Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Виетнам, Лаос и Камбоджа - полет от София

Номер на оферта

/

241712

Дати & цени

29 ноември 2024 г. - Цена от 5920 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Истанбул – Ханой; Хо Ши Мин – Истанбул– София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж с Турски авиолинии;
Самолетен билет Ханой – Луанг Прабанг с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
- Самолетен билет Луанг Прабанг – Сием Рип с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж
Трансфери летище – хотел – летище;
3 нощувки с 3 закуски в Ханой - The Q Hotel 4* или подобен;
1 нощувка със закуска на кораб в Ха Лонг - La Casta Cruise 4* или подобен;
3 нощувки с 3 закуски в Луанг Прабанг - Sanctuary Luang Prabang Hotel 4* или подобен;
2 нощувки с 2 закуски в Сием Рип - Tara Angkor Hotel 4* или подобен;
1 нощувка със закуска в Пном Пен - The Onra Hotel 4* или подобен;
2 нощувки с 2 закуски в Хо Ши Мин - Northern Charm Hotel 4* или подобен;
6 обяда, 1 брънч, 2 вечери
Всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Тур мениджър.

Цената не включва

Напитки по време на храненията
Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см)
Такса за обработка на документи за виза за Виетнам – 50 лв
Виза за Камбоджа, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Виза за Лаос, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Допълнителни екскурзии
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 40 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 120 лв.
Сервизно обслужване – 75 долара на човек (събират се от България)
Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително
Горивна такса

Програма на пътуването

Виетнам, Лаос и Камбоджа

Ханой, Нин Бин, залива Ха Лонг, Луанг Прабанг, Сием Рип, Пном Пен, Хо Ши Мин, делтата на Меконг

15 дни/12 нощувки

ДАТА: 29.11 – 11.12.2024 - мъж за комбинация

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Цени за ранни резервации до 31.03.2024 - 5920 лв.
Стандартни цени - 6220 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

-богата туристическа програма;
-с включени вътрешни полети;
-най-интересните забележителности от дестинациите;
-настаняване в хотели 4*;
-водач от България

------------------------------------

ПРОГРАМА

1 ден 29.11.2024 София - Истанбул
Полет СофияИстанбул /21:35 – 00:05/.

2 ден 30.11.2024 Истанбул - Ханой
Полет ИстанбулХаной /02:20 – 15:25/. Трансфер до хотела. Свободно време.
Ханой е известен като съвременното изкуство и френската архитектура, изразена в многото колониални сгради, разпръснати из целия град. Докато се развива бързо, градът е запазил много от традиционните си култури и обичаи. Вечерта ще направим вкусна вечеря в местен семеен виетнамски ресторант, където ще се насладим на кулинарни изкушения от местната кухня.

3 ден 01.12.2024 Ханой – Нин Бин - Ханой
Закуска. Днес се отправяме към град Нин Бин, който е само на 2,5 часа път от Ханой. Известен със своята природна красота и карстови варовикови планини, Нин Бин е необятен свят за любителите-приключенци. Ще посетим древната столица Хоа Лу, където ще разгледаме храмовете на династиите Дин и Ле, заобиколени от оризища и планини. Ще се разходим и до пещерата Ам Тиен, за да наблюдаваме величествените природни обрзувания. След това ще открием красотата на природния комплекс Транг Ан, обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 2014 г. и известен със своя грандиозен пейзаж от варовикови карстови върхове, прорязани от долини. Ще направим 2-часова разходка с традиционна лодка - през дълги тъмни пещери до зелените живописни канали на Транг Ан. Ще посетим някои от най-извесните пещери с дължина от 70 до 320 метра, осеяни с безброй сталактити.

4 ден 02.12.2024 Ханой – Ха Лонг
Закуска. Денят ни е посветен на залива Ха Лонг – световното природно наследство на ЮНЕСКО, където хиляди грандиозни варовикови островчета, скали и пещери се издигат от чистия изумруден залив на Тонкин. При пристигане ще ни посрещнат напитка за добре дошли на борда на кораба преди настаняване. Ще бъде сервиран обяд с прясна морска храна, докато кораба обикаля през множество островчета, плаващи села, малки плажове. Ще посетим плаващо рибарско селище, а вечерта ще се насладим на вечеря и нощуване на борда.

5 ден 03.12.2024 Ха Лонг - Ханой
Сутринта, след като посрещнем изгрева на борда, ще имаме възможност да се включим в час по тай чи, който е достъпен за всички ранобудници. Веднага след това, ще се насладим на чаша местен чай, кафе и леки закуски, преди да посетим великолепните пещери на залива Халонг. Участъците от варовиковите образувания в залива са лесно ерозируеми, което води до поразително дълбоки пещери. По време на обратното плаване към кея ще ни сервират брънч. Слизане около 12:00 ч., след което се връщаме обратно в град Ханой. При пристигането в Ханой ще посетим Храма на литературата, първият университет във Виетнам, построен в традиционен виетнамски стил архитектура от 11-ти век. Следва едно незабравимо пътешествие по улиците на Ханой с рикша. Ще имате възможност да се запознаете с местната атмосфера по неописуем начин. Животът тук е оживен и забързан. Местен шофьор ще ни разходи по тесните улички на Стария квартал, известен със своите „36 улици с 36 стоки“. В Стария квартал, още от 15-ти век, тези улички носят имената на стоките и услугите, които се предлагат на тях - улица на коприната, улица на ориза, улица на хартията, улица на лакираните изделия и улица на бижутата.

6 ден 04.12.2024 Ханой – Луанг Прабанг
Закуска. Днес ще се отправим към международното летище за полет до Луанг Прабанг /Лаос/. Той е сред най-живописните градове в Лаос и от 1707 г. тук се намира кралският дворец. Разходката ни ще започне със стария град, където ще усетите атмосферата на празненствата по повод 20-тата годишнина от включването на града като обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще се потопим в малките улички и алеи, за да наблюдаваме местния начин на живот, който все не се е повлиял от забързаното развитие на съвременното общество. Ще се отбием в някоя от местните къщи да се срещнем с домакините и да надникнем в ежедневието в този спокоен град.
Ще завършим деня с изкачване на 10-метровия хълм Фу Си. Разположен в центъра на Луанг Прабанг, до върха на хълма се стига по 300 стъпала. От върха му се открива невероятна гледка към града, реките Меконг и Нам Хан. Гледките са просто спиращи дъха, особено при изгрев и залез, което го прави идеалното място за снимки на града и околностите му.

7 ден 05.12.2024 Луанг Прабанг
Закуска. Днес денят ще започне преди изгрев слънце. Ще имаме незабравимото преживяване да наблюдаваме, как местните жители даряват храна на будистките монаси. Това е традиционен ритуал в будизма и е начин да се подкрепят монасите. В Луанг Прабанг има 34 храма, от които облечените в оранжеви роби - касая, монаси излизат с кошници и тихо си проправят път от къща на къща, за да получат топки ориз от местните хора. Цветът на техните шафранови одежди в утринната мъгла е като емблематична картина за Азия. След това ще се отправиме към един от големите сутрешни пазари на Луанг Прабанг, за да надникнем в местната хранителна култура и търговия. Това е идеалното място да вземете бърза закуска от khao jee - лепкав ориз на скара с бамбуков шиш, сервиран върху бананово листо. Тези пазари отварят рано и обикновено приключват около 10 сутринта, като може да намерите изобилие от тропически плодове, живи риби и най-различни екзотични продукти.
Връщане в хотела за закуска. Денят ни ще продължи с посещението на кралския дворец, който е смесица от стилове на френското изящно изкуство и традиционна лаоска архитектура. В днешно време дворецът е превърнат в Национален музей, съхраняващ ценните колекции от кралските фамилии. След това ще направим кратка разходка по тихите улици, за да посетим някои от известните храмове на Луанг Прабанг. Смятан за важен религиозен символ на будистката архитектура, храмът Wat Xieng Thong е известен с изящните си мозайки и дърворезби в традиционен лаоски стил. Храмът Wat Vitsoun е най-древният храм на Луанг Прабанг. Архитектурата е семпла, но е дом на най-древните статуи на Буда в града.
Следва живописно едночасово пътуване южно от Луанг Прабанг. По пътя ще спрем на един от местните оживени пазар и малко селце, където живее планинско племе, за да се насладим на картините и звуците на местния живот. Ще се отправим на кратка разходка по горска пътека, като по пътя ще минем покрай красиви сини вирове и езерца, за да достигнем до неописуемо красивия водопад Куанг Си.
Екскурзията ще ни отведе и към Центъра за спасяване на азиатски мечки - дом на повече от 20 азиатски черни мечки. Мечетата живеят в заграждение с много дървета, люлки и други подходящи за тях играчки. Ще се разходим по дървената платформа за наблюдение и ще може да наблюдаваме тези очарователните животни, докато мързеливо се излежават, играят заедно или търсят храна.

8 ден 06.12.2024 Луанг Прабанг
Закуска. Свободно време или екскурзия до Центъра за опазване на слонове.
Известен като „Земята с милион слона“ (Lane Xang), Лаос е бил дом на голяма популация от слонове, живеещи в дивата природа. Въпреки това, популацията на азиатски слонове, с която страната някога е била известна, днес е намаляла до около 800, като 400 са диви слонове и 400 живеят в плен. Днес ще може да направим кратко пътуване до покрайнините на Луанг Прабанг, където ще се срещнем със слоновете в естествения им дом, както и ще научим повече за техния живот и поведение. Ще запазим скъпи спомени от времето, прекарано с тези нежни гиганти. В самия лагер ще си поговорим с персонала, който се грижи за слоновете и ще се запознаем с проекта за опазване на слоновете в центъра. Там ще видим «санаториума» за болни слонове, музея и съоръжението за производство на хартия от тор. След като научим как се грижат за слоновете, ще преминем през основно обучение и ще научим как се командват и контролират слонове, използвайки местния език. Ще се разходим със слоновете до близкия водопад Tad Sae, преминавайки през разнообразния пейзаж на джунглата по т.нар. Пътека на водопадите. Ще се насладим на вкусен пикник-обяд на фона на красивата природа, гъстата джунгла и водопада. Следобед ще се качим на традиционна лодка за плаване обратно до центъра за слонове. Разходката с лодка по река Нам Хан предлага възможност да се усетим спокойния речен живот и да наблюдаваме ежедневието на местните рибари.

9 ден 07.12.2024 Луанг Прабанг – Сием Рип
Закуска. Около 08:00 ч. ще напуснем хотела и ще се отправим на разходка с лодка до известните пещери Pak Ou. Пещерите се намират сред карстови скали на около 25 километра от центъра на Луанг Прабанг. Разположени до могъщия Меконг и срещу устието на реките Меконг и Оу, двете магически пещери съхраняват безброй свещени будистки статуи и изображения. В долната пещера се намира група статуи на Буда, на фона на живописния речен пейзаж. Горната пещера е на 7 минути изкачване по стъпала, заобиколени от буйна растителност. Тук ще открием статуи на Буда в различни пози и размери от различни епохи. Ще научим повече за предаността и отдадеността на лаосците към будизма.
Очаква ни трансфер до летището за полет Луанг Прабанг – Сием Рип.

10 ден 08.12.2024 Сием Рип
Закуска. Днешният ден ще отделим на археологическия парк Ангкор. Влизането в Ангкор Том ще стане от западната порта. Древната столица на Ангкор Том е построена през 12 век. Ще видим и Южната порта, храма Байон - уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица, терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Продължаваме към приказния Та Пром, обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и гигантски пълзящи растения. Следобед следва посещение на известния храм Ангкор Ват - обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1992 г., известен със своята красота и великолепие. Той разполага с най-дългия непрекъснат барелеф в света, който минава покрай външните стени на галерията и разказва истории от индуската митология. Ще посетим един от най-известните храмове Пре Руп, построен през 10 век по време на управлението на крал Раджендраварман II и посветен на Шива.

11 ден 09.12.2024 Сием Рип – езеро Тонле Сап – Пном Пен
Закуска. Днешната ни първа спирка е езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Камбоджа. За разлика от забързания и оживен Сием Рип, тук животът е спокоен, далеч от градската суматоха. Разположен на 18 км. от центъра на Сием Реап, Kampong Phluk е едно от най-впечатляващите и непокътнати постоянни селища на езерото Тонле Сап. Дом на над 3000 местни жители, това очарователно село предлага поглед отблизо към потъналата мангрова гора и живота край езерото. Качете се на местната лодка и се отправете на релаксираща и приятна разходка по езерото. Потопете се в природата и надникнете в разнообразния селски начин на живот на езерото, докато лодката ви се плъзга през мангровите гори, наколните къщи, плаващото училище и полицейския участък. Наблюдавайте плаващия живот, протичащ както навсякъде другаде в Камбоджа. Подгответе фотоапарата си, за да заснемете живописната гледка към езерото Тонле Сапа, местните жени или деца, които си проправят път през речния канал, или жителите на селото, които продават и купуват продукти на импровизиран плаващ пазар. След това ще се отправим към Пном Пен. По пътя ще спрем за посещение в местното село Скуун, известно с гигантските тарантули.

12 ден 10.12.2024 Пном Пен – Хо Ши Мин
Закуска. Денят ни ще започне с обиколка на едни от най-големите забележителности в Пном Пен. Ще посетим Кралския дворец, първоначално построен през 1866 г. от дядото на сегашния камбоджански крал. Дворецът е комплекс от великолепни царствени сгради с класическа, кхмерска архитектура, богата златна декорация и сложно оформление на отбранителни стени, включващи смесица от кхмерски елементи и френско влияние. Едно от красивите места е Сребърната пагода, която съхранява много национални съкровища, включително много златни и украсени със скъпоценни камъни статуи на Буда. Разположена в комплекса на Кралския дворец, това е най-свещеният храм в страната. Следва посещение на Националния музей, който е проектиран в кхмерски стил от френски археолог и художник през 1917 г., посветен на кхмерското изкуство и скулптура. След това ще се отправим към друг забележителен град – Хо Ши Мин във Виетнам.

13 ден 11.12.2024 Хо Ши Мин – делтата на Меконг
Закуска. Днес ще се отправим към живописния Маи То, известен като входа към делтата на Меконг. Ще можем да се удивим на пейзажа на делтата, къщите, построени на колове и местните рибни ферми по пътя с екскурзия с моторна лодка. Ще сменим лодката с тук- тук, или традиционна кола с волове/коне. Пътуването ни продължава сред равен терен, през тесни селски улички, осеяни с овощни градини и обичайни селски къщи. Наблюдавайки живота на местните, ще установите, че в много отношения е непроменен от времето, по което са живели в миналото. Ще видим приятелски настроени малчугани, които приветстват новите си приятели с „Xin Chao“ („Здравей“) по време на нашето пътуване. Ще спрем за обяд, след което ще имаме възможност да видим семейна работилница за приготвяне на кокосови бонбони. Може да опитате местен чай с мед и пресни плодове, докато разговаряте с местните хора, за да надникнете в начина на живот и традиционните обичаи в делтата на Меконг. Тук можете също да изберете да се возите на конска/волска кола през тучните околности на местните фермите. Завършваме екскурзията със запомнящ се круиз с гребна лодка, който ще ни отведе по тесните канали покрай буйни овощни градини и тихи и спокойни селца. Връщаме се в Хо Ши Мин в следобедните часове. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания.

14 ден 12.12.2024 Хо Ши Мин
Закуска. Сутринта ще направим обиколка на Хо Ши Мин, като започнем от Музея на войната, който представя американската война през очите на виетнамците. Продължаваме към най-значимия исторически обекти на града - Двореца на Обединението. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането й на 30 април 1975 г. Разходете се из Двореца и се възхитете на удивителните шедьоври и неговата архитектура. Нашият водач ще ни запознае с неразказани истории, свързани с големите промени в историята на град Хо Ши Мин.
След това се отправим към Централна поща, построена около 1886 – 1891 г. по проект на известния френски архитект Гюстав Айфел. Ще се гмурнем сред многобройните и пъстри магазини на улица Dong Khoi, някога известна като Rue Catinat, булевардът, където висшето общество е пазарувало в колониалните времена. Да не забравяме и катедралата Нотр Дам, построена като умалено копие на едноименната катедрала в Париж. Завършете с посещение на оживения пазар Ben Thanh, за да се насладите на пазаруването и да откриете силата си да се пазарите и да си закупите необичайни стоки и сувенири, които винаги ще ви напомнят за този вълнуващ ден.
Следобед трансфер до летището за международния полет до Истанбул /21:40 – 05:00/

15 ден 13.12.2024
Полет ИстанбулСофия /08:45 – 09:00/.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Хотели по програмата:
Ханой - THE Q HOTEL 4* или подобен
Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен;
Луанг Прабанг - SANCTUARY LUANG PRABANG HOTEL 4* или подобен
Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен;
Пном Пен - THE ONRA HOTEL 4* или подобен;
Хо Ши Мин - NORTHERN CHARM HOTEL 4* или подобен;

Условия:
Екскурзията се осъществява при 12 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България.
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
Възможно е хотелът да бъде сменен с друг от същата категория.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,80 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се заплащат 2000 лв.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================

Допълнителни екскурзии

Екскурзия до Центъра за опазване на слонове в Лаос – 110 долара на човек (осъществява се при мин. 10 човека)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти