Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сеул

Южна Корея с остров Чеджу и Япония - 10.05.2020 г.

Номер на оферта

/

227965

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Истанбул – Сеул / Токио – Истанбул - София с включени летищни такси и регистриран багаж разпределен в два куфара по 20 кг, както и 8 кг ръчен багаж на АК Turkish Airlines;
• Всички трансфери по програмата с автобус;
• Самолетни билети Сеул – Чеджу – Пусан с включени летищни такси и багаж до 20 кг, както и 7 кг ръчен багаж с АК Korean Air или Asiana;
• Самолетен билет Пусан – Осака с включени летищни такси и регистриран багаж до 15 кг, както и ръчен багаж до 10 кг с АК Air Busan;
• 1 нощувка със закуска в Сеул - T Mark Grand Hotel 4* или подобен;
• 2 нощувки със закуска в Чеджу – Best Western Jeju 4* или подобен;
• 2 нощувки със закуски в Бусан - Ramada Encore Haeundae 4* или подобен;
• 2 нощувки със закуски в Осака - Plaza Osaka 3* или подобен;
• 3 нощувки със закуски в Токио Monterey Hanzomon 3* или подобен;
• 10 закуски в двете държави, 4 обяда в Южна Корея и 1 вечеря в Япония;
• Целодневна екскурзия на Сеул с включен обяд;
• Целодневна екскурзия до източния бряг на о-в Чеджу с включен обяд;
• Целодневна екскурзия на Куенджу и Пусан с включен обяд;
• Полудневна екскурзия на Осака с включена вечеря с посещение на Замъка на Осака;
• Целодневна екскурзия на Киото;
• 2 полудневни екскурзии на Токио;
• Целодневна екскурзия до Нико;
• Целодневна екскурзия до Камакура;
• Билет за Nozomi - влака Стрела от Осака до Токио;
• Участие в чаена церемония в Киото;
• Входни такси за всички посещавани обекти по програмата;
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Армеец
• Местни екскурзоводи през цялото време в Южна Кореа и Япония и представител на туроператора от България, който помага с превода.

Цената не включва

• Лични разходи;
• Хранения извън посочените, както и напитки по време на храненията, включени в програмата;

Програма на пътуването

ЮЖНА КОРЕЯ С О-В ЧЕДЖУ И ЯПОНИЯ – древни култури и смайващи гледки сред моредни технологии и мегаполиси

Програмата ще се проведе по маршрут: Сеул – Чеджу – Пусан – Куенджу – Осака – КиотоТокио – Нико – Камакура

13 дни / 10 нощувки / 10 закуски / 4 обяда и 1 вечеря

Включени хранения: 10 закуски, 4 обяда и 1 вечеря

ХОТЕЛИ С ТОП ЛОКАЦИЯ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДОВЕТЕ!
ПОСЕЩЕНИЕ НА ЕДНО ОТ НОВИТЕ 7 ЧУДЕСА НА СВЕТА - О-В ЧЕДЖУ!
ПЪЛНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА В 8 ГРАДА БЕЗ ДОПЛАЩАНИЯ!
ПЪТУВАНЕ С ВЛАКА СТРЕЛА В ЯПОНИЯ!
УЧАСТИЕ В ЧАЕНА ЦЕРЕМОНИЯ В ЯПОНИЯ!

ДАТА: 10.05.2020 – 22.05.2020

Цена на човек в двойна стая: 3828 € / 7487 лева
Едичнична стая: 4189 € / 8222 лева

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден 10.05: СофияИстанбул
Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airways. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.

2-ри ден 11.05: Истанбул - Сеул
Излитане от Истанбул в 01:40 ч. за Сеул, Южна Корея. Кацане в Сеул в 17:40 ч. местно време. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела и настаняване в хотел T Mark Grand Hotel 4* или подобен.
Свободно време за разходки в района около хотела – Миангдонг (Myeongdong), където са съсредеточени най-многото магазини, заведения и нощен живот на столицата. Нощувка.

3-ти ден 12.05: Сеул - Чеджу закуска и обяд
Закуска. Днес ще направим обзорна екскурзия на Сеул (включена в цената) с автобус, включваща най-големите забележителности на града като двореца Чангдеогунг (Changdeokgung), улицата на занаятите Инсадонг (Insadong), и ще минем през района на Миангдонг (Myeongdong).
Ще започнем разглеждането с двореца Чангдеогунг (Changdeokgung) – един от петте дворци построени от представителите на династията Чосон (1392–1897), и една от малкото запазени постройки в традиционен корейски стил, непострадали в Японско-Корейската война от началото на ХХв. Любимо място на много от принцовете и принцесите от династията, дворецът се характеризира с постройки изградени в хармония с простотата на природата, няколко двора и прекрасна малка градина с езеро, на която са се любували самите императори.
Продължаваме със свободно време на улицата на занаятчиите Инсадонг (Insadong), където ще имате възможност да пазарувате измежду многобройните търговци на много прилични цени.
Ще обядваме в местен ресторант (включено в цената, корейска кухня).
Трансфер до летището за полет до о-в Чеджу вечерта. Посрещане на летището на о-в Чеджу и трансфер до хотел Best Western Jeju 4* или подобен. Нощувка.

4-ти ден 13.05: Чеджу закуска и обяд
Закуска.
Целодневен тур на източната част на о-в Чеджу (включена в цената) с включено посещение на пещерата Манджангул (Manjanggul), плажа Гуангчиги (Gwangchigi Beach), типичното местно селище Сеонгъп (Seongeup) и върха на изгрева Сеонгсан Илчулбонг (Seongsan Ilchulbong).
Остров Чеджу (Jeju) e една от най-популярните за посещение туристически зони в Южна Корея. Намира се на югозапад от континенталната част на Корея в Южнокитайско море, има вулканичен произход и е мястото, където се намира най-високата точка на Южна Корея – връх Халасан (1950м). О-в Чеджу или „Смарагдовият остров“ е едно от Новите 7 чудеса на света (2011г), което е и част от списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Уникален със своята природа (поради вулканичния си произход тук има уникални пещери, през които някога са протичали реките с лава от вулканите, които са над 360 на острова), обичаи (родно място е на жените хеньо, които ловят морски деликатеси и изкарват прехраната на своите семейства) и език (местният диалект е много различен от този на корейците и трудно се разбира). Островът е привлекателно място за голяма част от азиатските туристи, много младоженци и изследователи, които търят тук разгадаване на мистерии, чудеса, приключения, или просто смайващи гледки и романтични бели плажове.
Ще се отправим на изток и първата ни спирка днес е тайнствената пещера Манджангул (Manjanggul), която е една от най-големите пещери на острова възникнали в резултат на протичането на лава. Дълга е 7,4 км, като е изпълнена с пкрасиви сталактити и сталагмити, както и с множество обитатели на живата природа. Частта, която ние ще извървим е по-малко от километър, като ще видим 7-метровия стълб от лава, както и още много причудливи форми. Вземете си яке, защото постоянната темпуратура тук е 10-12 градуса, както и удобни нехлъзгащи се обувки, за да се впуснем в приключението.
Следваща спирка е плажът Гуангчиги (Gwangchigi Beach), от който се открива невероятна гледка към едноименния вулкан. Ще имаме възможност да направим най-невероятните снимки от тук.
Това, което всички очакват, е нашият следващ обект за посещение – симетричният конус на вулкана Илчулбонг (Seongsan Ilchulbong), приличащ от въздуха на естествена крепост и едно от Новите седем чудеса на света. Възникнал преди 5000 г. , при изригване на вулкана, кратерът е с височина 182м и достига до 600м в диаметър. До върха се стига за около 45мин пеш, като има и стъпала с тераси и пейки за сядане за тези, които се уморят по пътя. Гледката от върха е незабравима – към острова и океана, там от където слънцето изгрява. Нарича се още „Върха на изгрева“ тъй като това е първото място на остров Чеджу, на което се вижда изгрева сутрин.
Следва обяд в местен ресторант (включен в цената, корейска кухня).
Последната ни спирка днес е градчето Сеонгъп, където културата и историята на острова оживяват. На територията му са събрани постройки от различни части на острова, някои датиращи от края на периода от управлението на диснастията Чосон. Тук са показани скалните стени, които са белязани с черна лава, за да държат постройките цели и устояващи на силния вятър, скултурите толхарубанг или както още ги наричат каменни старци – символи на острова олицетворяващи местните богове-закрилници, както и множество артефакти събрани от целия остров. На това място се провеждат и редица фестивали, където се представят местните танци, традиции, ценности и култура.

Връщане в хотела на о-в Чеджу. Нощувка.

5-ти ден 14.05: Чеджу – Пусан (около 1ч полет) закуска и обяд
Закуска.
Посещение на Историческия музей на о-в Чеджу (включено в цената).
Следва обяд в местен ресторант (включен в цената, корейска кухня).

Трансфер до летището за полет до Пусан следобед. Посрещане на летището в Пусан и трансфер до хотел Ramada Encore Busan Haeundae 4*. Нощувка.

6-ти ден 15.05: Пусан – Куенджу – Пусан (около 85 км – 1 ч. с автобус) закуска и обяд
Закуска.
Отпътуване за Куенджу (старата столица на Корея) за целодневен тур (включен в цената), който ще ни покаже богатата над 4000г история на страната.
Първата ни спирка днес е храма Булгукса (Bulguksa temple), известен като шедьовър на будисткото изкуство. Храмът е част от световното наследство на ЮНЕСКО и е основан през 528г, по време на кралство Шила. Почти всички постройки на територията на комплекса са обявени за национални богатства. По време на японската инвазия през 1592-1598г храмът е напълно изгорен и отново възстановен през 1604г. Най-големият шедьовър на комплекса са двата моста - Белия и Синия облак, които имат общо 33 стъпала, символизиращи 33-те рая на Будизма, които водят до Просвещението, а в случая и до основната сграда на комплекса.
Следва посещение на Националния музей в града, в който могат да се видят множество артефакти от дългата история на страната, намарени в големия археологичен комплекс Анап-джи (Anapji Pond) и погребалния компекс Тимули.
Продължаваме към парка Тимули (Timuli) – огромен парк, в който се намират кралски гробници от периода на кралство Шила, някои от които са вече проучени. Гробниците отвън приличат на могили във форма на кубе или полумесец. В проучените са намерени много златни украшения, стъклени принадлежности, керамични съдове. Колекцията е показана в Националния музей в съседство.
Ще направим почивка за обяд (включено в цената, корейска кухня).
По път за нашия хотел, разположен в курортния район Ханде (Haeundae) на Пусан ще спрем в най-красивия в града и единствения храм, разположен на брега на морето - Хандонг Йонгукса (Haedong Yonggungsa). Храмът е построен през 1376г от велик будистки учител по време на династия Корьо. Основната сграда от храма е изцяло реставрирана през 1970г, като е запазен стила й с всички цветове. В центъра на комплекса се намира триетажна пагода, заобиколена от 4 лъва, символизиращи радостта, гнева, щастието и нещастието. До храма се стига слизайки по 108 стъпала, от които се чува шума на вълните, а в края на пътеката, се открива морето с всичките му нюанси. На 31 декември хиляди местни хора идват тук да посрещнат зората на новата година на това очарователно място.
Връщане в хотела в Пусан. Свободна вечер. Нощувка.

7-ми ден 16.05: Пусан - Осака (около 1.30ч полет) закуска и вечеря
Ранна закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Пусан за полет до Осака, Япония.
Пристигане на международното летище Кансай (Kansai airport) и посрещане от местен екскурзовод. Трансфер до града за полудневен тур на втория по големина град в Япония (около 55км, продължителност на пътуването около 1.20ч).
Ще посетим Замъка на Осака (включено в цената) – един от символите на града. Първата постройка на замъка е направена през 1583г, когато Тойотоми Хидейоши решава да постави основите на обединена Япония. Той е най-големият замък по това време в страната. Плановете на Хидейоши се провалят след убийството му от шогун Токугава, но тази забележителност остава една от визитните картички на страната.
Ще се качим до последния етаж, от където се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.
Предстои ни разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.
Преди да се отправим към хотела ще вечеряме едно от най-вкусните японски ястия – okonomiyaki - омлет с морски дарове (включено в цената, японска кухня).
Трансфер до хотел Plaza Osaka 3* или подобен. Нощувка.

8-ми ден 17.05: Осака – Киото – Осака (около 40км, 1ч с автобус) закуска
Закуска.
Днес се отправяме на целодневно посещение на Които (включено в цената).
Започваме екскурзията с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Ще вземем участие в чаена церемония в един от храмовете на Киото.
Свободно време за обяд (невключен в цената).
След обяда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.
Последен за днес е храма Kiyomizu (в превод – Храма на чистата вода) , който е известен като един от най-посещаваните и чествани храмове в Япония. Най-известна е дървената му тараса, която се извисява на 13м височина над хълм с прекрасна панорамна гледка към града. Част от храмовия комплекс е шинтоисткото светилище Jishu, което е посветено на Бога покровител на любовта. Там има два свещени камъка, за които се смята, че ако прекосите разстоянието от единия до другия със затворени очи без проблем, тогава ще намерите и истинската любов. В комплекса ще видите и водопада Otowa, около който се заражда храма през 780г. Водопадът е разделен на три отделни струи, които се смята, че носят дълъг живот, успех в училище и сполука в любовта. Пиенето и от трите, обаче се смята за признак на алчност. Уличката, по която се стига до храма е осеяна с множество магазинчета, от които можете да пазарувате най-различни подаръци или да опитате вкусните сладкиши и сладолед от зелен чай...
Връщане в хотела в Осака. Нощувка.

9-ти ден 18.05: Осака – Токио (около 500км, 2,30ч с влака стрела) закуска
Закуска.
(Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч).
Трансфер до гарата и качване на влака Стрела – Nozomi до Токио.
В Токио ни очаква нашия местен екскурзовод, с който се отправяме на кратък тур на Токио (включен в цената) като посетим парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.
След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио.
Накрая се отправяме към хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен, настаняване и нощувка.

10-ти ден 19.05: Токио – Нико – Токио (около 150км, около 2ч с автобус) закуска
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената).
Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г.
Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон.
Свободно време за обяд (не включен в цената).
Обиколката на място ще приключи с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава). Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората.
Връщане в хотела в Токио. Нощувка.

11-ти ден 20.05 : Tокио – Камакура – Токио (67км, около 50мин с автобус) закуска
Закуска. Целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената).
Камакура - град, който се намира югозападно от Токио, в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и е просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.
Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара.
Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. Там, в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие...
Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица Комачи дори (невключен в цената).
В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура.
Връщане в Токио. Нощувка.

12-ти ден 21.05 : Tокио – Истанбул закуска
Закуска. Свободно време и напускане на стаитe.
Около 13ч полудневна обиколка на Токио (включена в цената) преди трансфера до летището.
Ще посетим храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.
След това ще отидем до изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио, и където ще имаме свободно време.
Късния следобед потегляме към международното летище в Токио за полет за Истанбул в 21:40 ч.

13-ти ден 22.05 : Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 03:40 ч. Следва полет за София в 07:45 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание на Turkish Airlines:
10.05 СОФИЯ 21:40 ИСТАНБУЛ 23:05
11.05 ИСТАНБУЛ 01:40 СЕУЛ 17:40
21.05 ТОКИО 21:40 ИСТАНБУЛ 03:40+1 (кацане на 22.05)
22.05 ИСТАНБУЛ 07:45 СОФИЯ 09:05
*Вътрешните полети се резервират и препотвърждават като часове при потвърждение на групата, и се предоставят тогава като разписание.

Необходими документи:
• международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.
• за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

Условия и Забележки:
• При записване се внася 1280 евро/ 2500 лв депозит, а пълно плащане се прави 60 дни преди тръгване.
• Офертата важи при минимум 18 туристи.
• Срок за уведомление за несъбран минимум – 45 дни преди заминаване.
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
• Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване.
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
• Цените са изготвени при курс 100?=0,846 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
• Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец“ по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 27.03.2020г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА дължимите суми, свързани с преиздаване на билетите и всички други разходи, произтекли от смяната на имената на пътниците.
Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Южна Корея и Япония.

Срокове за анулации и неустойки:
-при наличие на повече от 100 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
-между 99-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
-между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
-при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Южна Корея |  Оферти - Сеул |  Екскурзии - Южна Корея |  Екскурзии - Сеул |  Екзотична почивка 2024 - Южна Корея |  Екзотична почивка 2024 - Сеул

Избрани оферти