Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Предколедна екскурзия до Прага и Будапеща - автобус от Варна!

Номер на оферта

/

177278

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с туристически автобус по маршрута;
- 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Белград;
- 3 нощувки със закуски в хотел в Прага;
- 1 нощувка със закуска в хотел в Будапеща;
- Екскурзоводско обслужване на български език в Прага и Будапеща;
- Целодневна екскурзия до гр. Карлови Вари с екскурзовод на български език;
- Медицинска застраховка;
- Водач от туроператора.

Цената не включва

- Обяди и вечери;
- Входни такси, билети за градски транспорт, корабчета и др.;
- Консумация в заведения;
- Разходка с тур. корабче по река Дунав (15 евро);
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Предколедна екскурзия до Прага и Будапеща с посещение на Карлови Вари - 02.12.2017 г. с автобус от Варна

Дата: 02.12.2017 г. - 08.12.2017 г.
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки
Маршрут: ВарнаБелградПрагаКарлови ВариПрагаБудапещаВарна
Транспорт: автобус от Варна

Заповядайте на едно незабравимо предколедно изживяване – посещение на коледните базари в Прага и Будапеща. Ще имате възможност да посетите и известния чешки курорт Карлови Вари, който ще Ви остави с желанието да се върнете отново.


ПРОГРАМА:

1 ден – 02.12.2017 г.: Отпътуване по маршрут ВарнаБелград в 05:00 ч. от Варна, ул. „Антим I”. Пристигане в Белград привечер, настаняване в хотел в околността, свободно време за разглеждане на града, нощувка. (пробег: около 900 км.)

2 ден – 03.12.2017 г.: Закуска в хотела в Белград, отпътуване за Прага, пристигане привечер, настаняване в хотел, свободно време, нощувка. (пробег: около 900 км.)

3 ден – 04.12.2017 г.: Закуска в хотела в Прага, обиколка на забележителностите на Прага с екскурзовод на български език, връщане в хотела, нощувка.

Туристическа програма в Прага:
Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “Св.Вит”(влиза се вътре, но без възможност за пълна обиколка), базиликата “Св. Иржи” , Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула;
Слизане към Мала Страна, разглеждане на Валдщейнската градина ; разходка из Мала Страна и Кампа, и по прочутия Карлов мост.
Кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град) водят до Староместске намести (Стария градски площад) с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш”, паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и един от символите на Прага - световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”).
Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом (Обецни дум), Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Забележка: Интериорите на катедралата Св.Вит, Стария кралски дворец, базиликата „Св. Иржи” , Златната уличка и кулата Далиборка са част от Кратката обиколка на Пражски храд – вход - 250 CZK, Вход за църквата “Свети Николай” (Свати Микулаш) на Малостранске намести - възрастни 70 CZK (около 2,5 EUR).
По време на класическата обиколка няма време за разглеждане на тези обекти, туристите обикновено ги разглеждат самостоятелно в свободното време.

4 ден – 05.12.2017 г.: Закуска в хотела в Прага, следва целодневна екскурзия до гр. Карлови Вари с възможност за посещение на чешка бирария с екскурзовод на български език (екскурзията е включена в цената).

Туристическа програма в Карлови Вари:
Най-красивият балнеолечебен курорт в сърцето на Европа е разположен сред хълмове и горите в подножието на планината Крушне Хори в северозападна Чехия. Из околностите и сред неговите колонади от столетия се разхождат видни личности, търсещи отдих в спокойната атмосфера на града и облекчение за своите здравословни заболявания, свързани предимно с храносмилателния тракт, червата, жлъчката, метаболизма и недостатъчната секреция на инсулин.
Днес основаният през средата на XIV век от крал (по-късно император на Свещената Римска империя) Карел IV курорт привлича не само с горещите си минерални извори, но и със своята кокетна архитектура, в която се разпознава стилът на австрийските архитекти Фелнер и Хелмер (майсторите на Народния театър в София). Градът е известен също с производството на безоловния кристал Мозер и със своя билков ликьор Бехеровка, наричан навремето (преди да бъде установено съществуването на по-голям брой извори) тринадесетият извор на Карлови Вари. Интерес представляват и местната натурална козметика, както и известните курортни вафли, представляващи големи кръгли слепени с крем вафлени кори. Любители на седмото изкуство ежегодно се стичат към града в началото на юли, когато тук се провежда един от най-старите филмови фестивали.
Пилзенската пивоварна : Най-известната чешка бира, позната в света под названието Pilsner Urquell, се произвежда именно тук. След случката, когато били принудени да излеят на площада в град Пилзен своята счетена за негодната за пиене и дори опасна за здравето бира, гражданите пивовари вземат решение да построят голяма пивоварна, която да им помогне да си възвърнат реномето. Смелостта да тръгнат по нов път скоро им носи световна слава. С помощта на баварския майстор Йозеф Грол през 1842 г. сваряват своята първа бира от нов тип - дънно ферментирал лагер, каквито днес са 70% от бирите на пазара. Точната рецепта обаче се пази в тайна, и така вкусът на пилзенската бира остава ненаподобим.
С историята на пивоварната, суровините и технологията на производство на това вкусно и според местните лекари и полезно за здравето питие запознава увлекателна обиколка с местен екскурзовод, на края на която посетителите могат да се насладят на уникалния вкус на отлежалата в дъбови бурета нефилтрирана и непастьоризирана бира Pilsner Urqell, каквато почитателите на пивото нямат шанс да опитат никъде другаде на света.
Връщане в хотела в Прага, нощувка. (пробег: около 300 км. общо в двете посоки)

5 ден – 06.12.2017 г.: Закуска в хотела в Прага, отпътуване за Будапеща. Пристигане в Будапеща в следобедните часове (пробег: около 600 км.). В зависимост от часа на пристигане -обиколка около забележителностите на града с ескурзовод на български език - Площад на Героите, градският парк, базиликата Св. Стефан, Синагогата, Рибарският бастион. Възможност за разходка с туристическо корабче по р. Дунав (15 евро), настаняване в хотел, нощувка.

6 ден – 07.12.2017 г.: Закуска в хотела в Будапеща, свободно време. Около обяд - отпътуване за Варна. Нощен преход.

7 ден – 08.12.2017 г.: Пристигане във Варна в обедните часове. (пробег: около 1110 км.)


Цени:
- Човек в двойна стая: 495 лв.
- Единична стая: 620 лв.

Цените са валидни при група от минимум 40 туристи.

При промяна на обстоятелствата, туроператорът си запазва правото на промени в програмата. Туроператорът не носи отговорност за евентуална промяна в цените на входните такси.

Настаняване в хотели 2*/3* в околностите на градовете.

Резервации:
- 50% невъзвръщаем депозит при записване;
- Доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване.

Документи за пътуването: валиден задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти