Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белград

НА РАЗХОДКА В БЕЛГРАД, НОВИ САД И НИШ - 3 ДНИ

Номер на оферта

/

185770

Дати & цени

Цената включва

* Транспорт с категоризиран и лицензиран автобус
* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград
* Панорамна и пешеходна разходка в Белград с лицензиран екскурзовод
* Екскурзия до Нови Сад
* Екскурзия до Сремски Карловци с посещение на винарска изба
* Екскурзия до гр. Ниш
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 2000 EUR
* Лицензиран екскурзовод през цялото време, пътуващ с групата
* Придружаващ представител на фирма „ФОР А ХОЛИДЕЙ“

Цената не включва

* Традиционна сръбска вечер в ресторант на улица "Скадарска" в Бохемския квартал на Белград с музика на живо и вечеря /напитките се заплащат отделно/ - 15 евро
* Разходка с корабче по реките Сава и Дунав - 10 евро
* Доплащане на мед. застраховка за лица над 69г. – 5 лв. Лица над 80г. не се застраховат
* Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
* Доплащане за единична стая: + 40 лв.
* Доплащане за самостоятелно ползване на двойна седалка в автобуса: + 70 лв.
* Лични разходи

Програма на пътуването

17.03-19.03; 07.04-09.04; 05.05-07.05;
23.06-25.06; 28.07-30.07; 18.08-20.08;
22.09-24.09; 27.10-29.10
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: автобус от Бургас, Пловдив и София

от Бургас - 239 лв.
от Айтос, Карнобат, Ямбол /петолъчката/ - 225 лв.
от Сливен, Нова Загора /бензин.ОМВ/, Стара Загора /автогара ОМВ/ - 215 лв.
от Пловдив и София - 199 лв.
* Деца от 4 - 11.99 г. настанено в стая с двама възрастни - 150 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: Бургас - Пловдив - София - Белград
Отпътуване от Бургас в 00:30 ч., от Пловдив в 04:00 ч. и от София в 06:00ч. Пристигане в Белград по обед. Панорамно преминаване през централната част на града: площад "Теразие"; Народното събрание (Скупщина); улица "Крал Милан"; катедралният храм "Св. Сава"; булевард "Крал Александър"; площада на Републиката. Пешеходна разходка в Белград - площада на Републиката, улица "Княз Михайло", крепостта "Калемегдан". Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 2: Белград - Нови Сад - Сремски Карловци - Белград
Закуска. Еднодневна екскурзия до автономна област Войводина с посещение на Нови Сад и Сремски Карловци - ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА.

Разглеждане на Нови Сад: централната част с големия площад, на който се намира главната улица с име Войводина; голямата катедрала на Дева Мария, католически храм с подчертано готическа архитектура; православната църква Св.Георги; Синагогата.
13:00ч. Отпътуване от Нови Сад за Сремски Карловци, наричан „Рим на сръбската православна църква”: Патриаршеския дворец Илион (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), сградата на старата гимназия от 1891 г. в стила на средновековните манастири, Съборната църква от 12 в. в стил барок и ренесанс.

Сремски Карловци е известен на света и с Карловацките вина Сирмнер, Карловитцер, Каменитцер, както и ракията Сливовица. Но най-голяма слава придобива с виното Бермет. Посещение на винарска изба, където може да се дегустира и да се закупи специалното вино Бермет, чийто произход вероятно е в манастирите на Фрушка гора, а производствената техника и рецепта се пази в дълбока тайна и се предава само измежду малкото семейства и манастири, които пазят и до днес традицията на неговото производство. Виното Бермет се почита в цяла Сърбия, почитано е още от Средновековието и от европейските кралски фамилии, като задължително присъства в менюто на напитките по време на най - престижни събития. Бермет е било и в листата на напитките на кораба „Титаник“.

Връщане в Белград. 19.30ч - По желание Традиционна сръбска вечер в ресторант на улица "Скадарска" в Бохемския квартал на Белград с музика на живо и вечеря /напитките се заплащат отделно/ - 15 евро. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 3: Белград - Ниш - София - Пловдив - Бургас
Закуска. 9.30ч Освобождаване на хотела. Свободно време в центъра на Белград или Разходка с корабче по реките Сава и Дунав – 10 евро на човек при мин. 15 туриста

12:30ч. Отпътуване за България. Посещение на гр. Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта; дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет. Отпътуване за България. Пристигане привечер в София, към 22.30 в Бургас

Допълнителна информация

* Деца от 4 - 11.99 г. настанено в стая с двама възрастни - 150 лв.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Белград |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Белград |  Last minute оферти - Сърбия |  Last minute оферти - Белград

Избрани оферти