Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

ГЕРМАНИЯ – АВСТРИЯ ПО СТЪПКИТЕ НА БРАТЯ ГРИМ

Номер на оферта

/

189930

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва: транспорт с автобус, 9 нощувки със закуски в хотели 3***/4****, от които 1 – в Загреб, 1 – в Мюнхен, 1 – в района на Ньорнберг/Фурт, 3 - във Франкфурт, 1 – в района на Аугсбург, 1 – в района на Залцбург, 1 – в Кран в Словения, 3 вечери, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, водач от агенцията, медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“. Пакетната цена включва: транспорт с автобус, 9 нощувки със закуски в хотели 3***/4****, от които 1 – в Загреб, 1 – в Мюнхен, 1 – в района на Ньорнберг/Фурт, 3 - във Франкфурт, 1 – в района на Аугсбург, 1 – в района на Залцбург, 1 – в Кран в Словения, 3 вечери, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, водач от агенцията, медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“. Пакетната цена включва: транспорт с автобус, 9 нощувки със закуски в хотели 3***/4****, от които 1 – в Загреб, 1 – в Мюнхен, 1 – в района на Ньорнберг/Фурт, 3 - във Франкфурт, 1 – в района на Аугсбург, 1 – в района на Залцбург, 1 – в Кран в Словения, 3 вечери, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, водач от агенцията, медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“.

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти, за атракционния парк Гайзелвинд, лифт в Кобленц и за разходката с корабче по р. Майн

Други:
Доплащане за: единична стая – 345 лв.
Информация за входните музейни такси: Мюнхен – Музеят на БМВ – 7.00 EUR цена за група от ученици; Фракфурт - изкачване с асансьор на небостъргача Майн тауер – ученически групи от мин. 30 тур. – 4.00 EUR, разходка с корабче по р. Майн – 8.95 EUR – цена за ученическа група; Алсфелд – Къщата на приказките - 2.00 EUR – цена за ученическа група, Ханау – Златарския и часовникарския музей - 2.50 EUR - за ученици и студенти, Кобленц – лифт (отиване и връщане) – 5.00 EUR, Хайделберг - Замъкът Хайделберг – за възрастни 5.00 EUR, за деца – 4.00 EUR, доплащане за аудиогид за групи от мин. 20 туристи – 4.50 EUR; Замъкът Нойшванщайн - групова цена за възр.– 11.00 ЕUR, за деца до 18 г. – безпл. Към цената на билета се прибавя и задължителна официална такса резервация – за групи от мин. 15 тур – 0.90 ЕUR. В цената на билета е включен ползване на аудио гид на различни езици. Възможност за изкачване до замъка: пеша (~40-45 мин.), с файтон - 6.00 EUR, тръгването е от хотел Мюлер, крайната спирка е на 10 мин. пеша или с автобусче – изкачване – 1.80 EUR, крайната спирка е на 5 мин. пеша до замъка. Слизане от замъка: пеша (~25 мин.), с файтон – 3.00 EUR, с автобусче връщане - 1.00 EUR, комбиниран билет отиване+ връщане – 2.60 EUR; Атракционен парк Гайзелвинд – за ученически групи - ~19.00 EUR; Аугсбург - Фугерай – за групи над 10 тур. – 3 EUR, Златна зала – цена за група – 2.00 EUR; Залцбург - Къщата на Моцарт - за младежи от 15-18 г. – 4.00 EUR, железницата за крепостта Хоензалцбург – 8.40 EUR /общо за двете посоки, не позволяват само в едната/, за групи над 10 туристи – 7.30 EUR, комбиниран билет с влизане в крепостта – 12.00 EUR.
Забележка: музейните такси са с информативен характер, ще бъдат актуализирани преди отпътуване.
ОБЩА СУМА за МУЗЕЙНИТЕ ТАКСИ: ~ 80 EUR

Минимален брой туристи: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. бр. туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт, за туристи ненавършили 18 г. – ксерокопие на задграничен паспорт и нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на втора или трета вноска), няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 150 лв. до 29.11.2016 г., II – ра вноска от 300 лв. до 10.02.2017 г., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Програма на пътуването

ГЕРМАНИЯ – АВСТРИЯ ПО СТЪПКИТЕ НА БРАТЯ ГРИМ

СофияЗагребМюнхен - Нюрнберг – Атракционен парк Гайзелвинд – Франкфурт – Марбург - Алсфелд – Ханау – Франкфурт – Кобленц - Хайделберг – Аугсбург – Замъкът Нойшванщайн – Залцбург – Кран - София

10 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски/ 3 вечери
програма без нощни преходи

Цена от 1179 лв.


ДАТА НА ТРЪГВАНЕ
07.04.2017


1 ден – СофияЗагреб
Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Ал. Невски”. Вечерта пристигане в Загреб. Разходка из старата част на хърватската столица. Настаняване в хотел Holiday - 3*** (http://www.hotel-holiday.hr/). Нощувка.
2 ден – ЗагребМюнхен
Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в следобедните часове в Мюнхен - столицата и сърцето на провинция Бавария. Пешеходен тур из старата част на града – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе. Настаняване в хотел NH M?nchen Ost Conference Center – 4**** (http://www.nh-hotels.de/hotel/nh-munchen-ost- conference-center). Нощувка.
3 ден – Мюнхен - Ньорнберг
Закуска. Посещение музей на ВМВ. Свободно време за разходка по търговската улица Театинерщрасе. В ранния следобед отпътуване за Нюрнберг – столицата на Франкония. Туристическа програма, включваща разходка по Кьонигщрасе, която отвежда до живописната стара част и главния площад Хауптмаркт. Настаняване в Leonardo Hotel N?rnberg – 3*** (https://www.leonardo- hotels.com/leonardo-hotel-nuernberg). Нощувка.
4 ден – атракционен парк Гайзелвинд - Франкфурт
Закуска. Отпътуване за увеселителния атракционен парк Гейзелвинд. Посещението е магическо преживяване, което ще остави у вас силни впечатления и прекрасни спомени. Влезте в този приказен свят, изпълнен с вълшебства, блажени мечти и приключения. В късния следобед отпътуване за Франкфурт – петият по големина град и финансовото сърце на Германия. Настаняване в хотел Mercure Hotel Frankfurt Eschborn – 4**** (http://www.accorhotels.com/de/hotel-0491- mercure-hotel-frankfurt-eschborn-ost/index.shtml). Нощувка.
5 ден – по стъпките на Братя Грим
Закуска. Този ден ще бъде посветен на едни от най- известните места, свързани с живота и делото на Братя Грим и с техните приказни герои. Изминали са само 4 години от честването на 200-годишнината от безценното им литературно наследство – път, който приказките са извървели, за да топлят сърцата ни и до днес. Отпътуване за Марбург, където братя Грим следват право За този град казват, че той не само има университет, а по-скоро самият той е университет. Със своята 500-годишна история този университет се нарежда сред най-старите в света. Наричат града средновековна приказка. Накацал по хълмовете, набразден от малки калдаръмени улички с многобройни студентски кръчми и живописни стари къщи, Старият град притежава неповторимата атмосфера. Тази картина се допълва от сградата на Кметството в стил късна готика, замъка на местния граф на върха на хълма, откъдето се открива прекрасна гледка над целия град, и готическата катедрала Елизабеткирхе – едно от най-значимите места за поклонение в цяла Западна Европа. Следващата спирка е в живописното градче Алсфелд. Ще посетим Къщата на приказките, ще разгледаме отвън Августинския манастир и неговата привлекателна архитектура, както и красивите патрициански къщи. Легендите разказват, че героите на братя Грим нощем танцуват по тайнствените калдаръмени улички и изпълняват желанията на най–малките жители на града. Ако зад някой прозорец видите, че ви наблюдават, ще разберете защо… Ще разгледаме Стария град и ще се насладим на един от най–забележителните, характерни за немското Средновековие, архитектурни стилове „Фахверк“. Продължаваме за Ханау. Какво по–хубаво от това, нашето пътуване по стъпките на Братя Грим и техните приказки да завърши в родния град на братя Грим - родно място на съзаклятия, вещици, гремлини, таласъми, тролове и великани. Стените на къщичките в този град са запазили автентичността и очарованието на времето, населявано от приказните персонажи - сякаш художник е нарисувал света, в който са живели. Ще се разходим по стария площад, ще видим статуята на двамата братя и кладенеца на желанията. Ще продължим нататък с посещение на Златарския и часовникарския музей и ще завършим с разходка из градините на замъка Филипсруе. Връщане в хотел Mercure Hotel Frankfurt Eschborn – 4****. Вечеря. Нощувка.
6 ден – Франкфурт - Кобленц
Закуска. Туристическа програма във Франкфурт, включваща посещение на Стария град с Катедралата и изкачване на небостъргача Майн тауер. Продължаваме с живописната разходка по р. Майн с корабче. Отпътуване за Кобленц. Пригответе въдиците, защото ще имаме възможност да се съревноваваме по бел? с Макс и Мориц. Ще възвестим пристигането си в Кобленц - един от най – впечатляващите германски градове с прекрасна гледка от Дойче Ек – мястото, където река Мозел се влива в Рейн. Ще видим къщичката на най – големите беладжии Макс и Мориц, закачливия красив фонтан в стария град със статуя на момченце, от чийто нос периодично пръска вода по туристите. Връщане в хотел Mercure Hotel Frankfurt Eschborn – 4****. Вечеря. Нощувка.
7 ден – Хайделберг – Аугсбург
Закуска. Отпътуване за7 ден – Хайделберг – Аугсбург Хайделберг, известен с най – стария университет в Германия. Обиколката на Хайделберг започва от Марктплац пред сградата на Кметството. Разглеждане на града, спасил се от въздушните атаки по време на Втората световна война и запазил непокътнати сгради от Средновековието и ранния Ренесанс. Посещение на замъка Хайделберг - една от най – красивите готическо – ренесансови сгради в Германия. Продължаване за Аугсбург. Разглеждане в Аугсбург на Фугерай – миниатюрен град в града, основан от фамилията Фугер през 1519 г. и на Кметството със златната зала. Настаняване в хотел Ibis Augsburg Hauptbahnhof - 3*** или подобен (http://www.accorhotels.com/de/hotel-1438-ibis- augsburg-hauptbahnhof/index.shtml). Нощувка.
8 ден - Баварският замък Нойшванщайн - Залцбург
Закуска. Отпътуване за един от най – известните замъци на Бавария. Посещение на Замъка Нойшванщайн - едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение в неоготически стил, построено през 1886 г. e по нареждане на Лудвиг II Баварски, една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. Продължаване за Залцбург - градът на Моцарт. Настаняване в хотел Hauslwirt – 3*** (www.hauslwirt.at). Вечеря. Нощувка.
9 ден – Залцбург – Кран
Закуска. Начало на туристическата програма в Залцбург: историческият център (UNESCO), крепостта Хоензалцбург, Капителплац, Резиденцплац, Моцартплац, Гетрайдегасе с къщата на Моцарт, градините на Мирабел. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел Creina – 3*** (http://hotelcreina.si/) в селището Кран. Нощувка.
10 ден – Кран - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 23.00 ч. и в разгара на Великденските празници.



Минимален брой туристи: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. бр. туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт, за туристи ненавършили 18 г. – ксерокопие на задграничен паспорт и нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на втора или трета вноска), няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 150 лв. до 29.11.2016 г., II – ра вноска от 300 лв. до 10.02.2017 г., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Пролет 2024 - Германия |  Пролет 2024 - Мюнхен

Избрани оферти