Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бангалор

Наваратри в Индия с Изкуството да Живееш

Номер на оферта

/

142537

Дати & цени

30 септември 2024 г. - Цена от 3730 лв.

Цената включва

-Самолетен билет София – Бангалор – София с включени летищни такси и багаж;
-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
-4 нощувки със закуски и вечери в хотел Indeco 4* или подобен в Кумбаконам;
-Всички упоменати посещения по програмата и входни такси;
-Екскурзоводско обслужване;
-Представител на туроператора по време на пътуването;
-Представител на фирмата - партньор в Индия;
-Обработка на документи за индийска виза.

Цената не включва

- Виза за Индия – 80 лева;
- 12 дневен пакет с курс по избор в Международния Ашрам на Фондация „Изкуството да живееш“ при четворно или тройно настаняване и изхранване на пълен пансион;
-Самолетен билет за вътрешен полет Бангалор – Тричи – Бангалор – 490 лева;
-Доплащане за единична стая в хотелите – 330 лева на човек за 4 нощувки;
-Доплащане при тройно настаняване в Ашрама;
-Доплащане за 7 дневен курс на Тишината – част II;
-Доплащане за 5 дневен курс на Тишината – част II;
-Доплащане за 7 дневен курс за Благословии;
-Доплащане на курс Саням;
-Екскурзия до Бангалор – 80 лева;
-Бакшиши;
-Обеди и напитки;
-Разходи от личен характер;
-Застраховка „Отмяна на пътуване“ - препоръчителна.

Програма на пътуването

РОДНОТО МЯСТО НА ГУРУДЕВ ШИР ШРИ РАВИ ШАНКАР И ХРАМОВЕТЕ НА 9-те ПЛАНЕТИ

Маршрут: София – Бангалор – Тричи – Кумбаконам – Папанасам – Бангалор – София

19 дни / 16 нощувки

ДАТИ на отпътуване:
30.09.2024 г.


==========================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!==========================================================


РАННО ЗАПИСВАНЕ до 30.06.2024 г.

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ:

Възрастен в двойна стая: 3730 лв.
Възрастен в единична стая: 4060 лв.
Възрастен на доп. легло: 3730 лв.

Международният център на Изкуството да живееш в Бенгалуру е място, където животът расте. Това е не само кампус, който предлага възможности да подобриш душевното си състояние, но тук е дом на различни видове птици, пеперуди, разнообразие от растения и дървета.
Гурудев Шри Шри Рави Шанкар е световно известен хуманитарен и духовен водач, посланик на мира и човешките ценности. Чрез живота и работата си Гурудев е вдъхновил милиони хора по света с визията за свят без стрес и насилие. Програмите, разработени от Art of Living, предоставят техники и инструменти за по-задълбочен и по-щастлив живот.

-ПРОГРАМА:
ПЪРВИ ДЕН 30.09.2024 – ВТОРИ ДЕН 01.10.2024 / София – Бангалор
Заминаване от летище София, Терминал 2 за Бангалор. Пристигане на следващата сутрин, уреждане на визови и митнически формалности. Посрещане от представител на фирмата – партньор, с табела LUXURY HOLIDAYS и гирлянди. Отпътуване за Международния Ашрам на Фондация „Изкуството да Живееш“ в Бангалор, където ще се докоснете до магията и спокойствието на индийската култура.

Организирано опознаване на Ашрама:
Гошала - дома на древен вид крави, които дават мляко с А2 протеин; красивия амфитеатър Сумеру Мантап (стария ашрам), Рада Кунч (градина/парк с открити и закрити зали, езеро); Ведическото училище за пандити, Аюрведична болница и астрологична градина; Аюрведичен ресторант и още.

Настаняване, вечеря и нощувка.


ТРЕТИ ДЕН 02.10.2024 - ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН 12.10.2024 / Бангалор
Престой в Ашрама на пълен пансион – закуска, обяд, вечеря с вкусна и питателна прясно сготвена вегетарианска аюрведична храна. Честване на празника Наваратри и курс по избор (срещу допълнително заплащане):
03.10.2024 – 12.10.2024 КУРС ИЗКУСТВОТО НА ТИШИНАТА 5 дни.
03.10.2024 – 12.10.2024 КУРС САНЯМ
05.10.2024 – 12.10.2024 КУРС БЛАГОСЛОВИИ

Допълнителни курсове, процедури и екскурзии:
Възможност за други курсове за напреднали – Wedic Wisdom, 10 дневна тишина и други – при запитване.
Възможност за курс Интуиция за деца и младежи до 18ч.
Възможност за ПАНЧАКАРМА ПАКЕТ и процедури в клиниката към Ашрама.
Курс Изкуството на Тишината - почивката, от която винаги си имал нужда, но дори не си подозирал, че съществува. Изкуството на тишината е почивка в истинския смисъл на думата, защото ти дава възможност да си починеш от всички дейности и ангажименти. Това е цялостен курс за потапяне в медитация, тишина и празнуване, от който човек се връща като нов - изпълнен с енергия и подмладен (необходимо е да си изкарал част 1 – Програма за щастие).

02.10.2024г. - Възможност за организирана екскурзия до Бангалор – срещу допълнително заплащане (цената от 20 до 40 щ.д. в зависимост от брой записани хора, ще се уточни на място)
След закуска отпътуване за Бангалор – „градът-градина“ на Индия. Като столица на щата Карнатака, Бангалор е удивителна комбинация от традиционно и модерно. Съхранява много завладяващи наследства от храмове, внушителни джамии и декори от кралското минало. Бангалор днес е основен индустриален и търговски център и също така е добре известен като „Силиконовата долина“ на Индия поради концентрацията на големи ИТ компании тук. Обиколката започва с посещение на двореца Бангалор, построен от владетелите на Водейер на Майсор преди повече от 100 години. Необичайна структура от гранит, дворецът е конструиран по модел на Уиндзорския дворец в Обединеното кралство. Крепостта и дворецът на султана Типу, които са част от този комплекс, съхраняват колекция от сувенири от 18-ти век. Обиколката продължава с посещение на парка Кубон, с разглеждане на Видана Соудха и , завършва с ботаническата градина Лалбаг.

08.10.2024г. – 12.10.2024г. – празненствата НАВАРАТРИ, ХОМИ, САНКАЛПА, ПРЕЧИСТАВНЕ НА КАРМА .

През останалото време почивка и свободно време за разглеждане/разходки на територията на Ашрама. Възможност за Аюрведични терапии/масажи в Панчакарма центъра.
Закуска, обяд и вечеря включени по време на престоя.


ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН 13.10.2024 / Бангалор – Тричи (полет) – Кумбаконам (102 km - 3 часа и 30мин)
Закуска и освобождаване на Ашрама. Трансфер до летището в Бангалор за полет до Тричи Е6-7236 – 03:30/07:45. Пристигане на летище Тричи и отпътуване към Кумбаконам, по пътя посещение на храма Thingaloor (храмът на една от деветте планети – представлява Луната), следва посещение на храма Alangudi (храмът на една от деветте планети – представлява Юпитер), по-късно настаняване в хотела, вечеря и нощувка в Кумбаконам.

Храмовете Наваграха в Тамил Наду са група от храмове Наваграха, датиращи от династията Чола близо до Кумбаконам в Тамил Наду. Според индуистката легенда мъдрецът Калава страдал от сериозни заболявания и проказа. Той се молел на Навагра, деветте божества на планетата. Планетите били оценили неговата преданост и го излекували. Брахма, хиндуисткият бог на сътворението, се ядосал, тъй като смятл, че планетите нямат сили да предоставят блага на хората. Той проклел деветте планети да страдат от проказа и ги изпратил на земята във Vellurukku Vanam, джунглата на белите диви цветя или Suryanar Kovil. Планетите се молели на Шива да ги освободи от проклятието. Впечатлен, Шива се появи пред тях и ги уверил, че мястото им принадлежи ще трябва да даряват с благодат поклонниците си, които идват на това свещено мястото.

Всеки храм се намира в различно село и се счита за обиталище на един от Наваграхите. Повечето от тези храмове обаче са посветени на Шива. Храмът Сурия е единственият, посветен на Греъм. Всъщност той е посветен изцяло на поклонението на Бога-Слънце, а всички останали наваграхи, са обект на поклонение като главно божество, а вторите като съпътстващи божества. Построен е около 11-ти или 12-ти век от н.е. Другите храмове са построени по-рано, датиращи от 7-9 век.

Храмовете са:
1. Surya Navagrahastalam — Sooriyanar Kovil
2. Chandra Navagrahastalam — Thingaloor
3. Angaarakan Navagrahastalam –Vaitheeswaran Kovil
4. Budha Navagrahastalam — Thiruvenkadu
5. Guru Navagrahastalam — Alangudi
6. Sukra Navagrahastalam — Kanjanur
7. Shani Navagrahastalam — Thirunallar
8. Raahu Navagrahastalam –Thirunageswaram
9. Ketu Navagrahastalam — Keezhperumpallam

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН 14.10.2024 / Кумбаконам
Закуска. Този ден ще посетим останалата част от храмовете на деветте планети: храм Sooriyanar (храмът на една от деветте планети – представлява Слънцето), храм Sukran в Канчанор (храмът на една от деветте планети – представлява Венера), храм Thirunageswaram (храмът на една от деветте планети посветен на лорд Раху), храм Vaitheeswaran Koil (храм на една от деветте планети – представлява Марс), храм Thiruvenkadu (храм на една от деветте планети – представлява Меркурий).
Вечеря и нощувка в Кумбаконам.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН 15.10.2024 / Кумбаконам – Папанасам - Кумбаконам
Закука. Отпътуване за Папанасам (15 км. – 30 мин.) – родното място на Гурудев Шри Шри Рави Шанкар. Ще разгледаме родната къща на Гурудев и ще направим дълга Сударшан Кия.

Началото
Роден през 1956 г. в Южна Индия, Шри Шри Рави Шанкар е надарено дете. На четиригодишна възраст той е в състояние да рецитира части от Багавад Гита, древен текст на санскрит и често бива намиран в медитация. Първият му учител е Судхакар Чатурведи, който е имал дългогодишно сътрудничество с Махатма Ганди. На седемнадесет годишна възраст през 1973 г. той завършва с отличие две специалности - Ведическа литература и Физика.

Полагане на основите на “Изкуството да живееш“ и Международната Асоциация за Човешки Ценности
Шри Шри Рави Шанкар основава “Изкуството да живееш“ като международна образователна и хуманитарна организация с нестопанска цел. Неговите програми за образование и самостоятелно развитие предлагат мощни инструменти за премахване на стреса и за укрепване на чувството за благополучие.
Обръщайки се не само към специфично население, тези практики се оказват ефективни в световен мащаб и на всички нива на обществото. В момента курсовете на "Изкуството да живееш" се преподават в над 184 държави. През 1997 г. Шри Шри съосновава Международната асоциация за човешки ценности (IAHV) и в сътрудничество с "Изкуството да живееш" координира проекти за устойчиво развитие, подхранва човешките ценности и инициира разрешаване на конфликти.

Вдъхновява за служба и глобализира мъдростта
Програмите на Шри Шри Рави Шанкар, забележителен хуманитарен лидер, предоставят помощ на хора от най-различни области - жертви на природни бедствия, оцелели от терористични атаки и войни, деца от маргинализирани групи и общности в конфликт и други. Силата на посланието му е вдъхновила вълн? на служба, основана на духовността, чрез огромен брой доброволци, които осъществяват тези проекти в критични области по целия свят.
Като духовен учител Шри Шри Рави Шанкар възражда традициите на йога и медитация и ги предлага във форма, която подхожда за 21 век. Отвъд съживяването на древната мъдрост Шри Шри Рави Шанкар е създал нови техники за лична и социална трансформация. Те включват Сударшан крия®, която е помогнала на милиони хора да намерят освобождаване от стрес и да открият вътрешен източник на енергия и спокойствие в ежедневието.

Личност на мира
Като посланик на мира Шри Шри Рави Шанкар играе ключова роля в разрешаването на конфликти и разпространява визията си за ненасилие в обществените форуми и събрания по целия свят. Считан за неутрална фигура с единствената цел постигане на мир, той представлява надежда за хората в конфликти. Получава специално доверие, за да доведе противоположните страни на масата за преговори в Ирак, Бряг на слоновата кост, Кашмир и Бихар. Назначен е за председател на приемния комитет за честването на 500 годишнината от коронацията на Кришнадеварая (от правителството на Карнатака, Индия). Шри Шри Рави Шанкар също така е член на Съвета на храма на Амарнат (назначен от правителството на Джаму и Кашмир, Индия).
Чрез своите инициативи и послания Шри Шри Рави Шанкар последователно подчертава необходимостта от подсилване на човешките ценности и признаване на човечността като най-високата ни идентичност. Насърчаване на хармония между религиите и призоваване към мултикултурно образование като средство срещу фанатизма представляват значителна част от усилията му за постигане на траен мир на нашата планета..
Неговата работа докосва живота на милиони хора по целия свят отвъд бариерите на раса, националност и религия с посланието за едно световно семейство. Вътрешният и външният мир са постижими и общество без стрес и без насилие може да се създаде чрез служба и съживяване на човешките ценности.
Вечеря и нощувка в Кумбаконам.

СЕДЕМНАДЕСЕТИ ДЕН 16.10.2024 / Кумбаконам
Закуска. Днес ще посетим храм Thirunallar (един от храмовете на деветте планети, посветен на Сатурн) и храм Keezhaperumpallam (храмът на един от деветте планети – посветен на бог Кету).
Следобед посещение посещение на мандир Brahadeswharar в Tanjore – храм на индуистката вяра, посветен на бог Шива.
Вечеря и нощувка в Кумбаконам.

ОСЕМНАДЕСЕТИ ДЕН 17.10.2024 - ДЕВЕТНАДЕСЕТИ ДЕН 18.10.2024 / Кумбаконам (102 km - 3 часа и 30 мин) – Тричи (полет 6Е 7712 16:20/17:30) - Бангалор - София
Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Тричи за полет до Бангалор. В Бангалор ще посетим храм ISKCON - Обширен, модерен кампус на храма Харе Кришна, включващ светилища, сергии за храна и магазини за сувенири и Джамиа Масаджид.
Трансфер до летището в Бангалор за полет до София в 03:55 на 18.10.2024г. Пристигане в България в 12:30 ч.


-ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
30.09.2024 QR 228 София 13:35 18:15 Доха
30.09.2024 QR 572 Доха 19:35 02:25+1 Бангалор
13.10.2024 Е6 7236 Бангалор 03:30 07:45 Тричи
17.10.2024 Е6 7712 Тричи 16:20 17:30 Бангалор
18.10.2024 QR 573 Бангалор 03:55 05:40 Доха
18.10.2024 QR 227 Доха 07:35 12:30 София

-ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

-ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
-от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
-между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

-МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
-7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
-48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

-НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
-Виза за Индия;
-Подписване на договор за организирано пътуване.

-НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ИНДИЙСКА ВИЗА:
-Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
-1 снимки 5.08 см х 5.08 см.
-Попълване на въпросник при кандидатстване за виза.

-ПЛАЩАНИЯ:
-Депозит в размер на 50%;
-Пълно плащане до 01.08.2024 г.
-Плащанията се извършват по банков път или в офиса на ЛЪКШЪРИ ХОЛИДЕЙС.

-ЗАБЕЛЕЖКИ:
*Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
*Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
*Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
*Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
*Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза. Необходими документи за издаване индийска виза - 2 снимки паспортен формат 5.08 см х 5.08 см, сканирано копие на международния паспорт и попълнена декларация по образец.;
*Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица;
*Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.
*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор и минимум 10 дни преди началната дата на пътуването.;
*Местна валута: индийска рупия.


==========================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!==========================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Бангалор |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Бангалор |  Есен 2023 - Индия |  Есен 2023 - Бангалор

Избрани оферти