Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сеул

Гранд Тур на Япония с Южна Корея

Номер на оферта

/

230668

Дати & цени

17 септември 2024 г. - Цена от 8498 лв.
25 март 2025 г. - Цена от 8498 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул - Сеул - Токио – Истанбул – София с полет на Turkish Airways
• Самолетен билет Сеул - Осака
• 1 брой чекиран багаж до 20 кг
• Всички летищни такси по полетите
• Трансфери летище-хотел-летище;
• 3 нощувки със закуски в Сеул в хотел 4*
• 3 нощувки със закуски в Осака в хотел 4*
• 4 нощувки със закуски в Токио в хотел 4*
• 10 обяда по време на екскурзиите включени в програмата
• Обиколка на Сеул
• Целодневен тур до демилитаризираната зона със Р Северна Корея;
• Полудневна екскурзия до Сувон
• Посещение на N Tower Сеул
• Обиколка на Осака
• Целодневна екскурзия до Нара
• Целодневна екскурзия до Киото
• Билети за влака стрела „ Шинкансен“:
• Обиколка на Токио
• Посещение на Токио Тауър с вкючена такса за панорамна площадка
• Целодневна екскурзия до Хаконе и посещение на Фуджи;
• Круиз по езерото Аши
• Посещение на занаятчийско село Ияши но Сато
• Входни такси на обектите, упоменати в програмата
• Местен екскурзовод на английски език по време на туровете
• Водач-преводач от България по време на цялото пътуване;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Евроинс“.

Цената не включва

• Хранения, извън посочените по програмата;
• Бакшиши;
• Разходи от личен характер
• Застраховка „ Отказ от пътуване”;
• Всичко, което не е обозначени в „ цената включва”;
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – 30 лева;

Програма на пътуването

Гранд Тур на Япония с Южна Корея

СофияСеул - Корейската демилитаризирана зона - Сувон - Осака -Киото - Токио - Фуджи - Хаконе - София

12 дни / 10 нощувки/ 10 закуски/ 10 обяда

ДАТИ - потвърдени:
17.09.2024г. – 28.09.2024г
25.03.2025г. – 05.04.2025г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 8498 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден София - Истанбул
Среща на летище София и отпътуване за Истанбул с Turkish Airways в 09:30 ч. Пристигане на летището в Истанбул в 10.55ч Отпътуване за Сеул в 17.00ч

2-ри ден Истанбул - Сеул
Кацане на летището в Сеул в 08:45ч. Трансфер до хотела и първо запознаване със столицата на Южна Корея, град с отлично съхранени исторически забележителности, който са запазили духа на своето време. Сеул е дом на множество паметници на културата – символ на хилядолетни традиции. Сеул е един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Разходката започва при кметството, пешеходната зона около площадите Cheonggye, откъдето започва канала Cheonggyecheon, който е дълъг 11 км и минава през центъра на Сеул. Създаден като част от проект за градско обновяване при следвоенното икономическо развитие на страната. Следва разглеждане на главният храм на ордена Джогие – орденът на корейския будизъм. Сградата датира от края на 14-ти век и става главен храм на ордена през 1936 г. По този начин тя играе водеща роля в сегашното състояние на Сеон будизма в Южна Корея. След обяд разходка на оживения пазар Gwangjang, един от най-старите и най-големи традиционни улични пазари в Южна Корея, и дом на над 5000 магазина. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден Сеул – DMZ - Корейската демилитаризирана зона (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване за екскурзия до границата със Северна Корея - Корейската демилитаризирана зона - силно оспорван граничен регион който разделя Корейския полуостров от 1953 г. насам. По време на ексурзията ще посетим парка Имджингак, в който има паметници от Корейската война. Един такъв паметник е Мангбаедан, мемориално място, където разселените севернокорейци се молят за своите предци. В близост се намира Мостът на свободата над река Имджин, по който са преминали 12 733 военопленици, пуснати да се завърнат на свобода в Южна Корея. Тази къса, здрава дървена конструкция завършва с барикада, която олицетворява Севера. Олтарът и мостът сега служат като места за възпоменание на разселените семейства, а милионите ярки цветни панделки, завързани за оградата, носят послания за надежда, мечти и желания за обединение между Южна и Северна Корея. Следва обиколка на „Третия тунел” – един от четирите открити тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит на 17 октомври 1978 г., тунелът е дълъг 1 635 метра и е прокопан на 73 м. под земята. Около 30 хиляди въоръжени войници могат да минат по него за около 1 час, което вероятно е било замисляно като план за изненадваща атака срещу Сеул. Продължаваме към обсерваторията Дора, откъдето посетителите имат уникалната възможност да хвърлят поглед към територията на изолираната държава Северна Корея. Обяд. Връщане в Сеул. Разходка по улица Итеуон, интернационален хъб с разнообразие от магазини, барове, клубове и ресторанти, където можете да срещнете хора от различни националности и култури. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден Сувон – Сеул (закуска, обяд)
Закуска. Сувон е един от четирите основни регионални центъра по време на династията Чосон. Крепостта Hwaseong, построена за защита на града, е определена като обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО заради историческата си стойност. Стените и се простират на 5700 километра, като планината Палдалсан е в центъра. Крепостта, е построена като проява на синовната почит на крал Чонджо към баща му и за изграждането на град със собствена икономическа мощ. Връщане в Сеул. Посещение на селището „Букчон Ханок“, където са разположени над 900 традиционни корейски къщи (ханоки), датиращи от династията Чосон. Обяд. Следобяд ще се насладите на панорамна гледка към града от емблематичната N Seoul Tower. Обсерваторията се издига на 479.7 м над морското равнище. Тя е построена през 1975 г. като първата интегрирана комуникационна кула в Южна Корея, предаваща телевизионни и FM радиосигнали към града. Близо до основата ? през 1985 г. е заровена капсула на времето, в която са поставени 466 реликви, които свидетелстват за съвременния корейски начин на живот и култура. Планирано е капсулата да бъде отворена след петстотин години през 2485 г. Обиколката завършва в колоритният квартал Myeong-Dong на Сеул, рай за любителите на улична храна. Тук можете да опитате всичко - от корейски тост с яйца до hotteok (сладки корейски палачинки). Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден Сеул – Осака (закуска, обяд)
Закуска. Посещение на кралския дворец Кьонбоккун, помещавал кралското семейство на династия Чосон. Най-големият от петте двореца в Сеул, строени по времето на Чосон, разполагал със 7700 стаи, помещавани в 500 сгради на площ от 40 хектара. Днес обширната територия на двореца е дом на Националния фолклорен музей на Корея и Националния дворцов музей на Корея. Дворецът е известен с кралската церемония по смяна на караула, която се провежда два пъти на ден. Въпреки че може би не е толкова известна като кралската гвардия в Бъкингамския дворец, охраната на кралския дворец на Кьонбоккун е гледка, която заслужава да се види, а тази традиционна церемония е рядка възможност да надникнете в миналото на Сеул. Следва посещение на Инса Донг – разположен в сърцето на града, място с галерии, традиционни ресторанти, чайни и кафенета. В района има около 100 галерии, предлагащи всеки пример от традиционното корейско изобразително изкуство от картини до скулптури. Чайните и ресторантите са идеалното допълнение към галериите. Те са скрити дълбоко в криволичещите улички, което кара да се чувствате като при лов на съкровище. Посещение на пазара Намдемун – най-старият пазар в Сеул, открит още по времето на периода Чосон през 15 век. Обяд. Трансфер до летището за полет до Осака. Трансфер и настаняване в хотел в Осака. Нощувка.

6-ти ден Киото (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване и туристическа програма в Киото - градът известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоитски и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Посещение на Храма Рьоанджи „Градината на Щастието“. Посещение на музея на Кимоното. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Обяд. Разглеждане на Кийомидзу-дера, едни от най-старите храмове в Япония, намиращи се до старата японска столица. Основан е през 780 г. на мястото на водопада Отова в гористите хълмове източно от Киото и получава името си от чистите води на водопада. Първоначално храмът е бил свързан със сектата Хосо, едно от най-старите училища в рамките на японския будизъм, но формира своя собствена секта Кита Хосо през 1965 г. През 1994 г. храмът е добавен към списъка на обектите на световното наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на замъка Ниджо - построен през 1603 г. като резиденция в Киото на Токугава Йеясу, първият шогун от периода Едо. Неговият внук Иемицу завършва сградите на двореца на замъка 23 години по-късно и допълнително го разширява, като добавя пет етажна крепост. Замъкът се състои от два концентрични пръстена от укрепления, двореца Ниномару, руините на двореца Хонмару, различни поддържащи сгради и няколко градини. Разходка в квартала Гион - най-известният квартал на гейшите в Киото. Той е пълен с магазини, ресторанти и чайни, където се забавляват гейко (киотски диалект за гейша) и майко (гейко чираци). Връщане в Осака. Нощувка.

7-ми ден Нара (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване за първата столица на Япония – Нара. Градът е основан през 8-ми век. Разходка в парка на Нара, който се намира в центъра на града и в него са съсредоточени повечето забележителности. Паркът е място, където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизма елените се смятат за посланици на боговете, затова те са символ на града. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен по средата на 8 в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, едно от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Касуга Тайша e създаден е по същото време като столицата и е посветен на божеството, отговорно за защитата на града. Касуга Тайша е също така светилището на Фудживара, най-могъщият семеен клан в Япония през по-голямата част от периодите Нара и Хейан. Посещение на Нарамачи – стар търговски район на Нара, където няколко традиционни жилищни сгради и складове са запазени и отворени за посещение от любопитни посетители. Много от сградите на Нарамачи през периода Едо и по-рано са били мачия, дълги, тесни „градски къщи“, които са служели както като магазини, така и като жилищни помещения на местните търговци. Днес бутици, магазини, кафенета, ресторанти и няколко музея са наредени по тесните улички на квартала. Обяд. Следва пазарът Куромон - покрит обществен пазар, който датира от периода Едо и днес създава атмосфера на място за разходка и опитване на различни улични храни. Връщане в Осака. Денят завършва с посещение на Шинсайбаши и Дотонбори. Търговската улица Шинсайбаши е най-голямата търговска зона в Осака. Тя е дълга около 600 метра с модерни бутици, търговски вериги и луксозни универсални магазини. Много хора описват Осака като кулинарната столица на света. Ако това е вярно, тогава Дотонбори е като Дисниленд за любителите на стрийт фууд храна. Нощувка.

8-ми ден Осака – Токио (закуска, обяд)
Закуска. Сутринта разглеждане на Осака - третият по големина град в Япония, разположен на остров Хоншу на мястото, където река Осака се влива в залива Джодо. Посещение на Замъкът Осака. Строителството му започва през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши на мястото на бившия храм Ишияма Хонганджи, който е бил разрушен от Ода Нобунага тринадесет години по-рано. По време на Втората световна война оцелява по чудо след въздушните нападения на града. Основна реставрация придава нов блясък на замъка през 1997 г. Сега кулата на замъка е изцяло модерна отвътре и дори разполага с асансьор за по-лесен достъп. В него се помещава информативен музей за историята на замъка и Тойотоми Хидейоши. Посещение на кулата Умед Скай. Високата 173 метра сграда се състои от две кули, които са свързани помежду си с "Плаваща градинска обсерватория" на 39-ия етаж. Обсерваторията предлага страхотна гледка към града през прозорците и от откритата си тераса. Трансфер до гарата и отпътуване за Токио с Шинкансен - влак стрела. Придвижване с градски транспорт до хотела в Токио. Настаняване и нощувка.

9-ти ден Токио (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане на Токио – динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посещение на Бонсай градина. Бонсай са миниатюрни дървета в саксии, които са внимателно оформени за постигане на естетически ефект. Концепцията е внесена за първи път в Япония от Китай преди повече от хиляда години. Оттогава в Япония е разработен отличителен стил на тази форма на изкуство. Посещение на храмът Сенсоджи в Асакуса – един от най-колоритните и популярни храмове в Токио. Легендата разказва, че през 628 г. двама братя извадили статуя на Канон, богинята на милосърдието, от река Сумида и въпреки че върнали статуята обратно в реката, тя винаги се връщала при тях. Храмът е построен близо до мястото в чест на богинята и е завършен през 645 г., което го прави най-старият храм в Токио. Когато се приближават до храма, посетителите първо влизат през Каминаримон (портата на гръмотевицата), външната порта на храма Сенсоджи и символа на Асакуса и целия град Токио. Търговската улица Накамисе, дълга над 200 метра, води от външната порта до втората порта на храма. Тук можете да си купите традиционни местни закуски от района на Асакуса наред с типични японски сувенири като юката и сгъваеми ветрила. Обяд. Следобяд посещение на изкуственият остров в Токийския залив Одайба. Произхожда от няколко малки изкуствени крепостни острови (дайба буквално означава "форт"), които са построени в края на периода Едо, за да защитят Токио срещу възможни атаки от морето. В края на 20 век островите добиват нов облик след реализирането на проекти на някои от най-смелите архитектурни творения на Токио, като сградата на Fuji TV, Telecom Center и други. Панорамен изглед към Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза. Следобяд посещение на символът на Токио - Токио Тауър /с включена такса за панорамна площадка/. Издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио, Токийската кула е най-високата, самоносеща се стоманена кула в света, с 3 метра по-висока от своя модел, Айфеловата кула. Символ на следвоенното възраждане на Япония като голяма икономическа сила, Токио Тауър e най-високата структура в страната от завършването й през 1958 г. до 2012 г., когато e надмината от Токио Скай Трий. Освен като популярно туристическо място, Токийската кула служи и като антена. Връщане в хотела. Нощувка

10-ти ден Фуджи – Хаконе (закуска, обяд)
Закуска. Еднодневна екскурзия до националния парк Фуджи – Хаконе. Националният парк е известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама към планината Фуджи. Екскурзията започва с изкачване към 5-та станция на планината, която е най-емблематичната забележителност на страната (изкачването ще е с автобус). Планината Фуджи е най-високата планина в Япония /3776 метра /. Не е изненадващо, че вулканът с почти идеална форма е бил почитан като свещена планина и е имал голяма популярност сред художници и обикновени хора през вековете. Изкачване с лифт по пътя към близката планина Тендзо на 1000 м над морско равнище. От панорамната площадка се открива прекрасна гледка към Фуджи и езерата. Посещение на Ияши но Сато - музей на открито и занаятчийско селище. Състои се от повече от двадесет къщи, които са превърнати в магазини, ресторанти, музеи и галерии. Всеки от магазините е специализиран в традиционен занаят като грънчарство, тамян или тъкане. Някои от магазините за занаяти предлагат практически работилници за посетителите, като например правене на торбички с тамян или фигурка на бухал. Обяд. Круиз по езерото Аши, което се е образувало в калдерата на планината Хаконе след последното изригване на вулкана преди 3000 години. Днес езерото с планината Фуджи на заден план е символ на Хаконе. Връщане в Токио. Нощувка

11-ти ден Токио (закуска, обяд)
Закуска. Посещение на Храма Мейджи - светилище, посветено на обожествените духове на император Мейджи /първият император на съвременна Япония/ и неговата съпруга, императрица Шокен. По време на периода Мейджи Япония се модернизира, за да се присъедини към големите световни сили. Храмът е един от най-популярните в страната. В първите дни на Новата година редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви за годината (хацумоде), повече от всяко друго светилище или храм в страната. През останалата част от годината там често могат да се видят традиционни шинтоистки сватби. Следва посещение на района Харадзюку, който е известен център за тийнейджърска мода. Спирка на площада на Императорския дворец в историческия център на града и разглеждане на двореца /отвън/. Разходка в Акихабара - квартал в центъра на Токио, който е известен с многото си магазини за електроника и също така е получил признание като център на японската култура отаку. Много магазини и заведения, посветени на аниме и манга, са разпръснати в района. Денят завършва на Амейоко - оживена пазарна улица, където се продават продукти като дрехи, чанти, козметика, прясна риба, сушени храни и подправки. Връщане в хотела. Нощувка.

12-ти ден Токио - Истанбул
Закуска. Трансфер до летището и полет за Истанбул в 10.35ч Кацане на летището в Истанбул в 17:45ч. Полет за България в 19:00ч. кацане на летище София Терминал 2 в 20.20ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележка:
• Цената е валидна за група от минимум 20 туристи.
• Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване

Резервация:
• Депозит в размер на 2000 лева на човек при плащане по редовни цени;
• Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане;
• Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
• Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване;
• Лична карта;
• За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
• Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

Информация:
Ваксинации не са необходими.
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги.
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата.
Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване.

Срокове за анулации и неустойки:
• от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
• от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
• от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
• под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Южна Корея |  Оферти - Сеул |  Екскурзии - Южна Корея |  Екскурзии - Сеул |  Екзотична почивка 2024 - Южна Корея |  Екзотична почивка 2024 - Сеул

Избрани оферти