Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истрия

Хърватия - перлите на Адриатика, автобус от София и Пловдив, 6 нощувки

Номер на оферта

/

217520

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
- Туристическа програма в Загреб, Плитвички езера, Задар, Трогир, Сплит, национален парк Крка, Шибеник, Риека, Опатия.
- 1 нощувка в района на Загреб в хотел 3* със закуска и вечеря.
- 2 нощувка в района на Трогир в хотел 3* със закуска и вечеря.
- 1 нощувка в района на Шибеник в хотел 3*със закуска и вечеря.
- 2 нощувка в района на Пореч в хотел 3* със закуска и вечеря.
- Екскурзоводско обслужване в Загреб, Трогир, Сплит, Шибеник, Истрия.
- Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 г.

Цената не включва

- Туристическа градска такса (city tax) 1 евро на човек на ден. Заплаща се от туристите по време на пътуването в автобуса или лично на място в хотела.
- Входни такси на природния парк Плитвички езера, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 110 HRK, за деца от 7 до 12 г. 55 HRK.
- Входни такси на природен парк Крка, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 100 HRK, за деца от 7 до 12г 50 HRK.
- Входни такси в Трогир и Сплит. Входните такси се заплащат отделно и на място – Сплит Етногравски музей 10 HRK, Катедралата и Храмът на Юпитер 15HRK, Трогир Катедралата Св. Лаврентий 40 HRK.
- Входни такси в Задар и Шибеник. Входните такси се заплащат отделно и на място – Нин музеят на солта 30 HRK, Архелогически музей 15HRK, Задар кръглата църква Св. Донат 15HRK, Шибеник катедралата "Св. Якоб" 45 HRK, крепостта "Св. Архангел Михаил" и барони 50HRK
- Целодневна екскурзия на полуостров Истрия - 40лв. на турист при минимум 30 туристи. Входните такси се заплащат отделно и на място – Пореч – Еуфразиева Базилика с достъп до Епископската резиденция и Камбанарията – 50 HRK, Ровин – Църквата Св. Еуфемия (качване на камбанарията ) – 20 HRK, Пула – Арена 40 HRK,
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. доплащане 10 лв.
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. доплащане 20 лв.
- Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.2 HRK).

Програма на пътуването

Хърватия - Перлите на Адриатика
автобусна програма от София с 6 нощувки

Дати: 05.04.2018; 21.05.2018; 03.09.2018

Цена на човек в двойна стая: 685 лв.
Трети възрастен в стая: 665 лв.
Единична стая: 879 лв.
2 възрастни +1 дете(2.00-11.99): 1880 лв.


ПРОГРАМА
Първи ден
Тръгване от Пловдив в 04:00 ч. от б-я ОМВ Санкт Петербург, от София в 06:00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб - един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и забавления. Следва туристическа програма в историческия „Горни Град“ и разглеждане на църквите „Св. Марко“, „Св. Екатерина“, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения площад „Бан Йелачич“. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден
Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за националния парк и резерват „Плитвички езера”. Това е най-красивия и известен хърватски природен национален парк, който се състои от 16 свързани чрез водопади езера, образувани между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите има малки горски пътеки и дървени мостове по които се придвижват посетителите, а с лодка може да се прекоси и най-голямото езеро Koзяк. Националния парк Плитвички езера е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство и се посещава от около един милион туристи годишно. Разглеждане на прочутия карстов природен феномен, по един от туристическите маршрути с продължителност на прехода около 3 часа. Отпътуване за Задар - популярен туристически град с чудесни природни дадености и мек средиземноморски климат, разположен на далматинското крайбрежие на Хърватия. През своята дълга история градът става свидетел на няколко важни момента в хърватската история. Тук през 1396 г. е създаден първия университет в страната, през 1536 г. е написан първия хърватски роман и е напечатан първия хърватски вестник. Разглеждане на кръглата църква „Св. Донат“; руините на Римския форум; Задарската катедрала; Цитаделата; Лъвската порта; Площадът на петте кладенеца. Маршрутът ни продължава към град Трогир, уютно разположен в пролива между континента и остров Чиово, град-музей под закрилата на Юнеско. Известния писател Бърнард Шоу, който посещава Трогир през 30-те години на миналия век го нарича „Венеция в миниатюра”. Лабиринтът от тесни улички, където едва се разминават двама души, малките къщички с прозорчета с неизменните дървени капаци, красивата крайбрежна алея, множеството кафенета и ресторантчета с автентична атмосфера, всичко това пренася неволно човек във време със съвършено друг ритъм на живот. Настаняване в хотел в района на Трогир. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Туристическа програма в Стария град Трогир - град-музей под закрилата на UNESCO. Градът е разположен на остров, чиято форма напомня змийска глава. Трогир е истински лабиринт от малки, тесни улички с много романтични кътчета, заобиколени от църкви и дворци, които карат хората да се чувстват като в приказка. Ще посетим площада, на който се намират Катедралата „Свети Лаврентий” с прекрасния си портал, Лоджията с часовниковата кула, Ректората и дворцита "Чипико". Ще видим и Двореца на Луцич, Крепостта Камерлинго (с прекрасна гледка от кулите) и църквата и манастира “Свети Доминик". Свободно време. Продължаваме към Сплит, най - големия град на хърватското Адриатическо крайбрежие, втория по големина след Загреб, сърцето на провинция средна Далмация. Сплит е прекрасен град, построен във венециански стил, в който се редуват приятни кафенета, ресторанти, художествени галерии и антикварни магазини. Тук се намира дворецът на римския император Диоклециан, обявен от Юнеско през 1979 г. за паметник на културата, заради средновековната си готическа архитектура, барокови сгради и останките от римската му първооснова. Забележителностите по програмата са дворецът на Диоклециан, католическата катедрала „Св. Домний”, Храмът на Юпитер и бронзовата врата, която е главен вход към мавзолея на Диоклециан. Градският музей е прекрасен образец на венецианско - готическата архитектура, построен през XV век като резиденция на семейство Папалич. В него има богата колекция от скици, гербове, оръжия, мебели, монети и документи, които проследяват историята на града. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Отпътуване към национален парк Крка. Струва си да видите красиво разположените водопади, свързани от фантастични геоложки форми. Водните атракции образуват бариери от скали, островчета и езерца, между които можете спокойно да се разхождате. Най-големия от седемте водопада Крка, е с височина 84,5 метра. Тук са преброени над 860 вида растения. Национален парк Крка има възхитителна природа и изключително богата на флора и фауна. Той е дом на 222 вида птици, което го прави един от най-ценните орнитологични райони в Европа. В парка се помещава и единствения център за опитомяване и обучение на ястреби в Хърватия, където може да видите демонстрация на лов с ястреби. Основан през 1985 г., паркът е разположен от двете страни на река Крка, с обща площ от 142 кв. км. Реката е дълга 72,5 км., като през две трети от пътя си тя преминава през варовиков каньон дълбок над 220 м. и дълъг 50 км. При преминаването на водата през този тесен и дълбок каньон от варовик се създават и водопадите, най-красивите, от които са Рошки Слап (25.5 м) и Скрадински Бук (37,5 м). Маршрута продължава към Шибеник. Туристическа програма в Шибеник – град със средиземноморски климат, тесни и стръмни улички, водещи до атрактивни площади, съчетали модерни магазини със стилната архитектура на отминалите векове. Следва пешеходна разходка в града, съхранил културата на Византия, Венеция и Австро-Унгария, който крие в сърцето си една истинска принцеса от мрамор и варовик – Катедралата, посветена на „Св. Яков“. Строителството й отнело около 100 години е извършено на три етапа между 1431 и 1536 г. Дългия й период на градеж е оставил силни архитектурни отпечатъци. В началото катедралата е строена във венецианско-готически стил, а в последствие е завършена в тоскано - ренесансов образец, за да се превърне днес в уникален паметник на европейската сакрална архитектура, включен през 2001 г. в списъка на ЮНЕСКО. Следва разглеждане на крепостта „Св. Архангел Михаил", построена през XV в. от дялан бял камък и разположена на 70 м. над морското равнище. Очаква ви приятна разходка по настланите с мрамор старинни улици и свободно време за кафе, снимки, или чаша вино под сянката на случайно избуял каперсов храст. Настаняване в хотел в района на Шибеник. Вечеря. Нощувка.

Пети ден
Закуска. Отпътуване към Истрия. Туристическа програма в Риека. Разглеждане на някои от историческите забележителности в града - църквата „Св. Йеролим“, открояваща се с чудесна готическа архитектура; катедралата „Св. Вит“ благословена от Папа Йоан Павел II през 2003 г.; губернаторския дворец в стил Ренесанс; дворецът „Комуна“, както и главната пешеходна артерия Корзо, осеяна с многобройни заведения и магазини. Над Риека гордо се извисява и уникалната средновековна крепост „Търсат" – най-добре запазената в Хърватия, чиито крепостни стени и кули се издигат много над морското равнище и достигат до 20 метра височина. Посещение на Тръсат (т. нар Горен Град), разглеждане отвън на църквата посветена на Дева Мария с чудотворна икона закриляща града и замъка. Тръсатския замък е едно от най-добре запазените отбранителни съоръжения в Хърватска с внушителен силует, издигнат на хълм 138 м. над морското равнище. Разходка в Опатия, люлката на европейския и хърватски туризъм, тук се преплитат духа на централна и източна Европа, средиземноморското очарование и средновековната архитектура. Величествените хотели, впечатляващо украсените паркове и градини, дългите променади и аристократичните вили са само част от красивата градска част. Продължаваме към Пореч. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Шести ден
Закуска. Свободен ден или целодневна екскурзия на полуостров Истрия (срещу доплащане). В началото на 20-ти век районът е бил част от Италия, като и днес се усеща силното й влияние. Тук можете да се насладите на местните кулинарни изкушения, да се докоснете до историята или да се отдадете на различни занимания сред свежа борова гора и нежен морски бриз. Истрия несъмнено е изключително красив район, както по крайбрежието, така и във вътрешността, с всичките й прилежащи краски в синьо, зелено и тюркоазено. Ровин е истински бисер, а в Пула ще откриете най - добре съхранената гладиаторска арена, която ще ви потопи в атмосферата на древния Рим. Отпътуване за Пула най-големия град в област Истрия, наречен „умаления модел на Рим на брега на Адриатика". Пула е културен, икономически и туристически център. Несъмнено едно от най-известните места в града е амфитеатърът, който е единствения оцелял с напълно запазени всички 4 кули и 3 римски архитектурни ордера. През последните десетилетия Арената, както още го наричат е известно място за провеждане на международния филмов Фестивал на Пула, както и на множество концерти на открито. Някои от изпълнителите, гастролирали тук са Лучано Павароти, Андреа Бочели, Хосе Карерас, Дино Мерлин, Елтън Джон, Стинг и др. Следва разглеждане на римския амфитеатър (отвън), храма на Октавиан Август, триумфалната арка на Сириус, древните градски крепости и други паметници на културата.. Следва Ровин. Градът е защитен с висок каменист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към идилични сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с акостирали кораби, лодки и частни яхти. Ровин ще ви зареди с естетическа наслада и не случайно е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Маршрутът продължава към град Пореч - известен още под името Парентиум, построен върху старо илирийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е. Града предлага изобилие от невероятни исторически обекти, като най - значим е "Еуфразиева Базилика". Той е бил важен религиозен център и архиепископско седалище и в него се намира базиликата на архиепископ Еуфразиус, която е изключителен пример на религиозната архитектура. От 1997 г. тя е включена в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство не само заради внушителната си архитектура, но и защото е най-цялостният запазен комплекс от този вид. Градът успешно балансира автентичния чар на малък крайбрежен град, изпълнен с великолепни исторически обекти, в компанията на нежния морски бриз или да се отдадете на лежерна разходка в град изпълнен с история, на чаша ароматно местно кафе, или изстудено бяло вино „Малвазия“, в някой от многобройните ресторанти, сгушени в малките улички. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Седми ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.


График на отпътуване:
СОФИЯ - 06:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
ПАЗАРДЖИК - 04:45 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ - 04:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург


Условия за ранно записване:
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Истрия |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Истрия |  Великден 2024 - Хърватия |  Великден 2024 - Истрия

Избрани оферти