Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Виетнам и Камбоджа - Приключение със сламени шапки

Номер на оферта

/

205365

Дати & цени

25 март 2024 г. - Цена от 2930 €
25 април 2024 г. - Цена от 2930 €

Цената включва

Самолетни билети София – Доха – Ханой – Сайгон - Доха - София с Qatar Airways с включени летищни такси и багаж 30 кг;
Самолетен билет Сием Рип - Сайгон – включени летищни такси и багаж 20 кг.;
Самолетен билет Дананг - Сием Рип – включени летищни такси и багаж 20 кг.;
Самолетен билет Ханой - Дананг – включени летищни такси и багаж 20 кг.;
Всички трансфери по програмата;
2 нощувки със закуски в Ханой в Nesta Westlake Hotel 4* или подобен;
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб - La Regina Royal Cruise / Noble Suite или подобен;
2 нощувки със закуски в Хой Ан в хотел Wyndham Garden Hoi An 4*;
2 нощувки със закуски в Сием Рип в хотел Somadevi Angkor Hotel 4* или подобен;
2 нощувки със закуски в Сайгон в хотел Bay Hotel 4* или подобен ;
1 нощувка със закуска в Доха;
10 закуски, 8 обяда, 9 вечери, 1 брънч, Виетнамско кафе, съгласно програмата;
Всички екскурзии и посещавани забележителности, описани в програмата;
Тай Чи клас;
Входни такси на посещаваните обекти;
Бутилка минерална вода в автобуса по време на екскурзиите;
Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;
Климатизиран транспорт по целия маршрут;
Медицинска застраховка за целия престой с покритие 10 000 евро със ЗАД“ Евроинс“;

Цената не включва

Електронна виза за Виетнам – ( 2 х 40$ = 80$ ) щатски долара (необходима е паспортна снимка в електронен формат. Визата се заплаща при доплащането по договор.
Виза за Камбоджа, заплаща се и се издава на място, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см и копие на паспорта, всичко в JPEG формат;
Лични разходи;
Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 60 щатски долара на човек; Бакшишите се включват в договора за ТП и се заплащат предварително в България;

Програма на пътуването

Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа

Маршрут: Ханой – Ха Лонг Бей – Дананг – Хой Ан - Хо Ши Мин / - Сием Рип (Ангкор Ват и Ангкор Том) - Сайгон

Посещение на Златния мост в Дананг!

Уникален маршрут с включени в цената всички посещения и хранения;

12 дни/ 10 нощувки / 10 закуски/ 8 обяда /9 вечери / 1 брънч

ДАТИ:
25.03.2024 – 05.04.2024 - последни места!
25.04.2024 – 06.05.2024 - последни места!

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2930 € / 5731 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден: София – Доха - Ханой

Отпътуване от летище София в 12:50 часа за Доха. Пристигане в Доха в 18:30 часа. Свързващ полет за Ханой в 20:45ч.

2-ри ден Ханой / обяд и вечеря

Пристигане във виетнамската столица в 07:20 часа. Здравей, Виетнам!

Днес ни очаква интересно запознанство с Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура. Отправяме се към Площад Ба Дин /Ba Dinh/ най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите културни и политически събития в града, ще видим комплекса Хо Ши Мин / включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището, в което е живял Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One - Pillor Pagoda/.

Обяд в местен ресторант.

Трансфер до хотел Nesta Westlake Hotel 4* или подобен, разположен в сърцето на столицата. Свободно време. Вечеря в местен ресторант.

Нощувка.

3-ти ден Ханой / закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Ханой може да бъде необятен и ненаситен..

Разходката ни днес ще започне с Храма на литературатa - построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам.

Продължаваме с най-стария Будистки храм в Ханой, Виетнам. Построен през 6-ти век по времето на император Ли Нам Де. Пагодата се намира на Западното езеро в близост до Ханой. Интересното за тази пагода е, че първоначално е била построена на бреговете на ""Червената река"" и се казвала ""Кай Куок"". Но след като не могли да се справят с приливите на реката, през 1615 била преместена до мястото на което се намира днес. Обяд в местен ресторант.

Ще продължим със Стария квартал на Ханой, спирайки да посетим Храма Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem, езерото "Sword“/. Оттук ще се поскитаме с велорикши по тесните улици на Стария квартал, за да преживеем ежедневието на местните. П0-късно днес ще имате възможност да опитате прочутото Виетнамско кафе, което се приготвя с яйчен жълтък. В късния следобед ще се насладим на вълнуващо шоу – Куклено шоу над водата /Water Puppetry/ - традиционно изкуство на Северен Виетнам.

Вечеря в местен ресторант.

Връщане в хотела.

4-ти ден Ханой – Ха Лонг Бей / закуска, обяд и вечеря

Закуска. Отпътуване с автобус до залива Ха Лонг (около 3 часа). Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг е и единодушно е приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.

В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват с огън и нефрит, като създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали и така помогнали на виетнамците да опазят земите си.

Настаняване на круизен кораб подобен на традиционната лодка „джонка”- La Regina Royal Cruise / Noble Suite или подобен. Отплаване. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови. Готварски клас преди вечеря.

Вечеря. Нощувка.

*** Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи.

5-ти ден Ха Лонг Бей - Ханой – Дананг /Закуска/брънч и вечеря

Закуска.

Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището.

След акостиране на кораба, трансфер до Ханой за полет до Дананг.

Пристигане и настаняване в хотел Wyndham Garden Hoi An 4* или подобен. Вечеря в местен ресторант и нощувка.

6-ти ден Хой Ан / закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Хой Ан e град атмосфера, известен като архитектурен и културен център, разположен на двата бряга на река Ту Бон. Очарователните улици са изпълнени с десетки магазини, бутици, художествени галерии и прекрасни сгради.
В сърцето на малкото крайбрежно градче се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация както за симбиозата от японско, китайско, европейско и виетнамско влияние, така и за славните дни, които селището преживява през 16 век. По онова време река Ту Бон е пълна с търговските кораби на различни народи, а пристанището Фай Фо играе важна роля в търговията по море. Европейските кораби доставят оръжие, сяра и олово, и заминават, натоварени с коприна, порцелан, екзотични масла и подправки от Далечния Изток.

Посещение на фермерско селище Кам Тан, където ще разберем за живота на рибарите, техните семейства и моряшката общност в региона и екстремните условия на живот по време на Виетнамската война.

Ще се качим на малка лодка и ще плаваме по каналите на река Куа Дай, за да разгледаме селището отвътре и опознаем ежедневието на местното население.

Обяд в местен ресторант.

Следобяд ще направим панорамна обиколка на стария град на Хой Ан, за да разгледаме къщите на старите търговци, силно повлияни от китайската, японската и виетнамската архитектура; 400-годишният японски покрит мост; залата на конгрегацията с нейните изключителни дърворезби и цветния пазар. Свободно време за разходка.

Вечеря в местен ресторант.

Нощувка.

7-ми ден „Златния мост „ Дананг – Сием Рип / закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 м н.в.), по пътя - посещение на някои от старите френски вили. Обяд в местен ресторант.

Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам - „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце.

Трансфер до летището в Дананг за полет до Сием Рип. Настаняване в хотел Somadevi Angkor Hotel 4* или подобен и вечеря в местен ресторант.

8-ми ден Сием Рип / закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, както и Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му .

Обяд в местен ресторант.

Следобед ще разгледаме Ангкор Ват - смятан за най-големия религиозен паметник в света. Основан в началото на XII век първоначално като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век
в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни. Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура. Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната.

Вечеря в местен ресторант с включено танцово шоу „Апсара“. Типично културно и танцово представление за Хмерската култура.

Нощувка.

9-ти ден Сием Рип – Сайгон / закуска и вечеря

Закуска.

Днес ще разгледаме малкото градче Сием Рип. Ще посетим „Стария пазар“ и пагодата Wat Bo. Пазарът е най-популярния в региона, където може да се купи и търгува всичко. Наблизо ще видите и местния крафт пазар. Ще имате възможност да видите как се обработва кокосовото олио, как се изработват от него сапуни и други натурални козметики.

Трансфер до летището за полет до Сайгон в 11:40ч. Пристигане в 12:55ч.

Следобяд ще разгледаме централната част на Сайгон: разходка по улица Dong Khoi Street, по-рано улица Rue Catinat позната по време на френските колониални дни, като централен търговски район на Сайгон. Следващото ни посещение е Паметникът на обединението, свидетел на ожесточената война, както и Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил, катедралата Нотр Дам построена през 1863 - 1880 г. по модел на парижката. Оттук, пеша ще се отправим към пазара Бен Тан / Ben Thanh/ един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните, да усетим живостта, колорита, екзотиката на източните пазари. Ще можете да изберете сувенири, ръчно изработени стоки и много други. Вечеря в местен ресторант.

Настаняване в хотел Bay Hotel 4* или подобен и нощувка.

10-ти ден Сайгон / закуск, обяд и вечеря

След закуска, отпътуване за Ми То /My Tho / родното място на кокосовия орех. Днес ни очаква романтична разходка по красивата Делта на Меконг. Ще наблюдаваме живота на местните хора по бреговете на реката, ще акостираме на един от 4- те острова по Делтата, ще се насладим на пресни тропически плодове, поднесени в плантацията под акомпанимента на южно-виетнамска народна музика.

Обяд в местен ресторант. След това ще се качим на традиционните плоскодънни местни лодки ”сампан” и през малките канали на Делтата, обрасли с водни кокосови палми ще достигнем до местните производители, където ще опитаме традиционния меден чай и сладко кокосово мляко.

Връщане в Сайгон.

11-ти ден Сайгон – тунелите Ку Чи – Доха / закуска и обяд

Закуска.

Сутринта ще посетим тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива. Тунелната мрежа е изкопана на ръка и населена от силите на виетнамските партизани по време на конфликта във Виетнам. В пика на войната, преди офанзивата на Тет през 1968 г., в тунелния комплекс са били базирани близо 10 000 войници. До ден днешен той остава един от най-впечатляващите примери за това колко ожесточена е войната. Ще имате възможност да пропълзите няколко метра в тунел, специално разширен за туристи, гарантираме екстремни преживявания.

Обяд в местен ресторант.

Връщане в Сайгон и трансфер до летището за полет до Доха в 19:20ч. Пристигане в Доха в 23:30ч. Нощувка в Доха.

12 ти ден Доха - София

Полет за София в 07:45ч. Пристигане в София в 11:50ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
София – Доха 12:50 – 18:30
Доха – Ханой 20:45 – 07:20ч
Сайгон – Доха 19:20 – 23:30
Доха – София 07:45 – 11:50

Необходими документи:
международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Условия и Забележки:
При записване се внася депозит от 1500 лева, а пълно плащане се прави 35 дни преди тръгване.
Офертата важи при минимум 16 туристи.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв.
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други 4*, но идентични по качество;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 60-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет ( вътрешни полети ) ;
при по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти