Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Промоция-Белите нощи в Санкт Петербург, Москва и к

Номер на оферта

/

189324

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена за екскурзия в Русия за белите нощи в Санкт Петербург, Москва, Талин, Стокхолм и Хелзинки включва:
Самолетни билети София –Москва – Санкт Петербург – София
Лет. такси (123 евро към 25.10.2016 - подлежат на препотвърждение при издаване на билетите)
3 нощувки в хотел 3* в централен Санкт Петербург
3 закуски в хотел 3* в централен Санкт Петербург
3 вечери в хотел 3* в централен Санкт Петербург
3 нощувки в хотел 3*/4* в Москва
3 закуски в хотел 3*/4* в Москва
3 вечери в хотел 3*/4* в Москва
4 нощувки във вътрешни каюти за 4 човека на круизен кораб по маршрут Санкт Петербург - Талин - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург
Билет за скоростния влак Сапсан от Москва до Санкт Петербург
Туристическа програма в определените по маршрута градове и туристически обекти в Санкт Петербург, Москва, Талин, Стокхолм и Хелзинки
Трансфери: в Санкт Петербург: хотел – летище, морска гара – хотел,ЖП гара – морска гара; в Москва: хотел - ЖП гара,летище – хотел;
Екскурзоводско обслужване (на български в Санкт Петербург и Москва; на руски в Хелзинки, Стокхолм и Талин)
Входни такси и ползване на слушалки (където е необходимо) за Петропавловската крепост, църквата Спас на Крови, Петродворец, Екатеринински дворец, Ермитаж
Входни такси за посещението на Кремълския комплекс в Москва
Медицинска застраховка с покритие 30000 евро за лица до 65 г.
Водач от Агенцията

Забележка: Цената е калкулирана при курс 1 евро = 70 руски рубли. Агенцията си запазва правото да промени цената при драстична промяна на курса (над 7%).
Цената е калкулирана на база 4 човека в каюта по желание срещу доплащане може да има промяна в каютите и да се избере различна от предложената.



Цената не включва:
Руска виза – 119 лева;
Входните такси за музеите и туристическите обекти по желание;
Мероприятия и екскрузии по желание извън програмата;
1.Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции 10 евро на човек
2.Посещение на Третяковската галерия 20 евро на човек
3.Елмазния (диамантения) фонд 30 евро на човек
4.Разходка с корабче по каналите и реките на С. Петербург – 10 евро на човек
Билети за градски транспорт;
Застраховка „Отмяна на пътуване”;
Разходи от личен характер;
Доплащане за: единична стая - на запитване;
Медицинска застраховка за лица над 65 г. (?20 лева за лица от 65 до 70 г., ?40 за лица от 70 до 75 т.);

Доплащания по желания:
на човек за настаняване в каюта по избор (на запитване):
в каюта за 4-ма с прозорец – 48 лева;
в каюта за 2-ма с прозорец – 150 лева;
в каюта за 3-ма във вътрешна – 42 лева;
в каюта за 2-ма във вътрешна – 68 лева;
закуска на круизния кораб – 12 евро на ден;
вечеря на круизния кораб – 26 евро на ден;
пакетна цена за 4 закуски и 4 вечери на кораба – 144 евро (цените за изхранването са при заявка в офиса на Агенцията);
допълнителна нощувка в Санкт Петербург преди отпътуването – 100 лева;

Програма на пътуването

Промоция

Белите нощи в Санкт Петербург, Москва и круиз до Талин, Стокхолм и Хелзинки Ексклузивно
Маршрут: СофияМоскваСанкт ПетербургТалин - Стокхолм - ХелзинкиМосква - София
Дати: 06.07 -17.07.2017
Дни: 12
Нощувки: 10
Транспорт: самолет
цена: 2290 лв.

ТА "Сънрайз 7 ", София
0876380063
Единственна по рода си екскурзия в Русия за белите нощи в Санкт Петербург, Москва, Талин, Стокхолм и Хелзинки в периода 06.07 -17.07.2017г. По време на екскурзията ще имате уникалната възможност да ползвате 4 вида транспорт, самолет, автобус, влак стрела и круизен кораб. Ще разгледате забележителностите в Санкт Петербург, Москва, Талин, Стокхолм и Хелзинки.


Дати 06.07 -17.07.2017
Човек в двойна стая 2290* лв. / 2698 лв
Доплащане за единична стая - По запитване
Трети възрастен 2290* лв. / 2698 лв

** Цените в таблицата отбелязани със звезда са за ранни резервации

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО по маршрут
София, Санкт Петербург, Москва, Талин, Стокхолм и Хелзинки!


1 ден: СофияМосква
Отпътуване в 12.30 ч. от София за Москва с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15.35 ч. Панорамна автобусна обиколка за запознаване с Руската столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, булеварди и площади, ще се насладите на прекрасна панорама от площадката на Воробевые горы, ще разгледате храма Христос Спасител - най-голямата руска православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Москва
Закуска. Пешеходна разходка в централната част на Москва: Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина.
Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка.
Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже, оръжия, ризници, шлемове …
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Москва
Закуска. Разходка по Стария Арбат – една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „ Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева.
Екскурзии по желание:
1.Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги «подземните дворци на Москва». Тези «комплекси под земята» са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници. Станциите Маяковска, Комсомолска, Площада на революцията, Киевска, Курсска и др. са в списъка на най-интересните и значими паметници на архитектурата - 10 евро
2.Посещение на Третяковската галерия – основана през 1856 година от братята Павел и Сергей Третякови; най-голямата колекция от руски картини, графики и скулптури в света с над 180 хиляди експоната - 20 евро
3.Елмазния (диамантения) фонд –уникална колекция от изделия на най-добрите руски и чуждестранни бижутери, а също и диаманти и брилянти, добивани в полетата в Русия от 19 и 20 век; включва имперски бижута, скъпоценни камъни и изделия, които са били натрупани в царските съкровищници в продължение на векове – 30 евро
Свободно време. Вечеря. Нощувка.


4 ден: Москва - Санкт Петербург
Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург със скоростния влак Сапсан (пътуване 4 ч). Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер от Московската гара до Морската гара. Отпътуване с круизния кораб „Принцеса Анастасия” за Талин в 18.00 ч. Нощувка на кораба.


5 ден: Талин
Пристигане в столицата на ЕстонияТалин в 12.30 ч. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод – Горния град с фото-пауза на панорамната площадка, откъдето се отрива прекрасна гледка към историческия и съвременния Талин, Естонския парламент, православния храм”Александър Невски”, Катедралата, Долния град, Крепостната стена, Кметството, сградата на Гилдиите, най-старата действаща аптека в Европа и др. Отпътуване от Талин за Стокхолм в 18.30 ч. Нощувка на кораба.



6 ден: Стокхолм
Пристигане в столицата на ШвецияСтокхолм. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод. Разходка по Gamla stan (стария град) – средновековен ансамбъл, най-добре запазения в Европа – остров Ридархолмен с отбранителните укрепления, Ридархолмската църква, паметника на основателя на града Биргер Ярл, Немската църква, площада Стурторет със сградата на Шведската академия и музея на Нобел, църквата „Свети Николай, Кралския дворец, музея на Средновековния Стокхолм, главната пешеходна улица „Дротнингатан” (улицата на Кралицата) и др. Отпътуване от Стокхолм за Хелзинки в 17.30 ч. Нощувка на кораба.



7 ден: Хелзинки
Пристигане в столицата на Финландия - Хелзинки в 11.30 ч. Пешеходна обиколка на Хелзинки с екскурзовод – разходка в Стария град, Сенатския площад, Катедралата „Успение Богородично”, Президентството, Руската църква, паметника на Манергейм, ЖП гарата, скалната църква и др. Свободно време. Отпътуване от морската гара с круизния кораб за Санкт Петербург в 19.00 ч. Нощувка на кораба.



8 ден: Санкт Петербург
Пристигане в Санкт Петербург в 09.00 ч. Панорамна обиколка на града – Невски проспект, мостовете над Фонтанка, Мойка и Нева, канала Грибоедов, Зимния дворец, Дворците Юсуповский, Меншиков, Михайловский, Василиевския остров, Марсово поле, Лятната градина на Петър Велики и др. Посещение на Петропавловската крепост, църквата Воскресение Христово (Спас на Крови) и Казанския събор. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

9 ден: Санкт Петербург – Пушкин (Царское село)
Закуска. Ексурзия до Царское село – резиденция на руските императори. Разглеждане на Екатерининския дворец - шедьовър на руския класицизъм, запазил уникални художествени съкровища, Кехлибарената стая, великолепния парк. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

10 ден: Санкт Петербург – Петерхоф
Закуска. Отпътуване за Петерхоф. Разглеждане на Петродворец – лятна резиденция на Петър Велики, наричана още Руския Версай, с множество прекрасни паркове и фонтани. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

11 ден: Санкт Петербург
Закуска. Посещение на Ермитажа - уникален музей, съхраняващ милиони от най-изящните произведения на изкуството в 365 зали с колекции от редки антични и ювелирни изделия, картини и експонати от Запдна Европа, страните от Изтока и разбира се, от Русия, с изобилие от огледала, гоблени и изящно декорирани зали.
По желание - разходка с корабче по каналите и реките на С. Петербург – 10 евро
Свободно време. Късно вечерта (около 24 ч) - Трансфер от хотела до летището.


12 ден: Санкт Петербург - Москва - София
Излитане от Санкт Петербург от летище Пулково в 03.50 ч. за Москва - летище Шереметиево. Излитане от Москва в 08.20 ч. Кацане в София в 11.35 ч.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Круизи 2024 - Русия |  Круизи 2024 - Санкт Петербург

Избрани оферти