Начало / Екскурзии / Екскурзии - Берлин

ПОТВЪРДЕНА!!!Прага, Дрезден, Ваймар, Лайпциг, Берлин, Братислава

Номер на оферта

/

228920

Дати & цени

Цената включва

-Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
-7 нощувки със закуски в хотел 2 */3 * - 1 в околностите на Будапеща, 1 в околностите на Прага, 1 в околностите на Майсен, 2 в околностите на Берлин, 1 в околностите на Братислава и 1 в Белград;
-Екскурзоводско обслужване от професионални екскурзоводи по маршрута;
-Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
-Водач от фирмата по време на пътуването и престоя.

Цената не включва

-Вечеря в хотела в Будапеща – предястие, основно ястие и десерт – 12 евро на човек;
-Полудневна екскурзия до Потсдам и посещение на двореца "Сансуси" с местен екскурзовод (с включена входна такса), при минимум 20 туристи - 40 евро на човек;
-Входни такси за посещаваните обекти и музеи, ако няма друго упоменато;
-безалкохолни напитки и вода от мини бара на автобуса;
-Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2.00 лв./ден;
-Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
-Разходи от личен характер и други такива неупоменати в програмата.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Сливен бензиностанция ЕКО на Дамарски мост 01:00 часа - 765 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 02:00 часа - 765 лв.
Габрово Домът на Сатирата 04:00 часа - 765 лв.

София Централна авторага, спирка паркинг 08:00 часа - 725 лв.

ПЪРВИ ДЕН
30 март

Отпътуване от съответния град рано сутринта по маршрут Сливен - Стара Загора - ГабровоСофия - Будапеща. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел 2/3*. Възможност за допълнителна вечеря.
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
31 март (525 км)

Закуска. Отпътуване за Прага. Основната обиколка на Прага обхваща Старховския манастир с една от най-красивите панорами на Прага, Лоретанския площад с Чернинския дворец – днес седалище на Министерството на външните работи, и красивата барокова църква „Лорета”. Храдчанския площад с известния Пражки храд (Пражки замък), готическата катедрала „Св. Вит“. Обиколката ще продължи по романтичната Нерудова улица, горната част на Малостранския площад с величествения бароков храм „Св. Николай“, църквата „Дева Мария победителка“ с прочутата скулптура Бамбино Ди Прага, следва Малтийският площад с романската църква „Дева Мария под синджирите“, Буквойският дворец, Стената на Джон Ленън, остров Кампа, Карловият мост, Староместкият площад с прочутия часовник с апостолите „Орлой”. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
1 април (200 км )

Закуска. Отпътуване за Дрезден. Пешеходна разходка в Дрезден - стария град: "Цвингер" - бисер на дворцовата барокова архитектура; "Театерплац" със замъка на Дрезден; Катедралата; Операта; "балконът на Европа" - едно от любимите места на местните жители; Фрауенкирхе; Фюрстенцуг. Свободно време. Отпътуване за Майсен. Градчето Майсен е известно с производството на прочутия майсенски порцелан, затова ще посетим порцеланова фабрика, датираща от 1710 година, дело на саксонския владетел Август Силни – днес превърната в музей. Нощувка в района на градчето Майсен.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
2 април (500 км)

Закуска. Отпътуване за Ваймар и Лайпциг. Посещение на Ваймар, запазил атмосферата на Средновековието със своите тесни крволичещи улички и островърхи къщи. Пощаден от бомабдировките през Втората световна война, градът радва своите посетители с редица забележителности: Консерваторията "Ференц Лист”; къщата на немския художник, архитект и график Георг Мухе, която е образец на неговото творчество, а също така и Националния театър на Ваймар и дворецът „Витумпалас”. Посещение на къщата на Гьоте или на Шилер, които са емблематични за Ваймар. Ще спрем и пред паметника на двамата велики творци, хванати за ръка като олицетворение на обединението на талантите им. На югозапад от Ваймар се намира и замъкът Белведере – уникален паметник на бароковия стил. Построен е през 1724 г. по искане на принц Южени Савойски.
Следобед ще разгледаме красивия Лайпциг. Една от основните му забележителности е внушителната ренесансова постройка на старата община, която е запазена и до днес. Построена е само за девет месеца през 1556 г., от самия кмет на града, който бил и строителен майстор – Йеронимус Лотер, като до ден днешен се приема за една от най-красивите общински сгради в Германия. Кофе Баум пък е най-старата, все още работеща кафетерия в Европа и едновременно с това ресторант. Тя никога не е затваряла врати и днес е едновременно ресторант, кафетерия (чайна) и музей, документиращ историята на пословичната любов на саксонците към черната напитка. Възможност за посещение на „Томаскирхе”, протестантска църква от XIII век.
Отпътуване за Берлин. Нощувка в хотел 2/3* в околностите на Берлин.

ПЕТИ ДЕН
3 април

Закуска. Предстои ни панорамна обиколка на Берлин – Райхстага (отвън), Бранденбургската врата, „Александерплац”, „Унтер дер линден”, Катедралата, Щатсопер, „Жендарменмаркт”, Курфюрстендам, Шарлотенбург; къщата музей „Чекпойнт Чарли” – старият гранично-пропускателен пункт между американския и съветския сектор в Берлин, единственият пункт за преминаване на чужденци между Източен и Западен Берлин във времето от 1961 до 1990 г.
Следобед свободно време или възможност (срещу допълнително заплащане) за посещение на Потсдам: пешеходна разходка в историческия център "Алтеp маркт"; ще видим църквата „Свети Николай”; градината "Лустгартен", Старото кметство и възстановеният бивш Градски дворец - седалище на Ландтага. Посещение с местен екскурзовод на двореца „Сансуси” - построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Версай, едно истинско архитектурно бижу, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа. Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 кв. км.
Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
4 април (680 км)

Закуска. Отпътуване за Братислава. Пешеходна разходка в Стария град - катедралата "Св. Мартин"- свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия "Истрополитана", старото кметство, двореца на архиепископите, Народния театър. Свободно време. Нощувка в околностите на Братислава.

СЕДМИ ДЕН
5 април

Закуска. Отпътуване за Белград. Панорамна автобусна програма в Белград: храм „Св. Сава“, крепостта Калемегдан, църквата „Св. Петка“, църквата „Св. Ружица“ и др.
Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

OCМИ ДЕН
6 април

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Берлин |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Берлин |  Ранни записвания 2024 - Германия |  Ранни записвания 2024 - Берлин

Избрани оферти