Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Виетнам и Камбоджа със Златния мост

Номер на оферта

/

225160

Дати & цени

Цената включва

*Самолетни билети за международни полети София – Истанбул – Ханой – Хо Ши Мин – Истанбул - София с Турски авиолинии с включени летищни такси;
*Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките:
*Ханой - Дананг;
*Дананг - Сием Рийп;
*Сием Рийп - Хо Ши Мин;
*Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
*8 нощувки със закуска в 4* или 5* хотели по програма, както следва:
*2 нощувки със закуски в Ханой в хотел Authentic Hotel Hanoi 4*;
*1 нощувка на круизен кораб в залива Халонг - Golden Cruise 4*;
*2 нощувка със закуска в Хой Ан в хотел Little Riverside Hoi An. A Luxury Hotel & Spa 5*;
*2 нощувки със закуски в Сием Рийп в хотел Ladear Angkor Boutique 4*;
*1 нощувка със закуска в Хо Ши Мин в хотел Paragon Saigon Hotel 4*;
*Късно напускане на хотела преди заминаване на 04.04.2023г. около 18:00ч.;
*Круиз по залива Халонг;
*Изхранване: 8 закуски, 6 обяда и 2 вечери;
*Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
*Входни такси на посещаваните обекти;
*2 бутилки минерална вода на ден по време на обиколките;
*Обиколка на Ханой с включен обяд и посещение на куклено шоу;
*Двудневен тур из залива Халонг на база пълен пансион;
*Тур до Хой Ан и хълма Бана (+ Златният мост) с включен обяд;
*Екскурзия в Сием Рийп с включени обяд и вечеря;
*Плаване по делтата на Меконг с включен обяд;
*Тур на Хо Ши Мин;
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.
*Включва само хранения, без напитки.

Цената не включва

*Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара /полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см)/;
*Виза за Камбоджа - 30 долара.
*Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 30 лева;
*Такса обслужване /шофьор, екскурзоводите/. Събират се предварително на летище София – 60 долара на човек + цената на визата за Виетнам (50 долара) - всичко 110 долара;
*Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
*Разходи от личен характер;
*По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Молим, консултирайте се с наш представител!
*По желание: включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка. Молим, консултирайте се с наш представител!

Програма на пътуването

Виетнам и Камбоджа със Златния мост

Маршрут: София – Истнбул – Ханой – Халонг – Ханой – Дананг – Хой Ан – Хълм Бана – Дананг – Сием Рийп – Хо Ши Мин – Меконг – Хо Ши Мин – ИстанбулСофия


Цена на човек в двойна стая:
24.02 - 05.03.2024г. - 5720 лв.

Ранно записване до 30.09.2023г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


Програма:

-1-ви ден 24.02.2024 София - Истанбул
Полет от София за Истанбул в 21:35ч. Пристигане в Истанбул в 00:05ч.

-2-ри ден 25.02.2024 Истанбул - Ханой
Полет от Истанбул за Ханой в 02:20ч. Пристигане във Виетнам в 15:25ч. Оформяне на визи. Посрещане от представител на местната фирма-партньор и трансфер до хотел Authentic Hotel Hanoi 4*. Настаняване за 2 нощувки. Свободно време за почивка. Вечерта трансфер до местен ресторант за вечеря (за собствена сметка).

-3-ти ден 26.02.2024 Ханой (закуска, обяд)
След закуска обзорна обиколка на най-интересните забележителности в хилядолетния Ханой – сърцето на Виетнам. Екскурзията започва с посещение на Храма на литературата, посветен на Конфуций – първи виетнамски университет, както и архитектурния шедьовър пагодата на един стълб One Pillar Pagoda, построена по време на управлението на крал Ли Тай Тонг (1028-1054г.). На 5 минути пеша оттам e площад Бадин с Мавзолея на Хо Ши Мин – първи президент на Виетнам.
Обяд в местен ресторант /включен/. Следващата спирка е храмът Tran Quoc – най-старата пагода в Ханой, построена през 6 век. Тя е пълна с невероятна будистка символика, за която посетителите могат да научат повече. Там се намира и най-широкото езеро в Ханой – живописното Западно езеро, което някога е било курорт за виетнамските крале. После разходката продължава из оживените улици на прочутия Стар квартал, известен като 36-те улици. Оживен район с тесни улички, дом на безброй малки магазинчета. Всяка от улиците носи името на стоките, които традиционно се продават там.
За финал посещение на храма Ngoc Son, разположен на малък остров в средата на езерото на върнатия меч Hoan Kiem. Безспорно едно от най-красивите места в града. В късния следобед посещение на уникално традиционно водно куклено представление.
Нощувка.

-4-ти ден 27.02.2023 Ханой - Заливър Халонг (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Трансфер до залива Халонг с над 3000 живописни острова /около 3ч/. Това е едно от природните чудеса на Виетнам, признато за обект на световното наследство от ЮНЕСКО през 1994г. Пътят преминава покрай делтата на Червената река с прекрасни зелени оризови полета и красиви малки селца.
Пристигане в Халонг и настаняване на борда на круизния кораб GOLDEN CRUISE 4*, за да открием великолепието на залива познат като „Спускащ се дракон“, заобиколен от внушителни варовикови скали и загадъчни карстови пещери. Следобед посещение на някоя от пещерите – Пещерата на насладата Sing Sot или Небесния дворец Thien Kung, преминаване покрай плаващите къщи и приближаване до островчетата. Вечеря с типични виетнамски ястия и наблюдение на нощния залив. Нощувка.

-5-ти ден 28.02.2024 Халонг - Ханой - Дананг - Хой Ан ( закуска, обяд)
Наблюдение на залива на зазоряване. След закуска обиколката на прекрасния район с многобройни островчета с причудливи форми (рибешка глава, костенурка и др.) продължава. Посещение на остров Титов. Обяд на борда и освобождаване на каютите. Трансфер до летището в Ханой за полет до Дананг. Трансфер до Хой Ан и настаняване в хотел Little Riverside 5* за 2 нощувки.

-6-ти ден 29.02.2024 Хой Ан - Хълм Бана - Златният мост (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до хълма Бана и Златния мост. Изкачване с модерен кабинков лифт, разкриващ чудно красива гледка към планината, част от националния парк Nui Chua. Разходка по Златния мост и посещение на винарска изба и цветна градина.
Обяд в местен ресторант. После групата се отправя отново към Хой Ан, където ще има възможността да разгледа впечатляващия китайски храм Фук Киен, построен през 1679г. в типичен японски архитектурен стил. Следва разглеждане на традиционна местна къща от 19 век, разкриваща оригиналните традиции на района. Обиколката приключва с посещение на фабрика за коприна.
Връщане в хотела. Нощувка.

-7-ми ден 01.03.2024 Дананг - Сием Рийп, Камбоджа (закуска)
Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Сием Рийп, Камбоджа. Пристигане в Сием Рийп, трансфер до хотел Ladear Angkor Boutique 4* и настаняване за 2 нощувки.

-8-ми ден 02.03.2024 Тур на Сием Рийп (закуска, обяд, вечеря)
След закуска отпътуване за легендарния Ангкор Ват, последната столица на Кхмерската империя. Този величествен храмов комплекс е едно от чудесата на света и най-голямата религиозна сграда. Невероятният комплекс е построен като хиндуистки храм на бог Вишну за Кхмерската империя. Постепенно обаче се трансформира в будистки храма, някъде към 12 век.
Изкачване до дома на Бога, разположен на третото ниво на храма, най-високата точка на Ангкор. Можете да се разходите из дългите галерии на първото ниво, да попеете мантри в галерията Echo и да си пожелаете нещо при запалването на свещения амулет от служителя на храма в галерията Хиляда Буди.
Изкачване на каменната планина-храм на Бапуон, разходка по Кралския площад, терасите на слоновете и прокажения крал. Още посещение на територията на бившия кралски дворец и Храма Пимеанакас, а също запознаване с легендарния храм Байон, известен със своите каменни кули-усмивки.
Обяд в местен ресторант, близо до храмовете.
Следва древният будистки манастир Ta Prohm, обгърнат от корените на дърветата. Това е мястото, на което е заснет кино хитът „Лара Крофт – Tomb Raider”. Силно разрушен, някога този храм е бил богато украсен. Тук е звучала музика, а в залите са се провеждали приеми и танци. Въпреки това, по време на превземането на Ангкор от сиамците през 15 век, Ta Prohm, както всички други храмове, е погълнат от гигантски фикуси и копринени дървета. Ето как в симбиозата с камък и природа храмът се явява пред очите на французите, които впоследствие решават да не извършват мащабна реконструкция и да запазят гигантските дървета.
Вечерта местна вечеря на шведска маса с камбоджанско културно представление, включително шоу Apsara в ресторант Tonle Sap. Връщане в хотела. Нощувка.

-9-ти ден 03.03.2024 Сием Рийп - Хо Ши Мин (закуска)
Закуска. Екскурзия до езерото Тонле Сап, т.нар. „Кхмерско море“. Това е най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия. Разходката дотам включва посещение на виетнамското плаващо селище Чонг Не, разкриващо бита и традициите на местните рибари. Отличните условия за риболов правят езерото един от най-продуктивните ресурси за сладководен риболов в света, а след като водите се оттеглят – отлично място за земеделие.
Трансфер до летище за отпътуване към Хо Ши Мин. Пристигане в Хо Ши Мин и трансфер до хотел Paragon Saigon Hotel 4* за 1 нощувки.

-10-ти ден 04.03.2024 Хо Ши Мин - Истанбул (закуска, обяд)
След закуска екскурзия до делтата на Меконг. По пътя спирка при пагодата Вин Транг - най-старата пагода в Южен Виетнам, шедьовър на т.нар. Меконг архитектура /комбинация от виетнамска, кхмерска и западноевропейска архитектура/. Придвижване по Меконг с круизно корабче покрай къщи на платформи във водата, овощни плантации и рибарски селища. Потапяне в местния живот и местното занаятчийско производство – сладкиши от кокос, мед, оризови сладки, сувенири от кокосово дърво.
Обяд с местни специалитети. Връщане в хотела. Свободно време. Късно освобождаване на хотела – 18:00ч. Трансфер до летището в Хо Ши Мин за полет до Истанбул. Излита в 22:15ч. и каца в Истанбул в 05:35ч.

-11-ти ден 05.03.2024 Истанбул - София
Полет от Истанбул за София в 08:45ч. Каца в София в 09:00ч.

=============================================================

-Забележка:
*Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души
*Срок на уведомяване в случай на ненабиране на минималния брой туристи: 04.01.2024г.

-Условия за записване и начин на плащане:
*Аванс в размер на 1600 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
*Пълно плащане до 04.01.2023г.

-Необходими документи:
*Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването;
*За входно-изходна виза за Виетнам - заедно с червения задграничен паспорт са необходими по 2 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см., попълнен формуляр за издаване /попълва се в самолета или на летище/. Полага се на място при пристигане;
*Виза за Камбоджа. Полага се на място при пристигане;
*За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

-УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
*При анулация до 48 часа след подписване на договора и плащане на аванса - без неустойка;
*При анулация от 2-ия до 7-ия ден след подписване на договора и плащане на аванса - 50 лв административна такса;
*При анулация от 8-мия до 60-ия ден преди датата на пътуване – 1600 лв;
*При анулация между 59-ия и 45-ия ден преди датата на пътуването - неустойката е в размер на 2500 лв;
*При анулация между 45-ия и 25-ия ден преди датата на пътуването, неустойката е в размер на 3500 лв;
*При анулация след 25-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
*В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

-Изисквания за влизане във Виетнам:
*Виетнам премахна всички ограничения за Covid от 15 май 2022 г.
*Вече няма да се изискват Covid тестове за влизане в страната. Пo-рано властите отмениха изискването за попълване на медицинска декларация при влизане.

-Изисквания за влизане в Камбоджа:
*Не се изисква ваксина и ваксинационен сертификат. Няма Covid тестове.

-Допълнителна информация:
*ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ
*Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
*Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
*Програмата не се препоръчва за деца под 12г.
*Пътуване на лица с ограничена подвижност:
*Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност;
*Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 15 души. Допълнителните екскурзии се провеждат на руски език с превод на български език при необходимост и група от мин. 15 души;
*Часовете на полетите са в местни времена;
*Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация;
*Валута: 1 USD = 24 000 VND (Виетнамски донг); 1 USD = 3,981.90 KHR (Камбоджиански риел);
*Часово разлика: България - Виетнам, Камбоджа +5 часа;
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004859/20.12.2023 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти