Начало / Екскурзии / Екскурзии - Комо

Италианските езера и Швейцария

Номер на оферта

/

212838

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Бергамо-София с полет на авиокомпания Уиз ер, с включени летищни такси и един брой салонен багаж, до 10 кг с размери 55/40/23 см
транспорт с лицензиран автобус по маршрута,
5 нощувки със закуски и 5 вечери /двустепенно меню/ в хотел кат. 3* “ Green motel “ http://www.greenhotelmalpensa.it или подобен в района на Варезе,
екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут,
медицинска застраховка с лимит на отговорност 10000 евро.

Цената не включва

разходи за билети за корабче в езерата Маджоре и Комо и за железницата от Комо до Брунате
чекиран багаж - 20 кг. (68 лева на посока към 05.12.2017)
неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Бергамо - Комо - Маджоре - Лугано - Гарда - София
6 дни/ 5 нощувки

Дати:
07.05.2018 - 12.05.2018
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 546 евро / 1068 лв. при записване до 29.12.2017

Стандартна цена за отпътуване от София: 572 евро / 1118 лв. с включени летищни такси .

Рим, Тоскана, Венеция, Сан Ремо... Истинска звездна колекция, която носи славата на Италия като туристическа страна по целия свят. Но красотите на Апенините имат и своето продължение в живописните италиански езера и накацалите по тяхното крайбрежие кокетни курортни градчета. Предлагаме ви едно романтично пътуване до тези перли на италианския туризъм и разходка из швейцарския „Монте Карло”.

Предимствата в тази програма:
комбинирано пътешествие из две от най-атрактивните туристически дестинации в Европа
полет от Варна и София
обслужване на български език
настаняване в хотел в 3 * със закуска и вечеря
възможност за посещение на Лугано, Швейцария

Програма
Ден 1: София - Бергамо
Полет от София (в 07:40ч.) за Бергамо. Кацане в 08:45 ч. Туристическа програма в Бергамо: разглеждане на Стария град, „Пиаца Векия” и „Пиаца дел Дуомо”, сградата на Съдебната палата и градската кула, Баптистерият и базиликата „Санта Мария Маджоре”. Отпътуване за Варезе. Кратък престой и разглеждане на централната част на града. Привечер настаняване в хотел в района на Варезе. Вечеря. Нощувка.
Ден 2: Комо
Закуска. Целодневна програма на езерото Комо - разглеждане на прочутата вила Карлота и парка около нея в Тремецо. Пътуване с корабче до Беладжо и Менаджо (срещу допълнително заплащане) и разходка по тесните калдъръмени улички на двете градчета. Отпътуване за главния град на брега на езерото - Комо. По желание качване с железница до Брунате (срещу допълнително заплащане), курортно селище разположено над града, в което е прекарал последните дни от живота си Пенчо Славейков. Връщане в Комо и разходка в старата част – мавзолея на А.Волта, Катедралата, църквата Сан Феделе. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 3: Маджоре
Закуска. Целодневна екскурзия в района на езерото Маджоре. Пътуване с автобус до езерото и от там с ферибот (срещу допълнително заплащане) посещение на Боромейските острови: Бела с възможност за разглеждане на Боромейския дворец и Мадре с великолепния си парк. Разглеждане на Стреза, най-известният курорт край езерото. Свободно време за разходка в крайбрежния парк с неговите палмови градини и портокалови дръвчета. Привечер връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 4: Лугано
Закуска. Целодневна туристическа програма на територията на Швейцария. Отпътуване за езерото Лугано и разглеждане на едноименния град, наречен „Монте Карло на Швейцария” – катедралата „Сан Лоренцо”, Централния площад, градския парк с екзотична растителност. Свободно време за разходка сред атрактивните пешеходни улички в сърцето на стария град. Пътуване до Белиндзона и кратък престой в града. Посещение на гр. Локарно на северния бряг на Лаго Маджоре - пешеходна разходка в централната част на града – Пиаца Гранде, църквата „Санта Мария Асунта”, замъка „Висконтео”. Вечеря. Нощувка.
Ден 5: Гарда
Закуска. Целодневна туристическа програма. Отпътуване за езерото Гарда, едно от най-красивите италиански езера в южната част на Алпите. Посещение и разглеждане на историческия център и средновековния замък в градчето Сирмионе, разположено на живописен полуостров в южната част на езерото. Възможност за разходка с лодка в залива. Привечер въщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 6: София
Закуска (сух пакет) и трансфер до летището за полет в 09:20 ч. за София. Пристигане в София в 12:20 ч.


Минимален брой участници: 25
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Отстъпки: За деца до 12 г. на доп.легло – 50 лв.
Доплащане: За единична стая – 200 лв.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Ориентировъчни входни такси:
вила Карлота - 8 евро (подлежи на препотвърждение)
корабче по ез.Комо - 10 евро (подлежи на препотвърждение)
корабче по ез.Маджоре + вход за двата острова - 30 евро (подлежи на препотвърждение)
железница Комо-Брунате - 5 евро (отиване и връщане) (подлежи на препотвърждение)

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Комо |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Комо |  Пролет 2024 - Италия |  Пролет 2024 - Комо

Избрани оферти