Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Екскурзия Венеция - Верона – Падуа - автобус

Номер на оферта

/

231414

Дати & цени

02 май 2024 - 06 май 2024 г. - Цена от 385 лв.
22 май 2024 - 26 май 2024 г. - Цена от 385 лв.
04 септември 2024 - 08 септември 2024 г. - Цена от 425 лв.
19 септември 2024 - 23 септември 2024 г. - Цена от 385 лв.
30 октомври 2024 - 03 ноември 2024 г. - Цена от 385 лв.

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Венеция
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая - 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – за информация се свържете с нас
* възможност за трансфер от/до …………. – ……………… лв. /в двете посоки/
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* корабче от и до Венеция – 30 евро (включва трансфер до морска гара Пунта Сабиони, корабче и автобусна такса за влизане във Венеция)
* екскурзия до Верона и Падуа – 30 евро (включва транспорт, туристическо обаслужване на български език и такси за влизане в градовете; осъществява се при минимум 25 туристи)
* Разходка с лодка по Канале Гранде: 20 евро (осъществява се при минимум 25 туристи)
* задължителна сити такса
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата

Програма на пътуването

Дестинация: ВенецияВеронаПадуа
Маршрут: СофияВенецияВеронаПадуаСофия
5 дни/ 2 нощ.
дата:
02.05.2024 – 06.05.2024
22.05.2024 – 26.05.2024
04.09.2024 – 08.09.2024
19.09.2024 – 23.09.2024
30.10.2024 – 03.11.2024

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 385 лв./ 425 лв.
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА:
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 22.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагребЛюблянаВенеция.

2 ден: Програмата за различните дати се изпълнява в два варианта:

* Кратка спирка за кафе в Любляна – столицата на Словения. Любляна е град с душа и неописуем чар. Съществуват много легенди, свързани с нея, като на една от тях се дължи дори и символът на града – драконът на Любляна. Той може да бъде видян на доста места, а най-емблематичен от тях е известният Мост на Драконите. Следобед настаняване в хотел в района на Венеция. Свободно време. Нощувка.

* Следобед пристигане в курорта Лидо ди Йезoло, който в началото на ХХ век е бил едно малко и незначително селище в региона Венето. Близостта му с Венецианската лагуна и безкрайната пясъчна ивица в последствие го превръщат в един от най-привлекателните морски курорти, привличащ хиляди туристи всяко лято. Изцяло фокусиран върху туризма, Лидо Ди Йезело е много различен от другите италиански градове. Всичко в него е проектирано и създадено единствено с идеята да е най-удобно за туристите, което му придава една доста различна, дори нереална атмосфера. Има невероятна организация и ред, поради което човек се чувства спокоен и в безопасност и с удоволствие отмаря и се наслаждава на всички забавления, които предлага курортът като десетките ресторанти, заведения за бързо хранене, кафенета и сладоледени салони, магазини и всякакви атракции. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

3 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия на български език до Верона и Падуа. Туристическа програма във Верона, наричана още „Градът на любовта”, заради едноименната Шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известна и със своето вино „Бардолино”. Разглеждат се (отвън) Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона продължение на 13 години. Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Отпътуване за Падуа: заобиколен отвсякъде от р. Брента, този град някога бил почти остров. Градът е известен като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Това е първият университет в Европа отворил врати за евреите, които изучавали тук предимно медицина. Може да се види отвън параклисът „Скровени“, построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото (достъпът до параклиса е ограничен); Базиликата „Св. Антоний“ – една от най-посещаваните поклoнически църкви в света, посветена на францисканския монах Антоний, канонизиран за светец само година след смъртта си най-вече заради въздействащите му проповеди срещу лихварството; бронзовата статуя на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптoр Донатело; Прато дела Вале: най-големият площад от 18 век в Европа с площ от 90 000 кв.м. Площадът по-скоро прилича на парк, в превод името му означава „поляна в долината”; Ботаническата градина, създадена със заповед на Венецианското правителство през 1540 г., една от първите в Европа. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма на български език във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата", картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... Базиликата “Сан Марко”: за пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като „Златната църква“. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават четири моста, най-популярен сред които е мостът Риалто. Свободно време. Следобед отпътуване за България.

5 ден: Връщане в България след обяд.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

ВАЖНО!
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата

* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая.

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
ВЕНЕЦИЯ:
Комбиниран билет за Двореца на дожите, Музея Корер, Националния археологическия музей и Сансовиновата библиотека във Венеция: 30 евро възрастен; аудиогайд: 5 евро
Базиликата “Сан Марко”: вход 3 евро
Музея на базиликата “Сан Марко”: вход 7 евро
Златния олтар в базиликата “Сан Марко”: 5 евро
Съкровищницата в базиликата “Сан Марко”: 5 евро
Камбанарията на базиликата “Сан Марко”: 10 евро
ПАДУА
Базиликата „Сан Антонио“ - вход свободен
ВЕРОНА:
Арена ди Верона - 10 EUR
Къщата на Жулиета - 6 EUR
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията


==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Венеция

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Майски празници - Италия |  Майски празници - Венеция

Избрани оферти