вдъхновен от Люксембургския дворец в Париж. Отличителна за Шеверни е симетрията в самата сграда на замъка и в прилежащите му градини. Връщане в Париж. Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Отпътуване за столицата на Бургундия - Дижон. Туристическа програма. Градът удивлява с величието на своите катедрали „Сен Бенин“, „Нотр Дам“ и „Сен Мишел“, а Двореца на Бургундските херцози, строен преди повече от 400 години, е превърнат в Музей на изкуствата. Дижон е градът и на така известните бургундски вина: „пино ноар“, „Гаме“, „Божоле“, „Шардоне“ и на френската горчица. Отпътуване за Лион - градът на гастрономията, светлината и киното. Разходка из тесните пешеходни улички на старата част на Лион, изпълнена с ресторанти, кафенета, барове, театри и музеи. Разглеждане на катедралата „Св. Йоан Кръстител”, една от най-емблематичните църкви на Франция. Посещение на базилаката Норт Да, де Фурвиер – символ на града с великолепната си гледка на целия град. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 6
Закуска.Отпътуване за Лаго Маджоре: второто по големина алпийско езеро след Гарда. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата си и посети Лаго Маджоре”.Разходка с кораб до Бормеевите острови. Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео. Отпътуване и туристическа програма в Милано – замъка на фамилия Сфорца. Той е издигнат през ХV в.от Франческо Сфорца, на мястото на стария замък Висконти. В тази грандиозна постройка от тухли някога са живеели владетелите на Милано и на името на един от тях - херцог Сфорца е кръстен замъкът. Миланската катедрала „Дуомо” - най- голямата забележителност и символ на града. Тя е третата по големина църква в Европа /20 000 души/, един триумф на готическата архитектура.От катедралния площад, през огромния покрит пасаж-базар "Виктор Емануил" се излиза на Пияца де ла Скала. Площадът е малък, но много известен, защото на него се намира прочутия оперен театър "Ла Скала". Свободно време.Нощувка.

ДЕН 7
Закуска. Отпътуване за България.


ДЕН 8
Пристигане в България рано сутринта.

===============================================================

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано!
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията исе осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 350 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
* Посещението на Айфеловата кула, кабаре „Мулен Руж”, музей „Лувър”, „Дисниленд”, двореца „Версай”, екскурзията до два от замъците по Лоара и трансфера до летище София се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Есен 2023 - Франция |  Есен 2023 - Париж

Избрани оферти