Начало / Екскурзии / Екскурзии - Любляна

ИТАЛИЯ - очарованието на италианските езера - автобус!

Номер на оферта

/

164159

Дати & цени

24 май 2024 г. - Цена от 985 лв.
29 септември 2024 г. - Цена от 985 лв.

Цената включва

транспорт с автобус
5 нощувки със закуски в хотели 3***, от които: 1 – в Постойна, 1 – в района на Лаго Изео, 2 – в района на Милано, 1 – в района на Милано
туристическа програма: на езерото Гарда – посещение на Бардолино, Пунта Сан Виджилио, Сирмионе, спирка в едно от курортните селища на езерото Изео, на езерото Комо – посещение на град-курорта Комо, на езерото Маджоре – спирка в Стреза и време за разходка, посещение на пещерата Постойна, вечерна разходка в Любляна
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
водач-екскурзовод от агенцията

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата
входна такса и влакче за пещерата Постойна
моторни лодки до Изола Белла, Изола Мадре
ферибот/комета до Беладжо
разходка с корабче по водите на езерото Гарда
круиз на езерото Изео

Програма на пътуването

ИТАЛИЯ – очарованието на италианските езера с включени всички посещения - Автобусна екскурзия

По маршрут: СофияПостойна - езерото Изео – Изео – Монте Изола - езерото Комо - Комо - Беладжо - Тремезо - езерото Маджоре - Боромеови острови - Изола Бела - Изола Мадре - Изола Пескатори - Езерото Гарда - Бардолино - Пунта Сан Виджилио - Сирмионе - Любляна - София

6 дни / 5 нощувки / 5 закуски

ДАТИ: 24.05.2024, 29.09.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 985 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияЛюбляна - Постойна
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. Ал. Невски. Транзитно пътуване по маршрут Калотина – Ниш - БелградЗагребЛюбляна - Постойна. Настаняване в хотел в Постойна. Нощувка.

2 ден Постойна – езерото Изео
Закуска. Разходка с електрическо влакче из мистериозния свят на “Постойнска яма”, както я наричат местните, сътворена милиони години капка по капка, година след година. Отпътуване за Италия и езерото Изео. Разположено между провинциите Бергамо и Бреша, то е най – малкото алпиийско езеро, едно от най – очарователните и романтични езера в Италия заради разнообразния си ландшафт. В средата се намира Монте Изола – най – големият остров в Европа, разположен в езеро, истинско зелено скъпоценно бижу. Възможност за мини круиз до острова (не е включен в пакетната цена), тръгващ от основните пристанища на езерото Исео, за да бъдат посетени приятните рибарски селища и видяни аристократичните вили. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

3 ден езерото Комо
Закуска. Отпътуване за Комо. Пристигане и разходка из този уютен град-курорт край езерото Лаго ди Комо, дал името на езерото. Кратка разходка в центъра - площада Пиаца дел Дуомо, Катедралата Санта Мария Маджоре, Кметството. Възможност с ферибот или комета /не е включено в цената на екскурзията/ да се достигне до Тремезо и Беладжо, най – известните романтични и очарователни курорти, разположени на езерото с форма на обърнато „Y”, причинена от движението на ледници. Двете страни на буквата „Y” са Леко и Комо с едноименните си градове и точката, в която се сливат се намира очарователният Беладжо, където по желание могат да се посетят градините на Вила Мелци. Разходка из тесните калдъръмени улички и разкошни вили на знатни особи. Тремезо ви очаква с Вили Карлота – едно вълшебно място, където в идеална хармония заедно живеят произведения на природата и изкуството. Принцеса Мариане от Насау подарява на своята дъщеря Карлота вилата като сватбен подарък. Самите италианци наричат парка „късче от рая”, а във вилата отвътре ще откриете един своебразен модел на неокласическо изкусто и дизайн. При желание, ако времето позволява ви предоставяме друга възможност по време на вашия престой - пътуване със зъбчата железница /не е включено в цената на екскурзията/ до известния квартал Брунате, който попада в Ларинския триъгълник и където последните два месеца от своя живот прекарва известният наш български поет и политик Пенчо Славейков. Фуникульорната железопътна линия, която свързва Комо и Брунатe от 1894 г., все още е най-бързият начин за пътуване до Брунате, но също така е и възможност да се насладите на пленителна гледка към езерото Комо и величествените Алпи. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

4 ден езерото Маджоре – Боромеови острови /Изола Белла – Изола Пескатори – Изола Мадре/
Закуска. Екскурзия до най – дългото от италианските езера – Лаго Маджоре и към Боромеовия залив между Стреза и Вербания, благословен с пет острова. Възможност за пътуване с моторни лодки (не са включени в пакетната цена) до три от тях от Боромеовия архипелаг. Пътуването започва от Стреза, чиято туристическа слава се дължи на разказите на пътешественици и писатели като Стендал, Чарлз Дикенс, Лорд Байрон, както и на Хемингуей, който дори разполага тук част от действието на романа си „Сбогом на оръжията”. Първа спирка за разглеждане на Изола Белла (престой 2 ч.), най-популярният от островите в езерото, на който се намира известния бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.), обграден от уникално красиви терасирани градини като амфитеатър. Следваща спирка на Изола Пескатори (престой 1 ч.) – островът на рибарите. Последна спирка за разходка из Изола Мадре (престой 2 ч.) - известна със ренесансовата си вила и ботаническа градина. Връщане в Стреса. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден езерото Гарда – Любляна
Закуска. Отпътуване за емблематичното езеро Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Първа спирка в селището Бардолино, известно с производството на червено вино и в Пунта Сан Виджилио, курортно селище, разположено в подножието на Монте Балдо, дължащо името си на монаха-светец, живял по тези земи. Фотопауза (престой 20-30 мин.). В северния нос се намира и Залива на сирените, чийто райски плаж го превръща в едно от най-известните места в Италия. Легендата разказва, че един от наследниците на фавъна сатир, дошъл от Сицилия, се влюбил в нимфата Стела, но тя не отвърнала на любовта му и той за отмъщение я превърнал в скала. Отпътуване за Сирмионе, старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на езерото Гарда. По желание посещение на замъка Рока Скалинджери. Пристигане вечерта в столицата на Словения. Кратка разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

6 ден София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 23.00 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая – 265 лв.
завишение за медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 15 лв.
градска такса в хотелите – от 2.00 - 3.00 EUR на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотелите/
повишение на горивни и транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни в стая на допълнително легло – 130 лв.
дете до 11.99 год. с един възрастен в двойна стая – 80 лв.
3-ти възрастен на допълнително легло – 35 лв.

За информация предоставяме следните такси за музеи, ферибот/комета, корабче, моторна лодка и влакче: 1. Езерото Комо - Вила Мелци – Беладжо – вход за градините - 8.00 EUR - индивидуални туристи, цена за група от мин. 20 туристи – 6.50 EUR, Вила Карлота в Тремезо - вход за музея и градините - 12.00 EUR - индивидуални туристи, цена за група от мин. 20 туристи – 9.00 EUR, пътуване с ферибот/комета Комо – Беладжо – Тремезо - Комо - 23.00 EUR в двете посоки + доплащане за бърз ферибот 10.00 ЕUR, двупосочен билет със зъбчата железница до Брунате - ~5.00 EUR
2. Езерото Маджоре – Изола Белла – Изола Мадре – моторни лодки в двете посоки – 25.00 EUR, вход за двореца на Изола Белла – 22.00 EUR – цена за възрастен, цена за група при мин. 18 туристи – 19.00 EUR, деца 6 -15 г. – 13.00 EUR, вход за Изола Мадре с посещение на двореца и ботаническата градина – 16 EUR – цена за възрастен, деца до 6 -15 г. – 11.00 EUR, група мин. 18 туриста – 18.00 EUR, комбиниран билет за посещение на дворците на островите Изола Белла - Изола Мадре – 34.50 EUR – цена за възрастен, 30.50 EUR – цена за група от мин. 18 туристи (с включена курортна такса за посещение на трите острова).
3. Езерото Гарда - Сирмионе – Замъкът Рока Скалинджери – 6.00 EUR – цена за група, разходка с корабче – 12.00 EUR
4. Езерото Изео - круиз Изео – Пескерия и обратно – 8.00 EUR – цена за група с включена курортна такса
5. Пещерата Постойна – 29.90 EUR – цена за възрастен

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: депозит – 300 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: автобус

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Словения |  Оферти - Любляна |  Екскурзии - Словения |  Екскурзии - Любляна |  Майски празници - Словения |  Майски празници - Любляна

Избрани оферти