Начало / Екскурзии / Екскурзии - Върнячка баня

ЕКСКУРЗИЯ ДО ВЪРНЯЧКА БАНЯ-БАЙНА БАШТА-ВИШЕГРАД-КАМЕНГРАД-ЗЛАТИБОР

Номер на оферта

/

232095

Дати & цени

Цената включва

Цена за възрастен в двойна/тройна стая-339 лв
Доплащане за единично настаняване-139 лв лв
Цена за дете до 11.99- 279 лв
Цена за допълнителна седалка-70 лв


Цената включва:

Транспорт с луксозен туристически автобус
1 нощувка със закуска във Върнячка баня в ZEPTER VRNJACKA BANJA SPA 4****
2 нощувки със закуски в ZEPTER HOTEL DRINA 4**** в Байна Башта, Сърбия
3 вечери в ресторанта на хотела с жива музика, богато меню и напитки
Туристическа обиколка на Върнячка баня
Посещение на манастира Жича
Посещение на Мокра гора и Природен парк Тара
Посещение на Вишеград и Каменград
Посещение на етнокомплекс Дървен град на Кустурица
Разходка в Златибор
Екскурзоводско обслужване по време на пътуването
Медицинска застраховка

Цената не включва:

Входна такса за Дървен Град –
Билет за ретро влака „Шарганска осморка“ – /*заявява се при записването на екскурзията и се заплаща с основния пакет/.
Разходи от личен характер
Медицинска застраховка за лица над 65 год. – 5лв.
Медицинска застраховка за лица над 75 год. – 10лв.


Допълнителна информация

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 35
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни
Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване.

Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.

Програма на пътуването

ПОТОПЕТЕ СЕ В ПРИКАЗНИЯ СВЯТ НА КУСТУРИЦА!
ЕКСКУРЗИЯ ДО ВЪРНЯЧКА БАНЯ-БАЙНА БАШТА-ВИШЕГРАД-КАМЕНГРАД-ЗЛАТИБОР
ЛУКС И РЕТРО ИЗЖИВЯВАНЕ В ПЛАНИНИТЕ НА СЪРБИЯ И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
ВЛАКА ШАРГАНСКА ОСМОРКА И КРИСТАЛНИТЕ ВОДИ НА РЕКА ДРИНА
НАСТАНЯВАНЕ В ПЪРВОКЛАСНИ СПА ХОТЕЛИ!
ДАТИ:19.09.-22.09.2020
4 ДНИ/ 3 нощувки със закуски и вечери в хотели 4****
ТОП ЦЕНА 339 ЛВ
РЕЗЕРВИРАЙТЕ БЕЗ РИСК ??
??ПРОМЯНА НА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА до 14 дни преди дата на отпътуване БЕЗ ТАКСИ И ГЛОБИ ??
???????? ПЪЛНО възстановяване на всички предплатени суми по ПРОГРАМАТА до 14 дни преди дата на отпътуване??
Програма
1-ви ден
Отпътуване от София в 07.30 часа от паркинга на стадион “В.Левски”.Пътуване към Върнячка баня. Пристигане около обяд. Върнячка баня е банята с най-добра слава и най-дълги традиции в Р.Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до Ivв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целций. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи. Настаняване в избрания хотел. Свободно време за самостоятелна разходка из живописите паркове на Върнячка баня. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
Закуска.Отпътуване за Байна Башта. Попътна спирка за посещение на манастира Жича, един от най – почитаните от сърбите православни манастири, свидетелство за славното минало на Сръбското кралство. Жичанският манастир е построен през XIII в. от синовете на Милан Обренович, първият Сръбски крал Стефан Първовенчани и неговият брат и патрон на Сърбия, Св Сава. Манастирът има огромно културно и историческо значение за държавата, тъй като в него са коронясани 7 сръбски крале. Продължаване в посока сръбския град Байна Башта, живописно разположен в долината на река Дрина и източния край на Националния Природен парк Тара. Пристигане и настаняване в хотел Zepter 4 **** в Байна Башта, Сърбия ( https://zepterhoteldrina.com/). Вечеря. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Мокра гора, известна с теснолинейната железопътна линия Шарган, чиито маршрут наподобява цифрата осем и криволичи из живописните масиви на едноименната планина. По желание и срещу допълнително заплащане пътуване с ретро влак /*заявява се при внасянето на депозита/. Предстои едно уникално преживяване, което връща към отминали забравени романтични времена. Този исторически музей на открито ни предоставя историята на сръбската железница със своите запазени експонати. Пътуването през дивни природни красоти и с това ретро влакче е незабравимо! Продължаване за Вишеград, разположен на територията Босна-Херцеговина в близост до границата със Сърбия. При пристигането вниманието на всеки посетител се привлича от изумрудените води на река Дрина и красивия каменен мост, известен като „Мостът на Дрина“. Тази уникална творба на средновековната османска архитектура и изкуство е построена от Синан по нареждане на великия везир на Османската империя Мехмед Паша Соколович, роден в Херцеговина, но от сръбско семейство. След фото-паузата предстои посещение на първия град от приказния свят на световноизвестния филмов режисьор Емир Кустурица – Каменград или Андричград. Разходка по главната улица и площада с магазинчета за бижута, уютни кафенета и ресторанчета. Връщане в хотела в Байна Башта. Вечеря с жива музика. Нощувка

4-ти ден
Закуска. Отпътуване за китното етно селище – Дървеният Град, второто творение от приказния свят на Емир Кустурица. Селището е създадено като декор за един от последните филми на големия режисьор „Когато животът беше чудо“, а в последствие се превръща в открит етнографски музей, с прекрасни дървени къщички и малки площадчета, носещи имената на личности като Диего Марадона, Бранислав Нушич и Иво Андрич. Тук може да се почувства атмосферата на отдавна отминали времена, да се видят позабравени занаяти и да се вкусят традиционни за Сърбия специалитети. Продължаване за България през високопланиския курорт Златибор. Природата в Златибор е щедра и благодатна, с много поляни, пасища и горски масиви с борове, ела и смърч, а красивите пейзажи са в изобилие. Спирка за кафе-пауза и за разходка из центъра на курорта. Пристигане в София вечерта.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Върнячка баня |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Върнячка баня |  22 септември - 2023 - Сърбия |  22 септември - 2023 - Върнячка баня

Избрани оферти