Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бари

Септемврийски празници в Пулия 2018 г. - хотели 4* - Промоционални цени!

Номер на оферта

/

193308

Дати & цени

Цената включва

- Двупосочен самолетен билет до Бари
- Летищни такси
- Съотвеният брой нощувки в избрания хотел на закуска и вечеря с ? вино и ? вода
- Трансфер летище – хотел – летище
- Чадъри и шезлонги на плажа
-Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ
- Представител на туроператора владеещ български за целия престой

Цената не включва

-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
-Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
-Общинска такса. Заплаща се на рецепцията на хотела.

Програма на пътуването

Септемврийскипразници в Пулия

Хотели: Hotel Villa Giusy 4* / Sira Resort 4*+

ДАТИ:
05.09 – 08.09.2018
22.09 – 26.09.2018

ЦЕНИ на човек, в стандартна стая, на база закуска, вечеря и напитки, с включени летищни такси.

05.09 – 08.09.2018 - 3 нощувки - хотел Villa Giusy 4*: 590 лв.
05.09 – 08.09.2018 - 3 нощувки - хотел Sira Resort 4*: 690 лв.

22.09 – 26.09.2018 - 4 нощувки - хотел Villa Giusy 4*: 620 лв.

*Промоционална оферта за нови резервации. Офертата е валидна до 22.08.2018 г. или до изчепрване на промоционалните количества.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА

Villa Giusy 4*

Местоположение
Хотелът се намира в населения град Castellaneta Marina, в непосредствена близост от магазини, ресторанти и места за разходка. Само на 5 минути пешеходноразстояние се намира плажа, като гостите на хотела могат да ползват безплатно чадъри и шезлонги.

Хотелът
Villa Gousy 4* предразполага своите гости за една истинска почивка. Заобиколен от благоухани борове, хотелът е едно късче от рая. Разполага с открит басейн, ресторант с традиционна за Пулия кухня, а учтивият персонал е готов да съдейства за всеки въпрос.

Стаи
Стаите са обзаведени в класически стил, като комфортът на туриста е приоритизиран. Всяка стая разполага със собствена баня с тоалетни принадлежности и сешоар. Безжичен интернет е наличен из целия хотел без доплащане. Някои стаи имат и балкон.

----------------------

Sira Resort 4* Premium, Marina di Nova Siri
https://www.siraresort.com/en/

Местоположение:
Sira Resort 4* е превъзходен комплекс, на брега на морето, където можете да почивате на спокойствие и да се наслаждавате на природата. Намира се в Marina di Nova Siri, на границата между Базиликата и Калабрия.

Хотелът:
Използваните материали и суровини в Sira Resort 4* Premium са изцяло подчинени на екологичната концепция “живот в хармония с природата”.
Стаите, кулинарните изкушения, всички части на комплекса и обслужването и дори атмосферата, която посреща гостите още от първите стъпки в комплекса, разказват историята на фундаменталната концепция за опазване на околната среда. Това, което гостите усещат в атмосферата на Sira Resort 4* е усещането за щастлив живот в зелена, приятелска среда. Своеобразният природен оазис, заобиколен от естествена природа, цветове и аромати. Това е идеалното място за прекачване на лятната отпуска.

Стаите:
Комплексът се състои от 107 мини-апартаменти. Всички апартаменти са изцяло обзаведени, за да дадат усещането за изискано, ексклузивно обслужване. Разположени са между борови и евкалптови дървета и красиви алеи за разходка.
Характеризират се с модерен дизайн и обзавеждане. Всички Мини апартаментите са оборудвани с:
• Климатик
• спално бельо
• хавлиени кърпи
• сейф
• Wi-Fi връзка
• вътрешен телефон
• голяма обзаведена веранда
• Кухня
Мини апартамент – стандарт, 40 кв 2: максималното настаняване в 4 човека: спалня с двойно легло, кухня-всекидневна с разтегателен диван за двама души, обзаведена веранда.
Мини апартамент – супериор, 50 кв 2: максималното настаняване в 6 човека: спалня с двойно легло, стаи с две единични легла, хол с разтегателен диван за двама души, кухня и баня, обзаведена веранда.

Плаж:
Частният плаж има директен достъп от курорта. Широката плажна ивица от пясък и малки камъчета се мие от кристалното Йонийско море. Също така идеален за семейства с малки деца.

=============================================================

ПРОГРАМА
22.09 – 26.09

Ден-1 /
Събиране на летище за полет до Бари. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден-2 /
Закуска. Информационна среща. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:
Бари – столицата на област Пулия и Полиняно а Маре – Перлата на Адриатика.

Ден-3 /
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия по желание:
Матера – част от световното културно наследство, под протекцията на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата през 2019 (заедно с Пловдив).

Ден-4 /
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:
Алберобело (ЮНЕСКО) – известната приказна столица на Трулите и Локоротондо – едно от стоте най-красиви малки градчета в Италия.

Ден-5 /
Закуска. Трансфер до летище Бари за полет към България.


ПРОГРАМА
05.09 – 08.09

Ден-1 /
Събиране на летище за полет до Бари. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден-2 /
Закуска. Информационна среща. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:
Бари – столицата на област Пулия и Полиняно а Маре – Перлата на Адриатика.

Ден-3 /
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия по желание:
Матера – част от световното културно наследство, под протекцията на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата през 2019 (заедно с Пловдив).

Ден-4 /
Закуска. Трансфер до летище Бари за полет към България.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Резервации:
Депозит 350 лв при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa

Полетно разписание за период: 22.09-26.09 (4 нощувки)
Превозвач София- Бари: Bulgarian Air Charter
Превозвач Бари- София: Wizz Air
СофияБари 14:30 / 14:50(15 кг чекиран/ 7 кг ръчен)
БариСофия 13:40 / 15:55(20кг чекиран/ 10 кг ръчен с размери 55x40x23)

Полетно разписание за период 05.09-08.09 ( 3 нощувки)
Превозвач София- Бари: Wizz Air
Превозвач Бари- София: Bulgarian Air Charter
СофияБари 12:45 / 13:10
БариСофия 15:35 / 17:35

Забележки:
-Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата, авиокомпанията, полетните времена.

=============================================================

ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туристи. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място до изчерпване на свободните места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Бари и Полиняно а Маре
50 евро за възрастен / 25 евро (дете 2-11.99 г.)
Отпътуване за Бари – столица на областа Пулия. Политически, икономически, транспортен и образователен културен център. Историята на града е свързана с Гръцката колонизация, както и Римската и Византийската империя. През 1071 г. е завладян от норманите, а след това влиза и в състава на Свещената Римска империя. От 1324 г. е независим град до 1558 г, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на Стария град. Тук се намират всички известни забележителности, а плетеницата от колоритни улици и пресечки носи специфична средиземноморска атмосфера. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. в романски стил. През ХVІІІ в. в интериора и фасадата на Катедралата Св. Савин са добавени барокови детайли. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Приема се за едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликата се пазят картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), мраморен епископски трон и мощите на Св. Никола – закрилник на моряците, търговците, банкерите, разбойниците, затворниците, жените и децата. Възможност за дегустация на питка„ Фокача“ и вино, местно производство. Свободно време.

"Полиняно а Маре" е град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбражието е познато с кристалночистото си море, двадесет километровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествените красоти на това градче, познато с прозвището "Перлата на Адриатика". Скалистото крайбрежие на Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които през зимата са служели за убежище на рибарските лодки, а днес всяко лято привличат неспирен поток от туристи. Сред плажовете, които се радват на голяма популярност са: Кала Инчина (Cala Incina), Кала Сала (Cala Sala), Кала Порто (Cala Porto) , Кала Пагуро (Cala Paguro), Кала Понте (Cala Ponte) , Кала Паура (Cala Paura) и плаж Сан Вито (San Vito beach) в едноименното рибарско селище. Туристите остават очаровани при посещенията си в Грота деле Рондинеле (от итал. Лястовичата пещера - Grotta delle Rondinelle) и известната Грота Палацезе (от итал. Голямата къща в пещерата - Grotta Palazzese), вкопани във варовиковите скали. Терасите в страия град предлагат невероятни панорамни гледки. Заливите и малките пещери са достъпни с лодка. На особен интерес се радва морското дъно с кристалночистата си вода, превърнало се в любимо място за водолази и дайвъри.

Матера (ЮНЕСКО)
44 евро за възрастен / 22 евро (дете 2-11.99 г.)
Отпътуване от хотела за посещение на Матера – мътрвият град, известен в целия свят като естесвен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори, сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените преди десетилетия саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.
Възможност за посещение в свободното време на Етнографският музей и/или скалните църкви.
-Входна такса за Етнографският музей- 2 евро на човек
-Входна такса за скалните църкви – 3 евро на човек


Алберобело и Локоротондо
56 евро за възрастен / 28 евро (дете 2-11.99 г.)
След закуска отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите сякаш ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Някой от по-интересните от тях са: Музея на виното и Музея на зехтина.
Локоротондо – едно от 100-те най-красиви малки градчета в Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името си. Това е град на красивите балкони повечето, от които си имат номера. Градът е известен със своите вина. В цената е включена дегустация на домашно произведени ликьори и сладки.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Почивки - Италия |  Почивки - Бари |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Бари

Избрани оферти