Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Виетнам, Лаос и Камбоджа –съкровищата на Индокитай -ПОТВЪРДЕНА!

Номер на оферта

/

241705

Дати & цени

29 ноември 2024 - 13 декември 2024 г. - Цена от 5920 лв.

Цената включва

- Самолетни билети София – Истанбул – Ханой; Хо Ши Мин – Истанбул – София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
- Самолетен билет Ханой – Луанг Прабанг с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
- Самолетен билет Луанг Прабанг – Сием Рип с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
- 12 нощувки по програмата, както следва:
3 нощувки в Ханой - THE Q HOTEL 4* или подобен;
1 нощувка на кораб в Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен;
3 нощувки в Луанг Прабанг - SANCTUARY LUANG PRABANG HOTEL 4* или подобен;
2 нощувки в Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен;
1 нощувка в Пном Пен - THE ONRA HOTEL 4* или подобен;
2 нощувки в Хо Ши Мин - NORTHERN CHARM HOTEL 4* или подобен;
- Круиз по залива Халонг (по време на престоя на кораб);
- Изхранване: 12 закуски, 6 обяда, 1 брънч и 2 вечери;
- всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата;
- всички трансфери по програмата;
- медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 Евро.
- водач-преводач от агенцията – при група мин. 12 пътуващи;

Цената не включва

- разходи от личен характер;
- напитки по време на храненията;
- Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
- Такса за обработка на документи за виза за Виетнам – 50 лв.
- Виза за Камбоджа, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
- Виза за Лаос, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
- Допълнителни екскурзии;
- Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
- доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
- Бакшиши и благодарности към местните гидове и шофьори – 75 долара на човек (събират се на летище София);

Програма на пътуването

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Потвърдена дата!


Ранни записвания до 31.03.2024

1 Ден
Събиране на групата на летище София, Терминал 2, за полет от България за Виетнам през Истанбул.

2 Ден
Пристигане във виетнамската столица Ханой. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Време за почивка.
Ханой е известен като съвременното изкуство и френската архитектура, изразена в многото колониални сгради, разпръснати из целия град. Докато се развива бързо, градът е запазил много от традиционните си култури и обичаи.
Вечерта ще направим вкусна вечеря в местен семеен виетнамски ресторант, където ще се насладим на кулинарни изкушения от местната кухня.
Връщане в хотела. Нощувка.

3 Ден Ханой – Нин Бин - Ханой
Закуска
След закуска поемаме на 2,5 часа път с микробус до град Нин Бин. Известен със своята природна красота и карстови варовикови планини, Нин Бин е необятен свят за любителите-приключенци. Посещаваме древната столица Хоа Лу, където ще разгледате храмовете на династиите Дин и Ле, заобиколени от оризища и планини. Ще се разходим и до пещерата Ам Тиен, за да наблюдаваме величествените природни обрзувания.
След това ще открием красотата на природния комплекс Транг Ан, обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 2014 г. и известен със своя грандиозен пейзаж от варовикови карстови върхове, прорязани от долини. Ще направим 2-часова разходка с традиционна лодка - през дълги тъмни пещери до зелените живописни канали на Транг Ан. Ще посетим някои от най-извесните пещери с дължина от 70 до 320 метра, осеяни с безброй сталактити.Връщане в хотела в Ханой. Нощувка

4 Ден Ханой – Ха Лонг – кораб
Закуска.
След закуска ще отпътуваме от хотела до залива Ха Лонг – световното природно наследство на ЮНЕСКО, където хиляди грандиозни варовикови островчета, скали и пещери се издигат от чистия изумруден залив на Тонкин. При пристигане ще ни посрещнат напитка за добре дошли на борда на кораба преди настаняване. Ще бъде сервиран обяд с прясна морска храна, докато кораба обикаля през множество островчета, плаващи села, малки плажове. Ще посетим плаващо рибарско селище, ще се срещнем и ще разговаряме с местните селяни преди да поплуваме или да се отпуснем за почивка на кораба. Вечерята ще бъде готова в момента, в който лодката хвърли котва в тихо определено място за нощувка. Нощувка на борда.

5 Ден Ха Лонг – Ханой
Сутринта, след като посрещнем изгрева на борда, ще имаме възможност да се включим в час по тай чи, който е достъпен за всички ранобудници. Веднага след това, ще се насладим на чаша местен чай, кафе и леки закуски, преди да посетим великолепните пещери на залива Халонг. Участъците от варовиковите образувания в залива са лесно ерозируеми, което води до поразително дълбоки пещери. По време на обратното плаване към кея ще ни сервират брънч.Слизане около 12:00 ч., след което се връщаме обратно в град Ханой
При пристигането в Ханой ще посетим Храма на литературата, първият университет във Виетнам, построен в традиционен виетнамски стил архитектура от 11-ти век. Следва едно незабравимо пътешествие по улиците на Ханой с рикша. Ще имате възможност да се запознаете с местната атмосфера по неописуем начин. Животът тук е оживен и забързан. Местен шофьор ще ни разходи по тесните улички на Стария квартал, известен със своите „36 улици с 36 стоки“. В Стария квартал, още от 15-ти век, тези улички носят имената на стоките и услугите, които се предлагат на тях - улица на коприната, улица на ориза, улица на хартията, улица на лакираните изделия и улица на бижутата. Ще се потомим в завладяващия лабиринт от задънени улички, може спокойно за се спазарим за цената и да си купим необичайни предмети, които винаги ще ни напомнят за този незабравим следобед.
Настаняване в хотела. Нощувка.

6 Ден Ханой – Луанг Прабанг
Закуска.
Напускаме хотела и се отправяме към международното летище за полет до Луанг Прабанг /Лаос/. Пристигане и посрещане от местните партньори.
Въпреки, че не е столица, Луанг Прабанг е най-живописният град в Лаос. От 1707 г. тук се намира кралския дворец.
Разходката ни ще започне със стария град, където ще усетите атмосферата на празненствата по повод 20-тата годишнина от включването на града като обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще се потопим в малките улички и алеи, за да наблюдаваме местния начин на живот, който все не се е повлиял от забързаното развитие на съвременното общество. Ще се отбием в някоя от местните къщи да се срещнем с домакините и да надникнем в ежедневието в този спокоен град.
Ще завършим деня с изкачване на 100 метровия. хълм Фу Си. Разположен в центъра на Луанг Прабанг, до върха на хълма се стига по 300 стъпала. От върха му се открива невероятна гледка към града, реките Меконг и Нам Хан. Гледките са просто спиращи дъха, особено при изгрев и залез, и това е идеалното място за правене на снимки на града и околностите му.
Настаняване в хотела. Нощувка в Луанг Прабанг.

7 Ден Луанг Прабанг
Закуска. Днес денят ще започне преди изгрев слънце. Ще имаме незабравимото преживяване да наблюдаваме, как местните жители даряват храна на будистките монаси. Това е традиционен ритуал в будизма и е начин да се подкрепят монасите. В Луанг Прабанг има 34 храма, от които облечените в оранжеви роби - касая, монаси излизат с кошници и тихо си проправят път от къща на къща, за да получат топки ориз от местните хора. Цветът на техните шафранови одежди в утринната мъгла е като емблематична картина за Азия.
След това ще се отправиме към един от големите сутрешни пазари на Луанг Прабанг, за да надникнем в местната хранителна култура и търговия. Това е идеалното място да вземете бърза закуска от khao jee - лепкав ориз на скара с бамбуков шиш, сервиран върху бананово листо. Тези пазари отварят рано и обикновено приключват около 10 сутринта, като може да намерите изобилие от тропически плодове, живи риби и най-различни странно изглеждащи продукти.
Връщане в хотела за закуска. Денят ни ще продължи с посещението на кралския дворец, който е смесица от стилове на френското изящно изкуство и традиционна лаоска архитектура. В днешно време дворецът е превърнат в Национален музей, съхраняващ ценните колекции от кралските фамилии.
След това ще направим кратка разходка по тихите улици, за да посетим някои от известните храмове на Луанг Прабанг. Смятан за важен религиозен символ на будистката архитектура, храмът Wat Xieng Thong е известен с изящните си мозайки и дърворезби в традиционен лаоски стил. Храмът Wat Visoun е най-древният храм на Луанг Прабанг. Архитектурата е семпла, но е дом на най-древните статуи на Буда в града.
Следва живописно едночасово пътуване южно от Луанг Прабанг. По пътя ще спрем на един от местните оживени пазар и малко селце, където живее планинско племе, за да се насладим на картините и звуците на местния живот. Ще се отправим на кратка разходка по горска пътека, като по пътя ще минем покрай красиви сини вирове и езерца, за да достигнем до неописуемо красивия водопад Куанг Си.
Екскурзията ще ни отведе и към Центъра за спасяване на азиатски мечки - дом на повече от 20 азиатски черни мечки. Мечетата живеят в заграждение с много дървета, люлки и други подходящи за тях играчки. Ще се разходим по дървената платформа за наблюдение и ще може да наблюдаваме тези очарователните животни, докато мързеливо се излежават, играят заедно или търсят храна.
Връщане в Луанг Прабанг. Нощувка.

8 Ден Луанг Прабанг
Закуска в хотела. Свободно време за разходки самостоятелни занимания.
По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Центъра за опазване на слонове.
Известен като „Земята с милион слона“ (Lane Xang), Лаос е бил дом на голяма популация от слонове, живеещи в дивата природа. Въпреки това, популацията на азиатски слонове, с която страната някога е била известна, днес е намаляла до около 800, като 400 са диви слонове и 400 живеят в плен. Днес ще може да направим кратко пътуване до покрайнините на Луанг Прабанг, където ще се срещнем със слоновете в естествения им дом, както и ще научим повече за техния живот и поведение. Ще запазим скъпи спомени от времето, прекарано с тези нежни гиганти.
В самия лагер ще си поговорим с персонала, който се грижи за слоновете и ще се запознаем с проекта за опазване на слоновете в центъра. Там ще видим «санаториума» за болни слонове, музея и съоръжението за производство на хартия от тор. След като научим как се грижат за слоновете, ще преминем през основно обучение и ще научим как се командват и контролират слонове, използвайки местния език. Ще се разходим със слоновете до близкия водопад Tad Sae, преминавайки през разнообразния пейзаж на джунглата по т.нар. Пътека на водопадите. Ще се насладим на вкусен пикник-обяд на фона на красивата природа, гъстата джунгла и водопада.
Следобед ще се качим на традиционна лодка за плаване обратно до центъра за слонове. Разходката с лодка по река Нам Хан предлага възможност да се усетим спокойния речен живот и да наблюдаваме ежедневието на местните рибари.
Връщане в Луанг Прабанг. Нощувка.

9 ден Луанг Прабанг – Сием Рип
Закуска.
В 08:00 ч. ще напуснем хотела и ще се отправим на разходка с лодка до известните пещери Pak Ou. Пещерите се намират сред карстови скали на около 25 километра от центъра на Луанг Прабанг. Разположени до могъщия Меконг и срещу устието на реките Меконг и Оу, двете магически пещери съхраняват безброй свещени будистки статуи и изображения. В долната пещера се намира група статуи на Буда, на фона на живописния речен пейзаж. Горната пещера е на 7 минути изкачване по стъпала, заобиколени от буйна растителност. Тук ще открием статуи на Буда в различни пози и размери от различни епохи. Ще научим повече за предаността и отдадеността на лаосците към будизма.
Трансфер до летището за полет Луанг Прабанг – Сием Рип. Пристигане в Сием Рип. Уреждане на визовите формалности. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

10 Ден Сием Рип
Закуска
Днес ще имаме цял ден, за да разгледаме и опознаем археологическия парк Ангкор.
Влизането в Ангкор Том ще стане от западната порта. Древната столица на Ангкор Том е построена през 12 век. Ще видим и Южната порта, храма Байон - уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица, терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Продължаваме към приказния Та Пром, обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и гигантски пълзящи растения. Следобед следва посещение на известния храм Ангкор Ват - обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1992 г., известен със своята красота и великолепие. Той разполага с най-дългия непрекъснат барелеф в света, който минава покрай външните стени на галерията и разказва истории от индуската митология.
Ще посетим един от най-известните храмове Пре Руп, построен през 10 век по време на управлението на крал Раджендраварман II и посветен на Шива. Връщане в хотела. Нощувка

11 Ден Сием Рип – ез. Тонле Сап - Пном Пен
Закуска. Тази сутрин ще се отправим на 5 часово пътешествие до Пном Пен.
Първата ни спирка е езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Камбоджа. За разлика от забързания и оживен Сием Рип, тук времето тече спокойно, далеч от градската суматоха. За жителите тук животът на вода е част от ежедневието и трябва да се запази от бързото развитие на съвременното общество.
Разположен на 18 километра от центъра на Сием Реап, Kampong Phluk е едно от най-впечатляващите и непокътнати постоянни селища на езерото Тонле Сап. Дом на над 3000 местни жители, това очарователно село предлага поглед отблизо към потъналата мангрова гора местност и живота край езерото. Ще се качим на местната лодка и ще се отправим на релаксираща и приятна разходка по езерото. Ще се потопим в природата, за да надникнем в разнообразния начин на живот, докато лодката ни се плъзга през мангровите гори, наколните къщи, плаващото училище и полицейския участък. Подгответе фотоапарата си, за снимки на живописната гледка към езерото Тонле Сап, местните жени или деца, които си проправят път през речния канал, или жителите на селото, които продават и купуват продукти на импровизиран плаващ пазар.
Продължаваме към Пном Пен, като по пътя ще спрем за посещение в местното село Скуун, известно с гигантските тарантули. Ще видим местните да продават много пържени тарантули и щурци като предястие, което може при желание да опитате.
Наречен „Перлата на Азия“, Пном Пен беше смятан за най-красивия град в Индокитай. Запазил е голяма част от очарованието на стария свят, което се вижда от френската колониална архитектура и традиционните богато украсени храмове.Настаняване в хотел за нощувка.

12 Ден – Пном Пен – Хо Ши Мин
Закуска. Днес ще направим обиколка на най-известните забележителности на Пном Пен.
Ще започнем с посещение на Кралския дворец, първоначално построен през 1866 г. от дядото на сегашния камбоджански крал. Дворецът е комплекс от великолепни царствени сгради с класическа, кхмерска архитектура, богата златна декорация и сложно оформление на отбранителни стени, включващи смесица от кхмерски елементи и френско влияние.
Едно от красивите места е Сребърната пагода, която съхранява много национални съкровища, включително много златни и украсени със скъпоценни камъни статуи на Буда. Разположена в комплекса на Кралския дворец, това е най-свещеният храм в страната.
Следва посещение на Националния музей, който е проектиран в кхмерски стил от френски археолог и художник през 1917 г., посветен изключително на кхмерското изкуство и скулптура.Ще научим за историята на Камбоджа още от времето на „Златния век“ от периода Ангкор, с отлична колекция от кхмерско изкуство и скулптура, които са събрани от много археологически обекти в цяла Камбоджа.
След тура продължаваме с 4-часов трансфер до границата между Камбоджа и Виетнам.
При пристигане на границата (Bavet/Moc Bai), уреждане на митнически и визови формалности. Посрещане от местния водач за Виетнам и отпътуване до град Хо Ши Мин.
Свободно време за самостоятелни занимания и почивка. Нощувка.

13 ден Хо Ши Мин – делтата на р. Меконг – Хо Ши Мин
Закуска.
Днес за разнообразие ще сменим градския пейзаж с тучни оризища и ферми за плодове. Отпътуваме от град Хо Ши Мин към живописния Маи То, известен като входа към делтата на Меконг.
След пристигане ще се отправим към крайбрежния кей за приятна екскурзия с моторна лодка. Ще имаме възможност да се удивим на пейзажа на делтата, къщите, построени на колове и местните рибни ферми по пътя. Ще сменим лодката с тук- тук или традиционна кола с волове/коне. Пътуването ни продължава сред равен терен, през тесни селски улички, осеяни с овощни градини и обичайни селски къщи. Наблюдавайки живота на местните, ще установите, че в много отношения е непроменен от времето, по което са живели в миналото. Ще видим приятелски настроени малчугани, които приветстват новите си приятели с „Xin Chao“ („Здравей“) по време на нашето пътуване.Ще спрем за обяд, след което ще имаме възможност да видим семейна работилница за приготвяне на кокосови бонбони. Може да опитате местен чай с мед и пресни плодове, докато разговаряте с местните хора, за да надникнете в начина на живот и традиционните обичаи в делтата на Меконг. Тук можете също да изберете да се возите на конска/волска кола през тучните околности на местните фермите. Завършваме екскурзията със запомнящ се круиз с гребна лодка, който ще ни отведе по тесните канали покрай буйни овощни градини и тихи и спокойни селца. Връщаме се в Хо Ши Мин в следобедните часове. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания. Нощувка.

14 ден Хо Ши Мин - отпътуване
Закуска. (освобождаването на стаите е до 12 ч.)
След закуска ще направим сити тур на град Хо Ши Мин.
Започваме с Музея на войната, който представя американската война през очите на виетнамците, тъй като съдържа артефакти и снимки от миналото, включително американски бронирани машини, артилерийски оръдия, бомби и пехотни оръжия.
Продължаваме към най-значимия исторически обекти на града - Двореца на Обединението. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането й на 30 април 1975 г. Ще се разходим из Двореца, за да се възхитим на удивителните шедьоври и неговата архитектура. Нашият водач ще ни запознае с неразказани истории, свързани с големите промени в историята на град Хо Ши Мин.
След това се отправяме към Централната поща, построена около 1886 – 1891 г. по проект на известния френски архитект Гюстав Айфел. Ще се гмурнем сред многобройните и пъстри магазини на улица Dong Khoi, някога известна като Rue Catinat, булевардът, където висшето общество е пазарувало в колониалните времена. Да не забравяме и катедралата Нотр Дам, построена като умалено копие на едноименната катедрала в Париж. Завършваме с посещение на оживения пазар Ben Thanh, за да се насладим на пазаруването и да открием способностите си да се пазарим за интересните стоки и сувенири, които винаги ще ви напомнят за този вълнуващ ден. Свободно време за самостоятелни разходки и последен шопинг.
Следобед трансфер до летището за полет до Истанбул. Пристигане в Истанбул.

15 ден ИстанбулСофия
Пристигане в Истанбул. Полет ИстанбулСофия. Пристигане в България.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти