Начало / Статии / Статии - Виетнам

Телепорт на топло през ноември: нови дестинации, до които пътуваме

Автор

/

С всеки нов месец нови и нови страни са готови да отворят границите си или да смекчат правилата за влизане на чужденци на територията им.

За зажаднелите за пътешествия това е чудесна новина, защото и ноември 2021 г. не е изключение. Редица страни в Азия и Южна Америка отново ще заемат мястото си на картата с мечтаните дестинации.

Вижте кои са новите места, които можете да посетите от следващия месец (някои от тях отварят границите си за първи път от началото на пандемията), както и какво да очаквате там и кои са най-добрите пакетни оферти за посещението им.

Куба

Снимка: iStock by Getty Images

Куба е от онези места, за които имате ограничено време да посетите. Рано или късно капитализмът ще залее и карибския остров - макар и с бебешки стъпки, това се случва през последните няколко години. И колкото и да е романтична, старовремска Куба вече няма да я има, а по улиците на Стара Хавана ще отворят ресторанти “Макдоналдс” и кафенета “Старбъкс”.

Преди това да се е случило, възползвайте се от това, че страната отваря границите си за чужденци от 15 ноември (те са отворени и в момента, но със задължителна 5-дневна карантина).

Вземете си най-цветните дрехи и се слейте с приятелски настроената тълпа по улиците на Куба.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Куба!

Чили

Снимка: iStock by Getty Images

Чили вече допука туристи на територията си, но от 1 ноември ваксинираните чужденци също ще могат да прескочат 5-дневната карантина, ако си направят PCR тест веднага след пристигане в страната и резултатът му е отрицателен.

Страна на изумителни върхове, на невероятни езера и райски плажове, на пингвини и градове, в които колониална архитектура и модерен ритъм се сливат в едно, няма да ви остави да скучаете дори за миг.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Чили!

Индия

След 18-месечно затваряне, Индия е готова отново да приемете туристи на територията си.

От 15 ноември страната започва да издава визи за чужденци, пристигащи с редовни полети в страната, като се надява да върне туристите обратно при невероятните си забележителности, пъстрите си хора и симпатичния си, неповторим хаос.

Вижте най-добрите оферти за Индия!

Виетнам

Снимка: iStock by Getty Images

Виетнам се завръща плахо на туристическата сцена. Първоначално за туристи ще бъде отворен само островът с райски плажове Фу Куок, при това с ограничена месечна квота и с ограничения за посетителите, които няма да могат да се движат свободно из острова, нито да го напускат. През следващите месеци страната ще отвори още дестинации и планира да махне ограниченията. По някое време през 2022 г. би трябвало Виетнам отново да е достъпен с величествените си заливи, с уличния си шум и невероятно вкусната си улична храна.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Виетнам!

>
26 октомври 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти