Начало / Екскурзии / Екскурзии - Верона

ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА-КЪТЧЕТА ОТ РАЯ И

Номер на оферта

/

217893

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• 2 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Белград
• 3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* в района на Милано
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Верона
• транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
• посещение на езерата и градовете по програмата в Италия и Швейцария
• водач от фирмата организатор
• екскурзоводски услуги
• групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Обяди и вечери
• входни такси и билети за туристически обекти
• корабче от и до Изола Бела– Изола Мадре - 35Е при минимум 25 туриста
• панорамна обиколка с корабче на полуострова Сирмионе – 20Е при минимум 25 туриста
• панорамна обиколка на Белград с местен екскурзовод – 10 Е при минимум 30 желаещи
• доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:
1 ден-19.09.18: Отпътуване от Варна, в 06:00 ч. по маршрут Варна - СофияБелград. Пристигане в Белград, настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден -20.09.18: Закуска. Отпътуване за Милано. Пристигане в района на Милано привечер. Настаняване в хотел в района. Почивка от дългия преход. Нощувка.

3 ден- 21.09.18: Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре: второто по големина алпийско езеро след Гарда. Пристигане в Стреза: някогашното рибарско селище днес привлича с чудесните си вили от XVIII век, сред които Сант Амброджио и Вила Дукале (датираща от 1770 г.) Великолепният Grand Hotel Des Iles Borromeesе, Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води. По желание разходка с лодка в езерото Лаго Маджоре и посещение на островите: Изола Бела и Изола Мадре- 35 Е заявява се в България
Макар някога Изола бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео. Най-големият от трите острова – Изола Мадре, е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни.
Отпътуване за Милано и туристическа програма в града– индустриална и модна столица на Италия: Площада и Катедралата Дуомо – една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” /отвън/, средновековната крепост Сфорца. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден-22.09.18: Закуска. Един ден посветен на езерото Комо-третото по големина езеро в Италия и Лугано-Швейцария. Красиво пътешествие в миналото: XVI и XVIII в. – така може да се определи разходката около Лаго ди Комо – най-известното, пленяващо с фамозните си вили и градини, езеро в Италия. То е третото по големина в страната, емблема на Ломбардия, разположено в полите на Алпите. Малко известен е факта, че покрай бреговете му изживява последните си дни и Пенчо Славейков. Той умира в градчето Брунате, разположено точно над гр. Комо.
Туристическа програма в най-големия град на езерото- Комо:
Катедралата, църквата „Сан Фиделе”, разходка в Стария град , разходка по брeга . Комо е най-известно с прелестните оригинални градини край езерото и красивите вили с богата история, датиращи в сегашния си вид от XVI век и намиращите се наблизо градини на Тремедзо. Отптуване за Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо. Пешеходна разходка в Беладжо.
Отпътуване за Лугано. Лугано е очарователен град, разположен на брега на едноименното езеро и сгушен в подножието на зелени планини, често наричан „Монте Карло на Швейцария“. Пешеходна разходка в градския парк покрай езерото с екзотична растителност, казиното, катедралата „Сан Лоренцо“. Свободно време за разходка сред атрактивните пешеходни улички. Връщане в Комо и обратно в хотела в Милано. Нощувка.

5 ден- 23.09.18: Закуска. Отпътуване за езерото Гарда – най-голямото в Италия и разходка в едно от най-магическите градчета на брега. Сирмионе е разположен на полуостров, врязващ се 2,5 км навътре в езерото, разделяйки го сякаш на две. Днес тук могат да се видят множество архитектурни и културни забележителности, датиращи от I в.пр.н.е. като : Грото ди Катул,замъкът на Скалигери и др. Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Разходка в Бардолино: китно селце, известно с реномираното вино от областта.
Денят завършва с екскурзия до Верона-градът на вечната любов : Арена ди Верона - един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад "Бра" , Къщата на Жулиета; площад "Деле Ербе" - старият римски форум; Площад "Синьория" - аристократичният площад на Верона. Настаняване в хотела. Нощувка.

6 ден-24.09.18 : Закуска. Отпътуване обратно към Белград. Нощувка.

7 ден- 25.09.18 : Закуска. Отпътуване за Варна. Пристигане късно вечерта.

Допълнителна информация

ЦЕНА : 689 лв.
Деца до 6.99 г : 589 лв
Доплащане за настаняване в SGL : 290 лв.
Доплащане за вечери: 60 Е / 119 лв

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Верона |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Верона |  Оферти от Варна - Италия |  Оферти от Варна - Верона

Избрани оферти