Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мальовица

МАЛЬОВИШКИ ЕЗЕРА

Номер на оферта

/

232956

Дати & цени

Цената включва

транспорт

- водач от агенцията

Цената не включва

лични разходи, планинска застраховка-4 лева

Програма на пътуването

Мальовишки езера – Мальово поле–вр. Ушите–Урдини езера

Този високопланински маршрут е предназначен за всички приятели на планината, които са влюбени в приказно красивите езерни циркуси на Рила.

Отпътуване с автобус от стадион Васил Левски в 7,30 часа. От местността „Меча поляна” групата започва изкачване покрай коритото на Мальовишката река до пристигане в едноименната хиха, дотам около 55 минути. Кратка почивка в хижата и след това започва постепенно и продължително изкачване към билото. Последователно, с малки почивки се изкачва първа скална тераса, образувана от движението на огромния някогашен ледник, оформил при свличането си надолу тези невероятни по форма скални прегради, сред които се намират и езерните циркуси. След преодоляването на терасата групата достига до красивия Мальовишки циркус, където блестят на слъцето кристално чистите води на Мальовишките езера. Почивка и фотосесия. Оттук нагоре групата започва изкачване до местността Мальово поле, където е гробът на легендарния Мальо войвода и оттам продължа с леко изкачване до достигане на огромния скален прозорец Ушите. Стъпвайки на неговото теме човек има чувството, че е в друго измерение, толкова много, много красота във всички световни посоки. От разлятото било на скалния прозорец може да заснемете част от езерния циркус на Урдините езера, а чувството в този момент е невероятно и трудно се забравя. Изслушване на историко-географските забележителности от водача, а после по обратния път групата слиза до ЦПШ „Мальовица”, където ще чака автобуса. Завръщане в София. – пеш. преход 5 часа, терен динамичен, денивелация 900 метра
При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 19 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ, ПОТВЪРЖДЕНИЕ 2 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Мальовица |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Мальовица |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Мальовица

Избрани оферти