Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Лайпциг
Лайпциг / Lajpcig

Лайпциг (на немски Leipzig) винаги е заемал централно място в европейския търговски и културен живот и това си личи и днес. Много от историческите сгради в центъра на града, както и уникалната система от търговски галерии и дворове, са построени от търговци. Лайпциг е най-големият град във федерална провинция Саксония в Германия.

Градът е свързан от векове не само с търговията, но и с образованието. Университетът в Лайпциг е създаден през 1409 г. и е вторият най-стар в Германия.

Историческата църква "Свети Николай" е началната точка на мирните демонстрации срещу комунизма, които доведоха до обединението на Германия.

Важна информация

Население: 520 000 души

Валута: евро (EUR) 

В Лайпциг има многобройни АТМ устройства, а международните кредитни и дебитни карти се приемат в големите магазини, ресторанти и хотели.

Спешен телефон: 112

Туристическа информация: Туристическият офис се намира в самия център, на Katharinenstraße 8. Телефон: +49 341 7104260, имейл: info@ltm-leipzig.de. Работно време: 9:30 - 18:00 (понеделник-петък), 9:30 - 16:00 (събота), 9:00 - 14:00 (неделя)

Здраве: В различните части на града аптеките се редуват да поемат денонощни дежурства. Адресът на дежурната аптека е изписан на витрината на всички останали. Може да платите допълнителна такса за покупка, направена през нощта.

Уебсайтове за Лайпциг: www.ltm-leipzig.de, www.leipzig.de, www.leipzig-sachsen.de

Работно време: Магазините работят от 9:00 до 20:00 часа, някои затварят по-рано в събота, а в неделя повечето са затворени.

Телефонен код за Германия: +49

Телефонен код за Лайпциг: (0) 341

Забележителности около Лайпциг
Есен в Берлин - 3 нощувки със самолет
от 422 лв.
Есен в Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет