Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сеул

ЮЖНА КОРЕЯ

Номер на оферта

/

229400

Дати & цени

13 април 2023 г. - Цена от 4884 лв.

Цената включва

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ СОФИЯ-СЕУЛ-СОФИЯ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 7 КГ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 25 КГ;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В СЕУЛ;
1 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В ТЕДЖЪН;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ КУАНДЖУ;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 4 ЗВЕЗДИ ПУСАН;
6 ОБЯДА;
ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
ОПИСАНАТА ЕКСКУРЗОВОДСКА ПРОГРАМА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК И СИМУЛТАНЕН ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ ОТ СТРАНА НА ВОДАЧА;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ СТРАНА НА ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ;
ТАКСИ ЗА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И МУЗЕИ ИЗВЪН ПРОГРАМАТА;
БАКШИШИ (ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО НА МЕСТНИЯ ЕКСКУРЗОВОД);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е деветдневна и включва 3 нощувки със закуски в Сеул, 1 нощувка със закуска в Теджън, 1 нощувка със закуска в Куанджу, 1 нощувка със закуска в Пусан 7 обяда и богата екскурзоводска програма в Сеул, Конджу, Чонджу, Ченджу, Пусан, Улсан и Паджу. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Лети се с ‘’Катарски авиолинии’’. Вътрешните трансфери в Корея се извършват с автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач–екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София с полет на с ‘’Катарски авиолинии’’ в 13:40 ч.. Кацане в Доха в 18:15 ч.

ВТОРИ ДЕН - Полет за Сеул в 02:10 ч. Нощен полет.Кацане на летището в Сеул в 16:55 ч. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Сеул – Конджу (Gongju) - Теджън (Daejeon). Закуска. Отпътуване за град Конджу (130 км), столицата на царство Пекче, едно от трите древни корейски царства. Посещение на гробницата на цар Мурюеонг (Muryeong) и крепостта Гонгсансеонг (Gongsanseong) (ЮНЕСКО). Урок по стрелба с традиционен корейски лък. Обяд в местен ресторант. Чайна церемония с монасите в храма Магокса (Magoksa) - ЮНЕСКО – един от основните будистки храмове в Южна Корея. Трансфер до хотела в град Теджън (30 км) и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Теджън (Daejeon) – Чонджу (Jeonju) – Куанджу (Gwangju). Закуска. Трансфер до град Чонджу (60 км) и посещение на типично селище с традиционните корейски къщи „ханок’’. Традиционен корейски обяд – пибимбап (типично ястие от ориз, зеленчуци и месо). Отпътуване за храма Тапса (55 км). Посещение на храма Тапса, състоящ се от над 80 каменни пагоди и разположен в подножието на планината Майсан (Конската планина). До храма се стига пеша за около 30 минути по живописна, добре обособена и без много изкачвания пътека. Целият храмов комплекс е изграден собственоръчно, камък по камък, от монаха Ли Гап Ион в продължение на 30 години. Трансфер до град Куанджу (130 км). Настаняване в хотел в Куанджу и нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Куанджу (Gwangju) - Чинджу (Jinju) – Пусан (Busan). Закуска. Отпътуване за гр. Чинджу (115 км), и посещение на крепостта Джинсунг (Jinjuseong), прославила се в битката за Чинджу по време на японското нашествие от 1592 г. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за крайбрежния град Пусан (90 км), вторият по големина град в страната – най-голямото пристанище на Южна Корея и едно от най-големите в Азия. Пусан и неговите околности са единствената част от страната, която не е била разрушена от севернокорейците по време на войната и именно оттук започва възстановяването на Южна Корея. Обиколка на Пусан и неговите забележителности, сред които парка Иджиду (Igidae), с изглед към града и моста Гуанган (Gwangan), наречен още Диамантения мост. Свободно време за шопинг, посещение на някой от местните пазари или на известния плаж Хендеу (Haeundae). Настаняване в хотела в Пусан и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Пусан (Busan) - Улсан (Ulsan) – Кьонджу (Gyeongju). Закуска. Отпътуване за гр. Улсан (45 км). По пътя – преминаване покрай автомобилните заводи на Хюндай – най-големият автомобилен завод в света. Панорамна обиколка на гр. Улсан, посещение на парка Дуангам (Daewangam) и фото пауза с изглед към скалните образувания и Японско море. Отпътуване за гр. Кьонджу (76 км). Обяд в местен ресторант. Посещение на будисткия храм Пульгукса (Bulguksa) - ЮНЕСКО. Разглеждане на Националния музей на Кьонджу (археологически и исторически музей). Отпътуване за Сеул (330 км). Пристигане и настаняване в хотела в Сеул. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Сеул - ДМЗ - Сеул. Закуска. Отпътуване към Демилитаризираната зона (ДМЗ) със Северна Корея (30 км). ДМЗ е създадена като буферна зона между Южна и Северна Корея, през 1953 г., когато е подписано споразумението за примирие в края на Корейската война. Демилитаризираната зона е дълга около 250 км и широка около 4 км. Там са разположени много южнокорейски и американски военни бази. В Демилитаризираната зона се намира и най-северно разположената южнокорейска жп гара. Изкачване до обсерваторията Дора, от която се наблюдава територията на КНДР и севернокорейският град Кесън. Посещение на парка Имджинган (Imjingak), посветен на Корейската война, Моста на свободата, пресичащ р. Имджинган и някога свързващ двете Кореи. Мостът последно е бил използван от военнопленниците и войниците, напускащи Северна Корея. Разглеждане на един от четирите тунела за нападение, прокопани от Северна Корея и разкрити след експлозия през 1978 г. Тунелите, които са с обща дължина 435 м навътре в южнокорейска територия, височина 1.95 м и ширина 2.1 м, са били планирани за изненадваща атака на Севера срещу Сеул. Днес, въпреки че все още са тежко охранявани, тунелите са отворени за туристи. Завръщане в Сеул и обяд в местен ресторант. Разглеждане на търговската улица ‘’Итаеуон’’ (Itaewon), разположена в едноименния квартал, известен със своите магазини, ресторанти, барове и заведения. Завръщане в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Сеул. Посещение на двореца Кьонбоккун (Gyeongbokgung), седалище на кралското семейство на династия Чосон, на двора и на правителството на страната. Той е най-големият от петте двореца, строени по времето на Чосон, разполагащ с 7700 стаи в 500 сгради на обща площ от 40 хектара. Днес от двореца са запазени сградите, служили за управлението на държавата, както и покоите на кралското семейство. Разглеждане на Националния фолклорен музей, приютяващ над 98 000 експоната, свързани с историята, бита и културата на корейския народ. Обяд в местен ресторант. Обиколката продължава с улицата на изкуствата и занаятите “Инсадонг’’ (Insadong), характерна с традиционните чайни, ресторанти и магазини за сувенири. Разглеждане на модерната улица ‘’Мйондон’’ (Myeongdong), класирана в първата десятка в списъка на най-скъпите световни търговски улици. Посещение на Сеулската телевизионна кула N, извисяваща се на на 236 метра височина. Кулата е символ на Сеул, а през 2012 г. е избрана за най-любима забележителност на чужденците, които посещават града. Около 21.30 ч. - трансфер до международното летище в Сеул.

ДЕВЕТИ ДЕН - Отпътуване за Доха с полет на „Катарски авиолинии“ в 01:30 ч. Кацане в Доха в 05:55 ч. Полет за София в 07:45 ч. Кацане в София в 12:40 ч.

ДАТИ И ЦЕНИ:
13.04.2023 - 22.04.2023

Сеул - Gracery Hotel 3* или подобен
Теджън - Yousung Hotel 3* или подобен
Куанджу - ACC Design Hotel 3* или подобен
Пусан - Best Western Haeundae 4* или подобен
Kьонджу - Benikea Swiss Rosen Hotel 3* или подобен

Продължителност на полетите:
София – Доха: около 4 ч. и 35 мин.
Доха – Сеул: около 8 ч. и 45 мин.
Сеул – Доха: около 10 ч. и 25 мин.
Доха – София: около 4 ч. и 55 мин.

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Южна Корея |  Оферти - Сеул |  Екскурзии - Южна Корея |  Екскурзии - Сеул |  Екзотична почивка 2023 - Южна Корея |  Екзотична почивка 2023 - Сеул

Избрани оферти