Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Къде да празнуваме Нова година в чужбина?

Автор

/

Няколко идеи за пътуване в чужбина за Нова година - с минимални изисквания, минимален риск и максимално забавление в празничната нощ!

Както посрещнете новата година, така ще ви върви през следващите 12 месеца. За да ви е леко и лятно на душата, всяко едно от екзотичните ни предложения гарантира бягство от зимния студ по нашите ширини и незабравим празник.

ВАЖНО! Пътуване в чужбина за Нова година и коронавирус:

Добре е да знаете, че все повече екзотични пътувания се правят със специална застраховка, която покрива всички разходи, в случай че се разболеете от Covid-19 и поради това не можете да пътувате. Същото важи при разболяване на място на дестинацията или разболяване на ваш близък, за когото трябва да останете да се грижите. Ако за Нова година изберете дестинация, която изисква PCR тест, цената на теста често е включена в пакетната цена на новогодишното пътуване или е намалена за участниците в пътуването. Попитайте за подробните условия туроператора, с който пътувате.

Дубай

Нова година е времето, когато си правите равносметка и се обръщате към бъдещето. Ако още не сте избрали къде ще сте тази година, посрещнете празника в града, който се превърна в синоним на бъдещето - Дубай. Дестинация, която се променя всеки ден и доказва как пустинята може да се превърне в рай. Това е град, където в един ден можете да отидете на плаж, да карате ски на закрита ски писта и да отидете на сафари в пустинята. Новогодишната вечер в Дубай ще включва много танци, веселие и забавление.

Виж актуалните оферти за Нова година в Дубай!

Занзибар

Освен очевидните предимства на това да посрещнеш Нова година на място с температура на въздуха около 27 градуса и на водата около 29, Занзибар е и един от най-красивите африкански острови с едни от най-приятелски настроените местни. Освен това е родно място на Фреди Меркюри, чиято родна къща можете да видите. Нова година в Занзибар означава хотел на брега на океана, най-синята синя вода, в която да плувате, гмуркане и прясна морска храна, романтични залези.

Виж актуалните оферти за Нова година в Занзибар!

Малдиви

Ако започнете новата година в луксозно бунгало на плажа на Индийския океан, това със сигурност ще е чудесна поличба. Малдивите са много неща - романтика, релакс, пълно изключване от света на проблемите, безупречно обслужване… Из стотиците острови има хотели и комплекси за всеки вкус - от изолирани плажни вили и бунгала в традиционен стил до комплекси, подходящи за семейства с деца. Температурата на водата целогодишно е 27-28 градуса, плажовете са бели, лагуните - тюркоазени, а красивите рифове са пълни с живот.

Виж актуалните оферти за Нова година в Малдиви!

Тунис

Тунис е от онези невероятни места, където имате едновременно средиземноморско крайбрежие, ориенталски дух, древноримски останки от велики мегаполиси, както и наистина добри цени за 4- и 5-звездни хотели на база all inclusive. Ако това ще е първото ви стъпване в пустинна страна, не пропускайте джип сафарито в пустинята и посещението на бедуинско селище. Морските курорти в страната са построени на най-хубавите плажни ивици - никакви камъни, никакъв чакъл - само мек пясък и прекрасна вода. В Тунис храната и напитките са в изобилие, а чистотата е на ниво.

Виж актуалните оферти за Нова година в Тунис!

Турция

Ако сте пропуснали лятната почивка в Турция, можете да наваксате по Нова година. Това е и един от най-бюджетните варианти за посрещане на празника в чужбина. Можете да изберете луксозен спа хотел из добре познатите Айвалък, Кушадасъ, да се спрете на космополитния Истанбул или да експериментирате с компактния и подреден град Чанаккале на брега на Дарданелите (и на една крачка от древна Троя).

Виж актуалните оферти за Нова година в Турция!

Албания

Ако ви се ходи в чужбина, но не държите да е на хиляди километри разстояние, а по-скоро имате нужда от смяна на обстановката - Албания е чудесна алтернатива.

Морските курорти на Албания отварят отново вратите си за незабравимо посрещане на новата година на брега на Адриатическо или Йонийско море. Сезонът не е за плаж, но мекият крайбрежен климат е чудесен за разглеждане на забележителности и релакс.

Виж актуалните оферти за Нова година в Албания!

Северна Македония

Снимка: iStock by Getty Images

 В Скопие или на брега на Охридското езеро, със собствен транспорт или на организирана екскурзия с автобус - Северна Македония е един от най-близките варианти за новогодишно пътуване.
 
Македонците, подобно на всички балканци, умеят да се забавляват - уверете се лично.
 
Виж актуалните оферти за Нова година в Македония!
 

Остров Пукет, Тайланд


Снимка: iStock by Getty Images

Остров Пукет е една от първите туристически дестинации, които тайландските власти пилотно отвориха за чужденци. Целият остров е отворен за свободно движение, което позволява да разнообразите престоя си с впечатляващите забележителности на острова - будистки храмове, нощни пазари невероятни места за гмуркане.
 
Освен заради красивите си плажове, на които да събирате тен посред зима, Пукет си заслужава и заради усмихнатите и дружелюбни местни хора, които ще останат в сърцето ви.
 
Виж актуалните оферти за Нова година на остров Пукет!

А ако все пак решите да си останете на родна земя, ето ги нашите най-добри оферти за Нова година в България.

>
16 ноември 2021 г.

Тагове

нова година

екзотика

семеен туризъм

любопитно

плажове

романтично

covid-19

празник

зима

Забележителности наоколо

Избрани оферти