Начало / Екскурзии / Екскурзии - Памуккале

Екскурзия до древна Ликия – Памуккале, Далян, Демре-Мира, Анталия

Номер на оферта

/

239621

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за редовен полет на авиокомпания Pegasus Airlines - София-Анталия-София;
Летищни такси;
Ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
Всички трансфери по програмата;
2 нощувки в 4*/5* звезден хотел в Памуккале на база закуска и вечеря;
3 нощувки в 4*/5* звезден хотел във Фетие, Далян или Даламан на база закуска и вечеря;
2 нощувки в 4*/5* звезден хотел във Анталия на база закуска и вечеря;
Екскурзионна програма Памуккале;
Обзорна екскурзия на Анталия;
Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица до 64,99 г.;
Лицензиран екскурзовод на български език.

Цената не включва

Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица над 65 г. - 20 лв.;
Допълнителни екскурзии /плащат се на място и се провеждат при минимум 20 туриста/
Вход в басейна на Клеопатра – 10 €
Вход в античния град Йераполис – 10 €
Полет с балон с горещ въздух – 160 €
Полет с парапланер – 160 €
Посещение на планината Бабадаг с кабинков лифт- 10 €
Екскурзия – Далян с включен обяд – 50 €
Екскурзия - Остров Седир и плаж Клеопатра – 60 €
Обиколка с яхта на остров Кекова и потъналия град с включен oбяд – 45 €
Посещение на църквата Св. Николай – 10 €
Посещение на античния град Мира – 10 €
ЗАБЕЛЕЖКА: Цената на входните такси е към момента и е възможна на промяна.
Такса обслужване на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
Всички услуги предложени по желание;
Разходи от личен характер;
Обяд и напитки;

Програма на пътуването

Маршрут - София - Анталия - Памуккале - Фетие - Далян - Демре-Мира - Анталия

8 дни/7 нощувки

=======================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=======================================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: София-Анталия-Памуккале
Заминаване от летище София с редовен полет на авиокомпания Pegasus Airines за Анталия с разписание:

Номер на полет Излита от: Час Каца в: Час
РС 1544 София 12:30 Анталия 14:05
РС 1543 Анталия 9:45 София 11:40
Разписанието подлежи на препотвърждение до една седмица преди излитане.

Кацане в Анталия. Посрещане от представител на местния туроператор. Трансфер до Памуккале.

Настаняване в 5-звезден хотел на база закуска и вечеря в Памуккале /Collosea Thermal 5*, Adempira Thermal Resort 5* или подобен - името ще бъде известно до една седмица преди заминаване/.

Коктейл за добре дошли.

Среща с вашия екскурзовод.

Свободно време и възможност за "подмладяване" в термалните басейни.

Вечеря.

Нощувка.


ВТОРИ ДЕН: Памуккале
Закуска.

Туристическа програма в Памуккале. Памуккале и Денизли имат 17 геотермални извора с температура на водата от 35 до 100 °c. Докосването до белоснежните травертини, образувани от термални води, които дават живот на древния град Хиераполис, е много специално изживяване. Травертините на Памуккале, които имат приказен вид и отдалеч наподобяват облачно поле, са рядка красота, която съчетава история и природа. Благодарение на своя варовиков произход, снежнобял цвят и топла термална вода, те придават неповторимо очарование на неописуемо удивителни форми.

Посещение на античния град Хиераполис. Град Хиераполис е древен термален град от римския и византийския период, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и разположен на 20 км от центъра на Денизли. Разположен над Памуккале, древният град е построен през 2 век пр. н. е. от царя на Пергамон Евмений II и се смята, че градът носи името на Хиера, съпругата на Телефос, легендарният основател на древен Пергам. Градът се разраства и става известен с горещите си извори. Хиераполис е едно от светите селища за християнството.

Басейнът на Клеопатра се захранва от същите минерални извори като Паммуккале. Ще имате възможност да поплувате в същите води, в които е плувала Клеопатра, фараон на Египет. Професионално управляван модерен спа център позволява да се насладите на тези исторически лечебни води. За разлика от басейните на Паммуккале, водата на античния басейн, обичан от Клеопатра, е кристално чиста. В миналото басейна е бил заобиколен от римски храм на Аполон с покрив със сложна орнаментика, поддържан от дорийски колони. Днес представлява римски руини, които са не по-малко впечатляващи.

Свободно време за обяд. Следва посещение на текстилен център.

Връщане в хотела.

Вечеря.

Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН: Памуккале-Фетие-Даламан
На изгрев слънце - възможност за полет с балон с горещ въздух над Памуккале /по желание, срещу допълнително заплащане/. Ще имате възможност да да разгледате уникалната планина отгоре. Ще видите фантастичните пейзажи на Памуккале, древния град Хиераполис, както и уникалния басейн на Клеопатра.  Ще се насладите на възхитителен изгрев, който никога няма да забравите. Стандартната програма е с 45 минутен полет. За финал на това незабравимо изживяване  ви oчаква изненада - шампанско и сертификат за спомен.

Закуска.

Отпътуване за Фетие.

Пристигане във Фетие. Свободно време за обяд и разходка. Фетие е курортен град в югозападна Турция на брега на Средиземно море. Намира се в пристанището в подножието на Ликийските планини, покрито с борови и кедрови дървета. Това далеч не е най-популярната турска дестинация сред туристите, така че във Фетие можете бавно да се насладите на почивката си без тълпи от туристи. Има всичко за една незабравима ваканция - лазурно море, древни забележителности, екстремни забавления и невероятна природа.

Следва свободно време и посещение на залива Олудениз с възможност за плаж. ?l?deniz (буквално Мъртво море, поради спокойните си води дори по време на бури; официалното преводно име Синята лагуна) е малък квартал и плажен курорт в района Фетие, на тюркоазения бряг на югозападна Турция, в точката на съединяване на Егейско и Средиземно море.

Олудениз е известна дестинация за парапланеризъм, привличаща професионалисти и начинаещи като нас от цял ??свят. От планината Бабадаг се издигате в небето от едно от най-високите места за излитане за комерсиален парапланеризъм в целия свят! Тук перфектните условия позволяват парапланеризъм  през почти 365-те дни в годината. Можете да очаквате да се насладите на изживяването между 30-45 минути.

Възможност за Полет с парапланер /по желание, срещу допълнително заплащане/.

Възможност за Посещение на планината Бабадаг с кабинков лифт /по желание, срещу допълнително заплащане/.

Трансфер до Фетие или Даламан.

Настаняване в 4* или 5 * звездни хотели на база закуска и вечеря в района на Фетие, Далян или Даламан - Dalaman Airport Lykia Thermal & Spa 4* или подобен.

Вечеря.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Даламан/Фетие
Закуска.

Свободно време за почивка, СПА или плаж.

Възможност за Допълнителна екскурзия до Далян (по желание, срещу допълнително заплащане).

Далян придобива популярност през 1986 г., когато предприемачи искат да построят луксозен хотел на близкия плаж, който е място за размножаване на застрашения от изчезване вид морски костенурки карета (caretta caretta). След международно обсъждане, проектът е спрян и сега плажът е защитена територия.

Пътуването продължава с лодка по живописната делта на река Далян.  Ще разгледате от водата Ликийските скални гробници, изрязани в скалите и отвесно разположени над водата.

Ще посетите плажа на костенурките карета, който през 1995 г. печели приз за най-добър плаж в света. Свободно време на плажа Изтузу (Средиземно Mоре). Уникалното му разположение създава една нетипична гледка - само пясъкът отделя делтата на река Далян от морето.

Време за обяд (включен в цената).

Ще се насладите на SPA комплекс под открито небе с кални и сероводородни бани, както и термален басейн.

Връщане в хотела.

Вечеря.

Нощувка.


ПЕТИ ДЕН: Даламан/Фетие
Закуска.

Свободно време за почивка, СПА или плаж.

Възможност за Допълнителна екскурзия до остров Седир и плажът на Клеопатра с включен обяд /по желание, срещу допълнително заплащане/.


Остров Седир, известен като остров на поезията и любовта. Това приказно райско кътче се намира в залива  Гьокова. Плажът на  Клеопатра омайва туристите с кристалните си, тюркоазени води, римските останки - амфитеатъра, кулите и останките от църква, която някога е построена тук. В онези времена плажовете на Седир били осеяни със скали и камъни, но според легендата влюбеният Марк Антоний докарал с кораби златистия пясък от Египет като доказателство за любовта и предаността си към Клеопатра. Такъв пясък в резултат на много специални геоложки образувания може да се види само на този остров. Всяка песъчинка е с перфектна сферична форма, поради тази причина, този бряг е силно защитен от правителството, за да се предотврати всякакво изземане на пясък от плажа.

Връщане в хотела.

Вечеря.

Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН: Даламан/Фетие-Демре-Мира-Анталия
Закуска. 

Отпътуване за Демре-Мира. Свободно време за самостоятелно запознаване с града.

Възможност за Посещение на църквата на Свети Николай Чудотворец /по желание, срещу допълнително заплащане/. Построена през IV в., след новата ера, църквата се смята за третото по важност религиозно съоръжение на византийската църковна архитектура. В нея ще видите отлично съхранените и до днес фрески и ръкописи от 11-ти и 12-ти век, както и антична каменна мозайка.

Денят, продължава възможност за Посещение на античния град Мира (древен град в Ликия) /по желание, срещу допълнително заплащане/. Градът е разположен на 140 километра на запад от Анталия и на 48 км на изток от Каш. Скалните гробници Мира се намират на 2 километра навътре. В комплекса има два некропола – Некропол на океана и Некропол на реката. Мира е в Ликийския съюз на 6-те големи града в Ликия. Тук се e намирало най-голямото светилище на Артемида Eleuthera (Кибела), което е разрушено през 141 г. сл.н.е. от земетресение, след това възстановено и според легендата през 6 век разрушено от владиката Николай. Скалните гробници Мира са най – голямото археологическо съкровище на Югозападна Турция. Гробниците са уникално творение от времето на Ликийското царство през 3 – 4 век, издълбани са в огромна скала и са невероятна гледка. Днес Скалните гробници Мира, носят името Демре или Кале, намират се на 25 км западно от град Финикия. Градът е известен със своя амфитеатър (най-големия в Ликия) и с множеството изсечени в скалата над театъра гробници. Целият район на Кале представлява красив парк с множество тропични растения.

Възможност за Допълнителна екскурзия Обиколка с яхта на остров Кекова и потъналия град + oбяд. Кекова е малък необитаем остров, около който могат да се видят потъналите във водата руини на древен град, станал жертва на земетресение през II в., както и безброй подводни красоти. Освен с археологическите си находки, остров Кекова е известен и с красивата си природа. Тук е намерил вдъхновение Жак-Ив Кусто и е снимал по тези места „своята“ Одисея. Преди времето за плуване в райското заливче на Средиземно море, се посещава и най-малкото рибарско селище Симена. Обяд по време на екскурзията (включен в цената).

Трансфер до Анталия.

Настаняване в 4* или 5 * звездни хотели на база закуска и вечеря -  Lavia Hotels Lara 4+ или подобен.

Вечеря.

Нощувка.


СЕДМИ ДЕН: Анталия
Закуска.

Обзорна екскурзия на Анталия, включваща: Посещение на ювелирен и кожен център с красиви бижута и кожени изделия. Център на град Анталия. Йъвли минаре. Разходка по стария град. Триумфалната арка на Адриян.

Свободно време за обяд.

За финал на деня ще посетите водопад Карпуз калдъран.

Свободно време.

Вечеря.

Нощувка.


ОСМИ ДЕН: Анталия-София
Закуска.

Освобождаване на стаите.

Трансфер до летище Анталия за полет до София.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

=======================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=======================================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Памуккале |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Памуккале |  Пролет 2024 - Турция |  Пролет 2024 - Памуккале

Избрани оферти